25 Ekim 2010 Pazartesi

GÜVEÇTE ETLİ KURU FASULYE ve ÖDÜL

Güveç yemeklerini çok seviyorum.Güvecin yemek pişerken ki kendine has çıkardıgı koku beni mutlu etmeye yetiyor.Hem görünüm hem tat açısından tek kişilik güveçleri özellikle çok tercih ediyorum.Yine güzel bir arkadaş toplantısı için yaptıgım tek kişilik kuru fasulye güvecinin tarifini sizlere vermek istiyorum.V e bu arada Fuat bey beni one lovely blog award ödülüne layık görmüş.Fuat beye teşekkür ediyorum ve bu ödülü bütün arkadaşlarıma gönderiyorum.
GÜVEÇTE ETLİ KURU FASULYE MALZEMELERİ:
  • 1-2 su bardagı akşamdan ıslatılmış kuru fasulye
  • 300 gr.kuşbaşı et
  • 2 adet kuru sogan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • sıvıyag ve tereyagı karışımı
  • tuz,karabiber,kırmızı toz biber
  • yarım yemek kaşıgı biber salçası
Kuru fasulyelerimizi akşamdan tencerede üstünü geçecek kadar su ile bir taşım kaynatıyoruz ve içine 1 adet kesme şeker ve az tuz ilave edip bırakıyoruz.Ertesi gün kuru fasulyelerin suyunu süzün.Güvecin içine yaglarımızı alalım.Üstüne etlerimizi ilave edelim.Etler suyunu salıp çekene kadar pişirelim.Etlerin üstüne yemeklik dogradıgımız kuru sogan ve biberi ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.Kavrulan malzemlerin üstüne salçamızı ekleyelim.Bir miktar da salça ile kavurduktan sonra suyu süzülmüş kuru fasulyeleri ekleyelim.Bir süre kavuralım.Sonra üstüne kabukları soyularak yemeklik dogranmış domateslerimizi ekleyelim,baharatlarını koyalım ve domatesler iyice ezilince üstüne kuru fasulyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.Ve agzını aliminyum folyo ile kapatıp varsa güvecin kapagını kapatalım.Eger güvecin kapagı yoksa aliminyum folyo yeterli olur.Suyu kaynadıktan sonra orta veya kısık ateşte arada pişip pişmedigini kontrol ederek 1 saat kadar pişirelim.Eger suyu eksilirse sıcak su ekleyebiliriz.Piştikten sonra tek kişilik güveç kalıplarına alarak servis edin.
Afiyet olsun.

19 yorum:

  1. Offfff...offff.offff...gelip te yiyesim geldi...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Tadını bilmediğm halde, çok nefis görünüyor bana canım..)Ellerine sağlık..


    Güzel bir hafta diliyorum..



    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Canım bayılırım ellerine sağlık.Ol
    sada yesem öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. ayyy bu ne güzellik böyle. ellerine sağlık afiyet şifa olsun.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  6. Harika görünüyor, güveçte de nefis bir lezzet olmuştur. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Nefiiiiiiiis
    epey oldu kuru fasulye yapmayalı nesilde canım istedi şimdi bu hafta içinde mutlaka yapıyorum :))
    yamına turşu ve pilav .......
    Tarifimi beğendiğine sevindim canım
    eminim yapacaksın şimdiden afiyetler olsun .
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Kurufasülye hem de güveçte..Ne kadar lezzetli olduğu her halinden belli,ellerine emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Muteşem bir görüntüsü var ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  10. görüntü'' beni ye beni ye '' diyor ellerine sağlık nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  11. guvec yemeklerine bende bayilirim, ellerine saglik. Guzel paylasimlarda bulusmak umudu ile izlemeye aliyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Güveci kullanmayalı, kurufasulye de pişirmeyeli ne kadar çok olmuş. İyi ki güzel tarifi verdiniz. İkisi birlikte tedavüle çıkacaklar

    YanıtlaSil
  13. harika görünüyor.tadıda o biçimdir şimdi özendim.ne olcak.

    YanıtlaSil
  14. Çok severim ve çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım. Ödülünü de tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  15. çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  16. ellerinize sağlıkk canım,inanın muhteşem görünüyor,tadıda öyledir eminim,sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Harika bir görüntü ellerine sağlık canım.Afiyet olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. bende bu hafta aynısını yaptım:)) ellerıne saglık,nefis....
    sevgılerımle....

    YanıtlaSil
  19. Bayram yemeğiolarak tarif arıyordum. Çok güzel. Bayram da yapacağım.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.