3 Kasım 2009 Salı

SİNANGİL UNLARIM VE OTLU KURABİYE


Sinangil 'den bekledigim paket dün kapımdaydı.Açar açmaz içinde ki çeşitli unları görünce altın bulmuş kadar sevindim inanırmısınız.Sinangil'e teşşekür etmek istiyorum.Ve bu unlarla neler yapabilecegimi şimdiden düşünmeye başladım bile.Ama daha önceden alıdıgım Sinangil normal unuyla yaptıgım otlu kurabiyenin tarifini vermek istiyorum sizlere.
Malzemeler:
  • 1 adet yumurta(oda sıcaklıgında olacak)
  • 2-3 yemek kaşıgı yogurt
  • 150 gr. margarin(oda sıcaklıgında olacak)
  • yarım su bardagı kaşar rendesi
  • 3 su bardagı Sinangil normal kek unu
  • 1 paket Sinangil kabartma tozu
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dereotu
  • 5-6 adet taze sogan
  • yarım tatlı kaşıgı tuz
  • bir tutam kırmızı toz biber
  • 1 adet yumurta sarısı(üstüne sürmek için)
Maydanoz,dereotu ve yeşil sogan yıkandıktan sonra küçük küçük dogranır.Un ve kabartma tozu hariç diger tüm malzemeler derince bir kaba konularak karıştırılır.Bu karışıma elenmiş Sinangil un ve Sinangil kabartma tozu eklenir yogrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.Hamuru tezgah üstünde merdane ile açıp şekilli kalıplarla kesilip yaglanmış tepsiye dizilir.En son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve önceden 180C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.

15 yorum:

  1. SABAH SABAH MİS GİBİ KOKULAR GELİYOR,AFİYET OLSUN

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Eylem şimdiden afiyet olsun sana, gerçekten de değeri ne olursa olsun hediye paketi almak ne çok sevindiriyor insanı, bir de hobi olarak yaptığın işten böylesi şımartan sonuçlar almak gururlandırıyor. Otlu poğaçaya gelince ben de yaptım ama senin ot miktarı biraz daha fala, çok ilgimi çekti, nefis aroması olmuştur herhalde, darısı başıma diyeyim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. eylemcim sabah sabah nasılda güzel koktu.bu otlu şeyleri çok severim...ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. otlu kurabiye, börek, çörek herşeye bayılırım. elinize sağlık. çok güzel bir tarif.

    YanıtlaSil
  5. tuzlu kurabiyelere bayılıyorum ...yazdım tarifi..teşekkürler ..

    YanıtlaSil
  6. mmm..harika canım ellerine sağlık,çayın yanına birkaçtane alıyorum hemen:))

    YanıtlaSil
  7. merhaba banada dun geldi sinangil unları,tropikal aromalı kekunu denedım nefis oldu tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık Eylemciğim.Harika olmuş bunlar.Hediyelerini de güle güle kullan.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Annem de sinangilin unlarını tercih ediyor. Ben pek anlamıyorum bu işlerden; ama yine de kek yapımında ondan daha iyiyim:))

    YanıtlaSil
  10. Unlarını iyi günlerde kullan canım.Güzel bir tarif.Eline emeğine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Eylemcim kurabiye nefis,bende denemiştim daha önce.. çayın yanına çok yakışıyor gerçekten... ellerine sağlık...
    unlar içinde afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
  12. mantı ununu bende yeni yeni görmeye başladım ayyyy banada gelse şööle bi paket afiyetle kullan

    YanıtlaSil
  13. Eylem'ciğim ben midyeleri dondurulmuş almadım balık halinden temizlenmiş iç midye aldım.Dondurulmuş varmı bilmiyorum hiç yapamdım.Canım bu arada kurabiyeler çok nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Bir blog sahibi olarak nasıl herkese bu unlardan geliyor yaa bende istiyorum.Maddi yönü çok önemli değil belki ama hediye almak insanın hoşuna gidiyor gerçekten de :)Bende isteriiiiiim:)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.