AŞURE
Aşure zamanı geldi hatta geçiyordur bile ve ben ancak yapabildim.Aslında ben aşureyi çok severim ve sık sık yaparım.Ama bu sefer güzel annemin tarifiyle yaptım aşureyi.Ve Güzel annem kadar güzel ve tatlı oldu.Ve aşure yaparken elim hiç aza gitmez nedense.Her yaptıgım aşure birçok komşuma kısmet olur ve bu da beni mutlu eder.Paylaşmak çok güzel bir duygu degil mi?Neyse artık tarife geçeyim isterseniz.Annemin tarifiyle benim meşhur aşurem.
Malzemeler:
- 2-3 su bardagı aşurelik bugday
- 1 su bardagı nohut
- 1 su bardagı kuru fasulye
- 2-3 su bardagı toz şeker
- kuru üzüm
- elma
- kuru kayısı
- portakal kabugu rendesi
- ceviz(üstüne)
Nohutu ve kuru fasulyeyi bir gece önceden aynı kapta ıslatın.Bugdayı da yine bir gece önceden üstünü geçecek kadar suyla bir kere kaynatın ve beklesin.Ertesi gün nohudun ve kuru fasulyenin suyunu süzüp düdüklü tencerede kaynatın.Bu arada bugdayında suyunu süzüp ayrı bir tencerede üstüne tekrar su koyarak iyice özdeşleşene kadar yani bugdaylar patlayana kadar kaynatın.Sonra içine nohudu ve kuru fasulyeyi ekleyin.Ve yine hepsi iyice özdeşleşince içine çekirdeksiz kuru üzümü ve küp küp dogramış kuru kayısıyı ekleyin.Ve kaynatmaya devam edin.Kıvamı koyu geldiyse size sıcak su ekleyebilirsiniz.Kayısılar ve üzümler de yumuşadıktan sonra şekerini ilave edin.(aslında ben yaklaşık bir şeker miktarı vermeye çalıştım ama aslında ölçmeden koydum yani tadına bakarak damak tadımıza uygun ayarlamaya çalıştım.Şekeri size çok gelirse azaltabilrisiniz)En son olarak da kabukları soyulup küçük küçük dogranmış elmaları ve portakal kabugu rendesini ekleyin.Biraz daha kaynatıp altını kapatın.Kaselere koyun ve üstüne ceviz,nar taneleri ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
sorma balım
YanıtlaSilben bu sene tembel çıktım olmadı bu sene kısmet degilmiş demek daha yemedim de:((
artık sana geleyimde bir tabak yiyeyim :))
ALLAH KABUL ETSİN AFİYET OLSUN
YanıtlaSilHımm bayıldım:)Elleine sağlık canım:)
YanıtlaSilCanım Allah kabul etsin tekrarını göstersin.Ellerine sağlık sunumda harika öpüyorum...
YanıtlaSilAllah kabul etsin canım..Miss gibi nasıl nefis görünüyor..Bizde de vardı ama tadına bakamadan dağıtıldı..Tekrardan yapılacak hafta sonu..Ellerine sağlık tatlım..
YanıtlaSilSevgilerle..
aşureye bayılırım yaptığım zaman bitesiye kadar yemek yerine aşure yerim Allah kabul etsin ama bildiğim kadarı ile daha zamanı geçmiyor
YanıtlaSilanne tarifiyle aşure harika ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilyok cnm daha zamanı geçmedi 27 aralık da başlıyor ,erkenden yapmış oldun yani...
YanıtlaSilAllah kabul etsin eline sağlık
sevgiler
Allah kabul etsin canım afiyetler olsun...
YanıtlaSilÇok severim Eylem aşureyi, hiç yapmadım ama olsa da yesem...
YanıtlaSilellerine sağlık
Allah kabul etsin .. nefis olmuş,ellerine sağlık...
YanıtlaSilşifa olsun canım
YanıtlaSilALLAH kabul etsin. cok severim asureyi. En sevdigim tatlidir. Sunumda cok güzel olmus. Ellerine saglik. Blgoun bir harika. sevgiler...
YanıtlaSilAllah kabul etsin canım ellerine sağlık
YanıtlaSilgörüntüde nefis olmuş ..tadı ne kadar güzel kimbilir ..Allah kabul etsin ...
YanıtlaSilALLAH kabul etsin Eylem'cim.
YanıtlaSilher zamanki gibi tam tutan tarif ben 2bardak buğday koydum şekeride 3 bardak koydum rengide tam istediğim gibi oldu hep zor gelirdi sizin tarifi okuyunca ne kadar kolaymış dedim bundan sonra her zaman yaparım herhalde sizind ellerinize emeğinize sağlık teşekkürler
YanıtlaSil