FIRINDA SOSLU ÇİPURA
Çipura benim en sevdigim balık çeşitlerindendir.Aslında en sevdigim lafı da benim için çok iddialı çünkü balıkla aram hiçbir zaman iyi olmadı maalesef.Ama çipurayı diger balıklara oranla daha iyi yiyebiliyorum.İşte tarif:
FIRINDA SOSLU ÇİPURA MALZEMELERİ:
- 2 adet çipura
- 1 adet limonun suyu
- bir miktar zeytinyagı
- sarımsak
- tane karabiber
- tuz
- bir miktar maydanoz
- Defne yapragı
- 1 adet kuru sogan
Çipuraları balıkçınıza temizlettikten sonra evde bir güzel yıkanır.İçine ve dışına zeytinyagı ve tuz serpilir.Borcama veya tepsiye yerleştirilir.Ayrı bir yerde limon suyu,bir miktar zeytinyagı,ezilmiş sarımsak,tane karabiber,ufak dogranmış maydanoz,defne yapragı ve yarım ay şeklinde dogranmış kuru sogan karıştırılır ve balıkların üstüne gezdirilir.Önceden 200C ısıtılmış fırına verilir.Pişince servis tabagına alınır.
Afiyet olsun.
bende senin gibiyim eylemcim sadece balık olarak çipurayı seviyorum.ızgara veya kızartma olacak.eline sağlık nefis görünüyor.afiyet şifa olsun sizlere öpüyorum çokkk...
YanıtlaSilellerine sağlık eylemcim yine harika görünüyor....
YanıtlaSilben çoğu balığı yerim ama kılçığı kolay temizlendiği için çipura ve levrek favorim:)
Bende tam tersi, hangi balik olursa olsun bayila bayila yerim. Bu hazirlamis oldugun balikta nefis gorunuyor! Ellerine saglik.
YanıtlaSileylemcim süpersin,süper bir görüntü gerçekten.ellerine sağlık.çipura benim tek tercihim.resim süper ve iştah kabartıyor.sevgiler
YanıtlaSilEylemcim ellerine sağlık nasılda göz alıcı görünüyor sevgiler...
YanıtlaSilAh ne de güzel yatmış öle tabakta . gel beni ye beni diyor. Balığa bayılırım . Denizden babam çıksa yerim . eline sağlık Eylemciim
YanıtlaSilBalığın her türlüsünü çok severim.Ellerine sağlık canım nefis görünüyor
YanıtlaSilEge'de de ayrı bir yeri vardır çipuranın. Sadece Ege'ye özgüymüş gibi sahipleniriz farketmeden.
YanıtlaSilLimonlu sosla daha da güzel olmuştur eminim. Ellerinize sağlık.
oh ne güzel görünüyor ellerine sağlık balığı çok seven biri olarak olsada yesem diyorum:)sevgiler
YanıtlaSilÇok canlı görünüyor. Şifa dolu bir lezzet. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılarımla.
ellerine sağlık bir çanakkaleli olarak balığı çok severim
YanıtlaSilBen de balık yemeye bu tarifle başladım. Şimdi de pratik hazırlanışı ile kurtarıcımdır kendileri..
YanıtlaSil