Yine işin kolayına kaçıp bir şöbiyet tatlısı yapayım dedim.Malum bayram geliyor ve tatlı ihtiyacı iki katına çıkıyor.Tabii ki şunu da söylemeden geçmeyeyim gerçek şöbiyet gibi asla olmuyor ama tadı güzel merak etmeyin.İnternetten araştırmlarım sonucunda bulmuştum ama kaynagını hatırlayamadım.Bu arada bütün ögretmenlerimizin de ögretmenler gününü kutluyorum.Denemek isteyenler için tarif:
Diger tarafta milföy hamurlarının buzu çözüldükten sonra bıçak yardımıyla dörde bölüyoruz.(küçük kareler olacak)Milföy hamurlarının kenarlarına ılınmış muhallebiden koyup üzerine ceviz döküyoruz.Ve üçgen şekilde kapatıyoruz.Yaglanmış tepsiye dizip üzerine eritilip sogutulmuş tereyag gezdiriyoruz ve önceden ısıtılmış 180C fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklıgını geçiriyoruz ve ılınmış şerbetini döküyoruz.Şerbetini çekince üstüne fındık veya fıstık serpip servis ediyoruz.Tam anlamıyla dinlenince daha bir lezzetli oluyor.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 6 adet milföy hamuru
- yarım su bardagı ceviz içi
- 100 gr. tereyag(eritilip sogutulmuş)
- 1 su bardagı süt
- 2 yemek kaşıgı irmik
- fıstık veya fındık(üstüne serpmek için)
- 2 su bardagı toz şeker
- 2 su bardagı su
- 1 tatlı kaşıgı limon suyu
Diger tarafta milföy hamurlarının buzu çözüldükten sonra bıçak yardımıyla dörde bölüyoruz.(küçük kareler olacak)Milföy hamurlarının kenarlarına ılınmış muhallebiden koyup üzerine ceviz döküyoruz.Ve üçgen şekilde kapatıyoruz.Yaglanmış tepsiye dizip üzerine eritilip sogutulmuş tereyag gezdiriyoruz ve önceden ısıtılmış 180C fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklıgını geçiriyoruz ve ılınmış şerbetini döküyoruz.Şerbetini çekince üstüne fındık veya fıstık serpip servis ediyoruz.Tam anlamıyla dinlenince daha bir lezzetli oluyor.
Afiyet olsun.
eminim orjinal şobyete çok yakındır ellerine emegine salık iyi bayramlar.
YanıtlaSilellerine sağlık çok pratik
YanıtlaSilbende çok yapıyorum bu tatlıyı ramazanda bıkmıştım hatta kolay pratik lezzetli ve cezbedici...
YanıtlaSiliyi dileklerin için teşekkür ederim.Sevgilerimle.
YanıtlaSilNe kadar basit. Kırk yıl düşünsem milföyden böyle bir tatlı yapmak aklıma gelmezdi Eylem. Elelrine sağlık. Güzel dileklerin içinde teşekkür ederim. İyi akşamlar. Sevgiler...
YanıtlaSilEylemcim bana tatlı olsunda ne olursa olsn ;) o yüzden beğendim bu tarifi.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
Canım ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Denenebilir.Afiyet olsun...
YanıtlaSilellerine saglık canım sevgiler...
YanıtlaSilEYLEMCİM BENCE DENENMEYE DEĞER.ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilcnm valla ağzım sulandı,ellerine sağlık nefis gözüküyor..sevgiler.
YanıtlaSilharika ve kolay bir tatlı olmuş...ellerine sağlık..kolay gelsin...
YanıtlaSilYa ben tatlı pek sevmem ama bu nasıl güzel bir görüntü böyle yaw ellerine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilbende milföyden tatlı yapsam diyordum tavsiye ediyorsan yaparım
YanıtlaSilçok güzel ya tam benlik bir tarif hazıra kaçmak bu aralar benim işime geliyor zaten :)
YanıtlaSilKolay bir tatlı olmuş.Ellerine sağlık
YanıtlaSilya müthiş görünüyo!!!!!
YanıtlaSilellerine sağlık:)
Canım ne kadar güzel ve pratik bir tatlı.. Mutlaka denemeliyim, ellerine sağlık, nefisss.
YanıtlaSiltam benlik bir tatlı kolaymışta ...şimdiden iyi bayramlar dilerim ..
YanıtlaSilEylemcim pratik ve güzel.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilPratik bir tarif!
YanıtlaSilmmm şöbiyet harika, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilbayram için süper bir ikram olur :)
Canım ellerine sağlık, şimdiden iyi bayramlar
YanıtlaSilöptüm
Allah'a emanet ol
Canım bunu bende denemiştim:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Merhaba,
YanıtlaSil25 KASIM-10 ARALIK tarihleri arasında çikolata severleri etkinliğime davet ediyorum. Bildiğiniz tüm çikolatalı lezzetleri sayfamda paylaşırsanız çok sevinirim. Yine hep birlikte çikolatayla ilgili güzel bir arşiv oluşturalım. Kek, kurabiye, pasta, puding vs... aklınıza ne gelirse yapıp en geç 10 ARALIK tarihine kadar mutfaktayim10@hotmail.com adresime isim, blog ismi, katıldığınız şehir ve bir adet sayfanıza eklemiş olduğunuz resimle birlikte katılımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Tarifinizi yayınladıktan sonra mail adresime bilgi verirseniz sizi ziyaret edip tarifinize ait fotoğrafı alıp yayınlayacağım. Katılımınız için şimdiden teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.
Özlem Avcı.
ellerine sağlık arkadaşım bende çok merak ediyorum mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSil