FIRINDA MÜCVER
Aslında yagda kızaran mücveri de çok severim ama yazın yaglı yemekler agır geliyor dogal olarak.Evde kabak vardı bu sefer bende fırında yaptım.Yanına da bir çay demledim.Pazar günü beş çayına yetiştirdim.Pazar günü hepimiz evde oldugumuz için gözümün içine bakıyor bizimkiler acaba degişik ne yapacagım diye.
Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 3 adet yumurta
- 100 gr.kaşar rendesi veya beyaz peynir
- yarım demet maydanoz
- dereotu(ben koymadım evde yoktu)
- 5-6 dal taze yeşil sogan
- 1-1,5 su bardagı kadar un(kıvamına göre arttırılabilir ya da azaltılabilir)
- tuz,karabiber,kırmızıbiber,kuru nane
- yarım çay bardagı süt
- 1 çay kaşıgı kabartma tozu
Kabakların kabuklarını soyup rendeliyoruz.Beyaz peyniri çatalla eziyoruz veya kaşar koyacaksak kaşarı tendeliyoruz.Yeşillikleri yıkadıktan sonra ince ince dogruyoruz.Ve diger malzemelerle bir kabın içinde karıştırıyoruz.Hafif sıvıyagla yaglanmış tepsiye yayıyoruz.Ve önceden 180C ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan ve ılıdıktan sonra dilimleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
DİYETTEYKEN BLOGLARA UGRAMAYIM DEDİM AMA OLMADI NEFIS GORUNUYOR
YanıtlaSilellerine sağlık canım
YanıtlaSilFırında olanını ilk defa gördüm denemek gerek ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK GÜZEL ARKADAŞIM NEFİS GÖRÜNÜYOR.. GEÇMİŞ KANDİLİN MÜBAREK OLSUN.. SEVGİLER..
YanıtlaSilSüper olmuş. Bende kızartmasını severim. Ellerine sağlık
YanıtlaSilcanım eline sağlık.çok leziz görünüyor.sevgiler
YanıtlaSilbizimde severek yediğimizbir yemektir
YanıtlaSilherkes yaptı bir ben kaldım,en kısa zamanda deniyeceğim..kabaklı birkek tadında olmuş gibi geliyor bana,yanılıyormuyum acaba.ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilbu aksam yemege ne pisirecegim belli... zaten evde kabak var, napsam napsam diye düsünürken tam isabet oldu canim. Ellerine saglik.
YanıtlaSilEylemciğim bende arada fırında yaparım hafif olması için ellerine sağlık nefis bir tat...
YanıtlaSilellerine sağlık benimde en sevdiğim tatlardan. fırında olmasıda yaz günleri için ideal.
YanıtlaSilne çok severim pazar günü ailecek evde oturmayı değişik birşeyler pişirmeyi kokuyu alan mutfağa gelir ne zaman pişer ne zaman yeriz diye bu bile beni mutlu eder ellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilÇok severim ama hiç fırında yapmadım,daha hafif olmuştur dediğin gibi,birde öyle deneyeyim çünkü çok yağ çekiyor kızarmışı ve hakikaten ağır geliyor,ellerine sağlık canım,sevgiler.
YanıtlaSilEylem eline sağlık.
YanıtlaSilSen hangisini daha çok sevdin?,
Kızarmış mı, fırında mı?