ŞEKERLİ EKMEK HAMUR MALZEMELERİ:
- Un(maalesef ölçü almadım)
- su
- tuz
- 3-4 yemek kaşıgı şeker
- margarin veya tereyag(oda sıcaklıgında olacak)
Dinlenen hamurdan limon büyüklügünde parçalar kopartıyoruz ve unlu zeminde oklava ile çok aşırı ince olmayacak şekilde açıyoruz(kalınlık aynı saç böregi kalınlıgında olacak).Açtıgımız hamurun üstüne tereyagımızı elimizle iyice sürüyoruz.Ve üstüne toz şekerimizi serpiyoruz.
Daha sonra hamuru rulo şekilde sarıp uçlarından başlayarak kendi etrafında kıvırıyoruz ve üstüne elimizle hafif bastırıyoruz(gül şekli verecegiz).Bu şekilde yine şekerli hamurumuzu 10-15 dakika kadar bekletiyoruz.Daha sonra bekleyen şekerli hamurumuzu oklavayla açıyoruz.Yine çok ince olmayacak.Ve en önemli ayrıntı hamuru açarken yırtmamaya dikkat ediyoruz çünkü hamur açarken yırtılırsa şekeri akar.Açtıgımız böregimizi kızgın teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz.Aman çok sıcak yemeyin şeker damagınıza yapışıp yakabilir.
Afiyet olsun.
Canım benim ellerine sağlık süper olmuş öpüyorum.
YanıtlaSilRahmetli anneannecim yapardı bunu ama şekli gözleme gibi olur içinede kendi yaptığı tereyağından koyar bir güzel odun ateşinde saçta pişiridi :)
YanıtlaSilkatmer derdik adına
eskilerin tadı bir bambaşka oluyor canım seni çok iyi anlıyorum.
Ellerine sağlık canım ..........
Sevgiler..........
Sekercim ben bu sekerli ekmeye bayildim.
YanıtlaSilAnnenin ellerine saglik.
Sevgiler
Sefa
Anne elinden harika bir lezzet olmuştur, afiyet olsun. Benim de çocukluğumda bayıldığım lezzetler vardı; uzun zamandır yiyemediğim, özlediğim. Şimdi yesem aynı zevki alırmıyım, bilmiyorum ama .... Anemin, babaannemin yaptığı harika hamurişleri vardı, odun ateşinde ve sacda pişirdikleri. Şimdi kimse yapmıyor, ne yazık. Yazın gittiğimde anneme yaptırmaya çalışayım.
YanıtlaSilSevgilerimle....
Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Benimde favorim çok sık yaparız şekerli,tahinli çayla birlikte çok güzel gidiyor. Şekerli ekmeğiniz ayrıca çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.
Ellerine sağlık eylemim benim pek aram yok ama abim çok sever bunu :)
YanıtlaSilçok pratik ve lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilayy süper görünüyor. şekerli şekerli nasılda canım çekti. ellerine sağlık. tahinliside süper olur bence
YanıtlaSilCanım; herkesi eskiye götürdüğün gibi benide çok derinlerden anılarıma götürdün...Öpüyorum....
YanıtlaSilEylemciğim annenizin ellerine sağlık çok güzel bir tarif olmuş.Tam benlik ben tatlıyı çok severim şekerin olduğu her yerde varım:)))
YanıtlaSilsevgiler
annenin eline sağlık nefis olmuş çook belli.
YanıtlaSilsevgiler..
eylemciğim annenin ellerine saglık benim annemde bunu kuru yufkadan yapar
YanıtlaSileline sağlık eylem ciğim,tatlı nerede ben oradayım:)canım meyvaları yumurta akına bulayınca yerken hiç bir koku hissetmiyorsun,sevgiler....
YanıtlaSilHayırlı akşamlar, sizin için bloğumda bir süpriz hazırladım. Lütfen gelip alınız.
YanıtlaSilSaygılar.
Hiç garip gelmeyecek. Benim de tatlılarla pek aram yoktur ama bu bir başka.
YanıtlaSileline sağlık canım nefis görünüyor.güzel lezzet dolu bir hafta sonu olsun.sevgilerimle..
YanıtlaSilMerhaba.
YanıtlaSilHarika görünüyor şekerli ekmek.Özellikle tatlılarda 'çok sabırsızım' hemen yapasın geliyor :)
Ellerine,gönlüne sağlık arkadaşım.
Kalbi selamlarımla
bende küçükken makarnanın üzerine şeker döker yerdim o geldi aklıma :)
YanıtlaSilmakarna illaki çubuk makarna olacak ama
makarnayı bir yandan hüpletirken diğer yandan erimiş şeker akacak yoksa çıkmıyor keyfi :D
bende küçükken makarnanın üzerine şeker döker yerdim o geldi aklıma :)
YanıtlaSilmakarna illaki çubuk makarna olacak ama
makarnayı bir yandan hüpletirken diğer yandan erimiş şeker akacak yoksa çıkmıyor keyfi :D