27 Ağustos 2009 Perşembe

FIRINDA TAVUK

Bütün tavugu hiç evde yapmayı denememiştim.Hep hazır alır yerdik.Bir de evde deneyeyim dedim.Sonuç çok güzel oldu.Biraz fırında pişme süresi uzun oluyor ama deger.
Malzemeler:

  • Bir adet bütün tavuk
  • 2 yemek kaşıgı mayonez
  • tuz,kekik,kırmızı toz biber
  • garnitür olarak patates
  • sıvıyag(tepsiyi yaglamak için)
Tavugu temzileyip yıkıyoruz.Küçük bir kabın içinde mayonez ve baharatları iyice karıştırıyoruz.Fırın tepsisini sıvı yagla yagladıktan sonra tavugu içine koyup her tarafına mayonezli karışımdan bir kısmını sürüyoruz.Yanına da garnitür olarak patatesi soyup dilimleyip ve baharatlayıp koyuyoruz.180C ayarlı fırına verip pişiriyoruz.Üst tarafı kızarınca altını çevirip tekrar mayonezli karışımdan sürüyoruz.Ve tekrar pişmeye bırakıyoruz.Yaklaşık 1 saat kadar pişmesi gerekiyor.Bu kadar elektrik yakacagıma hazır alırım dediginizi duyar gibiyim.Ama emin olun evde yapılanın yerini hiçbirşey tutmuyor. Yanında da patates olunca daha bir iştah açıcı oluyor. Afiyet olsun.

29 yorum:

  1. eylemciğim ne kadar da güzel bi manzara yaf, tablo gibi ,ellerine sağlık şimdiden afiyet olsun canım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. eylemcim nar gibi kızarmış gel ye diyor.oohhh afiyet olsun.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ya eylemcim inanırmısın bende bu gün bundan pişiricem.nette tarif aradım durdum.bilseydim uğraşmazdım senin yayınlıyacağını.

    YanıtlaSil
  5. Canım kesinlikle bende çok severim tü tavuğu...
    Elerine sağlık özellikle patatesler nefis gözüküyor acıktım...

    YanıtlaSil
  6. bu kadarmı nefis görünür insanın gözüne..
    nar gibi kızarmış resmen ımmm...
    elerine sağlık canım hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil
  7. Eylemcim canım ellerine sağlık hari
    ka kızarmış kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  8. canım arkadaşım...ben böyle tavuğu Erol Taş vaziyetinde siler süpürürüm...ellerine emeğine sağlık.....yeniden sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık eylem,
    fırında tavuğu mayonezle marine edip hiç pişirmemiştim ilginç geldi.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım..kesinlikle evde yapılanı makbul..ama arada hazıe alınanlar hızır gibi gelmiyor değil:)

    YanıtlaSil
  11. Ellerıne saglık canım .Nar gibi kızarmış.Guzel bir hafta sonu dılıyorum.Sevgıler..

    YanıtlaSil
  12. Seçkin ve özenli bloğunuza Link Avcısı "Açelya Grubu Yemek Blogları" arasında link vermiştir, selamlar.

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık canım,benimde bir tavuk doldurma tarifim var harika oluyor,yakında blogumda görebilirsin.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  14. O tavuk orada yok ki. Ben aldım. Kimseye bırakmam.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Süperrr görünüyor, iftara daha 3,5 saat varrrr :)

    YanıtlaSil
  16. Tavuğu yiyemem ama patateslere asla hayır diyemem. Baharda Antalya'da ne güzel taze patatesler vardı, yine bahar gelse de yesek bol bol.

    YanıtlaSil
  17. harika görünüyor nar gibi kızarmış ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. FIRIN POŞETLERİ VAR CANIM BÜTÜN TAVUĞU AT İÇERİSİNE YANINA ARZU EDERSEN PATATESDE KOYABİLİRSİN İSTEDİĞİN GİBİDE BAHARATLAYIP SOSLAYABİLİRSİNDE FIRINI AÇIP ALT ÜST YAPIP DEĞİŞTİRMENE LÜZUM KALMAZ FIRIN POŞETİNİN AGZINI BAGLA KAPA FIRINI YARIM SAATTE PİŞİRİYOR. GÖRÜNTÜ MUHTEŞEM BEKLEMEYE DEĞİMİŞ BENCE ELLERİNE SAGLIK CANIM...
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  19. bende yaptim harika oluyor evde yapilan daha bir guzel

    YanıtlaSil
  20. slm canım tavugu pek sevmem iş yerinde tiksintı geldı. ama senin yaptıgın harıka görünüyor iştah acıyor ellerine saglık sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. harika birşey.ellerinize sağlık.bende yeni bir blog yaptım.ziyarete gelirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  22. Çok güzel kızarmış, nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  23. mayonez sürüldüğünü ilk kez duydum afiyet olsun

    YanıtlaSil
  24. Ellerine sağlık, çıtır çıtır olmuş.. Yanında da patates, mmmm..

    YanıtlaSil
  25. slm fırında tavuk çok yapmam bu gün tarif ararken gördüm evet harika görünüyor uzerine salça surulduğunu biliyodum kızarması için ama mayonez dusundurdu demekki oluyomuş yalnız fırında 2 saat bişirenedek düdüklüde haslayıp sonra kızarması için fırına verilse olmasmı? böylece 2 saat elektiriktende tasaruf olur diye düşünüyorum ellerinize sağlık tşkler

    YanıtlaSil
  26. Eylem´cigim firinda tavugu denedim ben patetesin yanina ekstradan patlican kabak brokoli ve karnibaharda koydum..zira biraz kalabalik olacaktik cesit olsun dusuncesi ile..Ve bu da yetmezmis gibi, birde ilk denenen yemege misafir kabul ettim.(cesarete bak)
    Ama herkesler cok begendi gercekten cok guzel tarifin tekrar tesekkurler paylastigin icin..
    Tek kusurum, tuzu biraz abartmisim diger sefer onu da halledersem sanirim parmaklar yenir bu tarife...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  27. çok güzel olmuş elinize sağlık.toplam1+1=2 saat mı pişecek acaba

    YanıtlaSil
  28. canikom bir veya birbuçuk saatte tamamı pişmiş oluyor.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.