3 Ağustos 2010 Salı

FIRINDA SOSLU ÇİPURA

Çipura benim en sevdigim balık çeşitlerindendir.Aslında en sevdigim lafı da benim için çok iddialı çünkü balıkla aram hiçbir zaman iyi olmadı maalesef.Ama çipurayı diger balıklara oranla daha iyi yiyebiliyorum.İşte tarif:
FIRINDA SOSLU ÇİPURA MALZEMELERİ:
  • 2 adet çipura
  • 1 adet limonun suyu
  • bir miktar zeytinyagı
  • sarımsak
  • tane karabiber
  • tuz
  • bir miktar maydanoz
  • Defne yapragı
  • 1 adet kuru sogan
Çipuraları balıkçınıza temizlettikten sonra evde bir güzel yıkanır.İçine ve dışına zeytinyagı ve tuz serpilir.Borcama veya tepsiye yerleştirilir.Ayrı bir yerde limon suyu,bir miktar zeytinyagı,ezilmiş sarımsak,tane karabiber,ufak dogranmış maydanoz,defne yapragı ve yarım ay şeklinde dogranmış kuru sogan karıştırılır ve balıkların üstüne gezdirilir.Önceden 200C ısıtılmış fırına verilir.Pişince servis tabagına alınır.
Afiyet olsun.

12 yorum:

  1. bende senin gibiyim eylemcim sadece balık olarak çipurayı seviyorum.ızgara veya kızartma olacak.eline sağlık nefis görünüyor.afiyet şifa olsun sizlere öpüyorum çokkk...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık eylemcim yine harika görünüyor....
    ben çoğu balığı yerim ama kılçığı kolay temizlendiği için çipura ve levrek favorim:)

    YanıtlaSil
  3. Bende tam tersi, hangi balik olursa olsun bayila bayila yerim. Bu hazirlamis oldugun balikta nefis gorunuyor! Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  4. eylemcim süpersin,süper bir görüntü gerçekten.ellerine sağlık.çipura benim tek tercihim.resim süper ve iştah kabartıyor.sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Eylemcim ellerine sağlık nasılda göz alıcı görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Ah ne de güzel yatmış öle tabakta . gel beni ye beni diyor. Balığa bayılırım . Denizden babam çıksa yerim . eline sağlık Eylemciim

    YanıtlaSil
  7. Balığın her türlüsünü çok severim.Ellerine sağlık canım nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  8. Ege'de de ayrı bir yeri vardır çipuranın. Sadece Ege'ye özgüymüş gibi sahipleniriz farketmeden.
    Limonlu sosla daha da güzel olmuştur eminim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. oh ne güzel görünüyor ellerine sağlık balığı çok seven biri olarak olsada yesem diyorum:)sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Çok canlı görünüyor. Şifa dolu bir lezzet. Ellerinize sağlık.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık bir çanakkaleli olarak balığı çok severim

    YanıtlaSil
  12. Ben de balık yemeye bu tarifle başladım. Şimdi de pratik hazırlanışı ile kurtarıcımdır kendileri..

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.