Sonunda bende yaptım turunç reçelini.Antalya gibi bir memlekette oturuyorum ama bugüne kadar turunç reçeli yapma fırsatım olmamıştı.Ama geçen gün yerlere dökülmüş turunçları görünce toplamadan edemedim.Baya da toplamışım iki kavanoz kadar turunç reçeli çıktı.Turuncun agızda bıraktıgı o buruk tadı çok seviyorum ben.Eger imkanınız varsa deneyin derim çünkü tadı çok güzel oluyor.
Afiyet olsun.
- 20-23 Adet turunç
- 2 adet portakalın içi
- 2 kiloya yakın toz şeker(şeker oranını damak tadınıza göre ayarlarsanız daha güzel olur)
- yarım limon suyu
Afiyet olsun.
hımmmm
YanıtlaSilgüzel olmaz mı hiç :)) elcazlarına sağlık arkadaşım ben de çok severim bu reçeli ama ben de senin gibi hiç yapmadım en azından sen ilk kez yatmışsın darısı başıma ve afiyetler olsun ...
Antalya'ya sevgilerimi gönderiyorum......
Eline sağlık Eylemcim çok severim ben de.. Bir de yapabilsem:) Tarifinle deneyeceğim, teşekkürler. Sevgilerimle:)
YanıtlaSilRengi ne kadar güzel olmuş..
YanıtlaSilEllerıne sağlık afıyetler olsun.
Sevgilerle..
canım çok severim benim içinde ye olurmu
YanıtlaSilellerine saglık tatlım..
hımmmm... nefis görünüyor..reçele hiç dayanamam...ellerine sağlık.....
YanıtlaSilçok güzel anlatmışsın..eline sağlık canım.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık...
YanıtlaSilBu şekilde hiç denemedim biz daha farklı yapıyoruz şekil itibariyle ama bu şekilde daha çok hoşuma gitti ellerine sağlık canım...
Eylemcim merhaba.Ellerine sağlık canım.Harika görünüyor.Sevgiler.
YanıtlaSilEylem çok güzel görünüyor rengi falan şahane.eline sağlık canım
YanıtlaSilellerinize sağlık nefis görünüyor bu reçel..
YanıtlaSilbende hiç yapmadım ellerine sağlık
YanıtlaSilcanım ellerıne sağlık çok güzel görunuyor.Hiç denmemiştim mutlaka deneyeceğim bir tarif olmuş teşekkürler...
YanıtlaSilcanım yeni açtıgım forum sıtemde senıde aramızda görmek benı çok sevındırır sevgıler arkadasım...
http://hamaratabla.yetkinforum.com/forum.htm
Çok seviyorum bu reçeli ama bende denemedim. Hatta geçenlerde komşum denedi olmadı yanlış yapmış turunçları yinede şekerleme olarak kullanıyorum :) olmamış hali bile işe yarıyor.
YanıtlaSilellerine sağlık
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Ben portakal kabuğu reçeli yapıyorum çok güzel oluyor, tavsiye ederim.
YanıtlaSilAyy çok severim hatta en sevdiğim reçeller sıralamasında ilk 3'tedir kendisi ama hep anneciğim yapar, bize de koca bir kavanoz verir :)))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, sevgiler
ellerine sağlık canım yapmaya cesaret edemediğim bir reçel :)
YanıtlaSilbayılırım bu reçele ellerine saglık sevgler..
YanıtlaSileylem hanım ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. ben de birkaç gündür denemek istiyorum ama tam kıvamı tutturamam diye korkuyorum neyse bu hafta misafirlerim var inş. onları yolcu ettikten sonra denemeye niyetliyim.:))
YanıtlaSilrengi yeter değil mi, eline sağlık görüntü nefis
YanıtlaSilEllerine sağlık...
YanıtlaSilNefis gorunuyor,rengide harika olmus,Ellerine saglik.
YanıtlaSilSevgiler,
Sefa
canım turunç dediğin hangi meyve
YanıtlaSilcanım turunç dediğin hangi meyve
YanıtlaSilsevgili gül duymaz turunç dedigim antalyada,mersinde ve belki bodrumda hani şu yol kenarlarında dikilmiş olan ve portakala benzeyen ama aşılanmadıgı için portakal,limon veya mandalin olamayan meyve.Acı bir meyve.yani portakal gbi tatlı degil.
YanıtlaSil