29 Ocak 2010 Cuma

TURUNÇ REÇELİ

Sonunda bende yaptım turunç reçelini.Antalya gibi bir memlekette oturuyorum ama bugüne kadar turunç reçeli yapma fırsatım olmamıştı.Ama geçen gün yerlere dökülmüş turunçları görünce toplamadan edemedim.Baya da toplamışım iki kavanoz kadar turunç reçeli çıktı.Turuncun agızda bıraktıgı o buruk tadı çok seviyorum ben.Eger imkanınız varsa deneyin derim çünkü tadı çok güzel oluyor.
TURUNÇ REÇELİ MALZEMELERİ:
  • 20-23 Adet turunç
  • 2 adet portakalın içi
  • 2 kiloya yakın toz şeker(şeker oranını damak tadınıza göre ayarlarsanız daha güzel olur)
  • yarım limon suyu
Turunçları bir güzel yıkayın ve dış kabuklarını rendenin ince tarafıyla ince bir tabaka halinde rendeleyin.Sonra kalan kabuklarını beyaz kısımlarına denk gelmeyecek şekilde soyun.Soydugunuz kabukları dilediginiz büyüklük de dilimleyin ve derin bir tencereye koyarak üstünü geçecek kadar su koyun ve ocaga koyun.Su kaynayınca turunçlar yumuşayana kadar daha kaynattın sonra suyunu süzüp tekrar üstüne su ekleyin Ama bu sefer ocaga koymayın.Ve 2 gün boyunca sürekli suyunu degiştirerek acısının çıkmasını saglayın.İkinci günün sonunda suyunu süzün,üstüne şekerini ve kabuklarını soyarak dogradıgınız portakalları ekleyin.Ve şeker suyunu salana kadar bekletin.Tahta kaşıkla şekerini karıştırın ve bir gece şekerde(ben 1 gece beklettim ama siz şeker eriyince ocaga koyabilirsiniz) bekletin.Ertesi gün baya bir sulanmış olacak.(hiç su eklemesi yapmayın)Tekrar ocaga koyun ilk önce yüksek ateşte kaynayıncada kısık ateşte pişmeye bırakın.Yaklaşık 40-50 dakika sonra yani piştikten sonra limonunu ekleyin ve 10 dakika sonra altını kapatın.Soguyunca kavanozlara doldurun.
Afiyet olsun.

24 yorum:

  1. hımmmm
    güzel olmaz mı hiç :)) elcazlarına sağlık arkadaşım ben de çok severim bu reçeli ama ben de senin gibi hiç yapmadım en azından sen ilk kez yatmışsın darısı başıma ve afiyetler olsun ...
    Antalya'ya sevgilerimi gönderiyorum......

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık Eylemcim çok severim ben de.. Bir de yapabilsem:) Tarifinle deneyeceğim, teşekkürler. Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  3. Rengi ne kadar güzel olmuş..
    Ellerıne sağlık afıyetler olsun.
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  4. canım çok severim benim içinde ye olurmu
    ellerine saglık tatlım..

    YanıtlaSil
  5. hımmmm... nefis görünüyor..reçele hiç dayanamam...ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
  6. çok güzel anlatmışsın..eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık...
    Bu şekilde hiç denemedim biz daha farklı yapıyoruz şekil itibariyle ama bu şekilde daha çok hoşuma gitti ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. Eylemcim merhaba.Ellerine sağlık canım.Harika görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Eylem çok güzel görünüyor rengi falan şahane.eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık nefis görünüyor bu reçel..

    YanıtlaSil
  11. bende hiç yapmadım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. canım ellerıne sağlık çok güzel görunuyor.Hiç denmemiştim mutlaka deneyeceğim bir tarif olmuş teşekkürler...
    canım yeni açtıgım forum sıtemde senıde aramızda görmek benı çok sevındırır sevgıler arkadasım...

    http://hamaratabla.yetkinforum.com/forum.htm

    YanıtlaSil
  13. Çok seviyorum bu reçeli ama bende denemedim. Hatta geçenlerde komşum denedi olmadı yanlış yapmış turunçları yinede şekerleme olarak kullanıyorum :) olmamış hali bile işe yarıyor.

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Ben portakal kabuğu reçeli yapıyorum çok güzel oluyor, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  15. Ayy çok severim hatta en sevdiğim reçeller sıralamasında ilk 3'tedir kendisi ama hep anneciğim yapar, bize de koca bir kavanoz verir :)))


    Ellerine sağlık canım, sevgiler

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlık canım yapmaya cesaret edemediğim bir reçel :)

    YanıtlaSil
  17. bayılırım bu reçele ellerine saglık sevgler..

    YanıtlaSil
  18. eylem hanım ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. ben de birkaç gündür denemek istiyorum ama tam kıvamı tutturamam diye korkuyorum neyse bu hafta misafirlerim var inş. onları yolcu ettikten sonra denemeye niyetliyim.:))

    YanıtlaSil
  19. rengi yeter değil mi, eline sağlık görüntü nefis

    YanıtlaSil
  20. Nefis gorunuyor,rengide harika olmus,Ellerine saglik.
    Sevgiler,
    Sefa

    YanıtlaSil
  21. canım turunç dediğin hangi meyve

    YanıtlaSil
  22. canım turunç dediğin hangi meyve

    YanıtlaSil
  23. sevgili gül duymaz turunç dedigim antalyada,mersinde ve belki bodrumda hani şu yol kenarlarında dikilmiş olan ve portakala benzeyen ama aşılanmadıgı için portakal,limon veya mandalin olamayan meyve.Acı bir meyve.yani portakal gbi tatlı degil.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.