18 Ağustos 2010 Çarşamba

FIRINDA PALAMUT

Bizim evde balık seçimini eşim yapar.Malum ben balıktan pek anlamıyorum.Eşimin tercihi hep deniz balıgından yanadır yem balıklarının tadını pek sevmiyor.Bazen bu tat ayrımını bende yapabiliyorum ama çogu zaman aman ne farkeder deyip geçiyorum.Deniz balıgının fiyatı yem balıklarına göre daha pahalı.Antalyadayız ama agız tadıyla bir balık yemedik desem yeridir herhalde.Hal böyle olunca balıkçı ve balık arayışlarımız tüm hızıyla devam ediyor.Ama şunu söyleyebilirim bu palamutun tadı bizi baya bir tatmin etti.İşte tarif:
FIRINDA PALAMUT MALZEMELERİ:
  • Palamut balıgı
  • 2 adet kuru sogan
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane defne yapragı
  • tuz,az pulbiber
  • yarım limon suyu
  • zeytinyagı veya sıvıyag
  • maydanoz
Balıgın kılçıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlayın ve sıvıyagla yaglayın ve yaglanmış tepsiye dizin.Kuru soganları piyazlık dograyın.Sarmısakları soyun ve ufak dograyın.Tavaya bir miktar sıvıyag alın sogan ve sarmısakları soteleyin.Domatesleride kabuklarını soyduktan sonra ufak dograyın sonra soganların üstüne ilave edin.Defne yapragını da ekleyin.Bir miktar pişirdikten sonra baharatını atın ve söndürmeye yakın yarım limonun suyunu ilave edin.Sonra bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatın.Bu sosu tepsideki palamutların üstüne dökün Üzerine maydanoz ve limon dilimleri koyun ve önceden 180C ısıtılmış fırına verin.

17 yorum:

  1. Eşinizin terciği süper Eylem hanım Palamut harika bir seçim. Sizde maaşallah süper hazırlamışsınız. Ellerinize, emeğinize sağlık. Hayırlı iftarlar.


    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. eylemcim ellerine sağlık.hayatta beceremiyorum bu balık işini.hamsi kızartabilirim sadece.bu arada uyarın için teşekkürler.ziyaretçi sayacı yüzünden oluyormuş.hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil
  3. Eylemcim nasılda güzel görünüyor el
    lerine sağlık.Bereketli iftarlar sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Eylemcim ellerine sağlık ,bişi diyimmi ben antalyaya o kadar gelirim(en yakını bayramda olacak inşallah)bir kere deniz balığı yiyemedim ..Hep çiftlik balığı bende babamdan gelen delişmiş :) balık kültürü ile onları yiyemiyorum nolcak bilmem:)

    Buğulama balık sevmeyen ben bile bayıldım bu resme doğrusu ellerine sağlık tekrar

    YanıtlaSil
  5. En sevdiğim Balık lezzetidir.Çok leziz görünüyor..Ağzım sulandı..Öptüm....

    YanıtlaSil
  6. Çocukluğumda annem kuzinanın fırınında yapardı palamutları böyle. Enfes görünüyor, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  7. sevgili arkadaşım bu ne güzel bir görüntü.ellerine sağlık...sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Eylemim ellerine sağlık harika olmuş ooff çok canım çekti
    afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Çook nefis gözüküyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. BİR YERİM ŞİŞERSE SENDENDİR.NASIL GÜZEL KOTUİLEMEZSİN.DAHA ÇIKMADI BURALARDA DÖRT GGÖZLE BEKLİYORUM.AFİYET BAL OLSUN NİNEM

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık nefis görünüyor.afiyetler olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. çok iştah açıcı görünüyor..ellerine sağlık eylemcim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Eylemcim ellerine sağlık ben balığın her türlüsüne bayılırım konservesine bile:)

    ama eşim çok seçici o yüzden onun sevdiklerini yapıp yiyoruz:)

    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Balık karadenizli olarak çok ama çok severim ellerine sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  15. şimdi olsa nasıl yerdim :)

    hayırlı ramazanlar eylem'cim, öpüyorum

    YanıtlaSil
  16. Sanki bir derginin kapaginda cikmis gibi bu nasil bir görüntü böyle istah aciyor karnimi aciktiriyor orucuma zarar vermeden eline saglik diyorum ve hemen gidiyorum

    YanıtlaSil
  17. firind baligi cok severim ama evde benden baska seven olmuyor
    hani kucuk baliklar yeniliyor ama buyugu kimse istemiyor
    bende bu lezzetten mahrum kaliyorum :(
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.