Patlıcan benim en sevdigim sebzelerdendir.Evde patlıcan vardı ama ben farkettim ki hep aynı patlıcan yemegini yapıyorum.O yüzden biraz tarz degiştireyim dedim ve hepinizin bildigi soslu patlıcan yemegini yaptım.Aslında bu yemegi Annem eskiden çok sık yapardı ama nedense unutmuşum.Evde malzemeler varken yapayım dedim.
İSLİM KEBABI Malzemeleri:
- 3 tane ince uzun patlıcan
- 4 adet yeşil sivri biber
- 4 adet domates
- 1 yemek kaşıgı domates salçası
- 1 yemek kaşıgı un
- tuz,1 adet kesme şeker,karabiber,kırmızıbiber
- 1 adet kuru sogan
- az sıvıyag(patlıcanları kızartmak ve sosuna kullanmak için)
- kürdan
Köftesi için:
- 250 gr. kıyma
- maydanoz,sogan,tuz
İlk önce soganı ve maydanozu ufak dograyalım ve diger köfte malzemeleri ile karıştırıp yoguralım.Ve ufak parçalar alıp yuvarlak bir şekil verelim.
Diger tarafta patlıcanları alaca soyup 3 parmak kalınlıgında uzunlamasına dograyıp üzerine tuz ve su ekleyip yaklaşık 10 dakika suda bekletelim.Sudan çıkardıgımız patlıcanları yıkayıp kurulayalım ve az yagda arkalı önlü kızartalım(eger kızartma agır gelir diyorsanız bu işlemi fırının ızgara gözünde de yapabilirsiniz.)Sonra yagda biberleri de kızartalım.
Soganı yemeklik dograyalım ve az sıvıyag ilavesi ile tavada pembeleştirelim.Üzerine salçasını ve ununu ilave edelim.Karıştırdıktan sonra bir miktar su koyalım.Domatesleri de rendeleyip soganlı karışıma ekleyelim.Baharatlarını da atıp pişmeye bırakalım.Kızartılan patlıcanlara köfteyi saralım.Benim patlıcanlarım küçük oldugu için iki uzun parçaya sardım.Eger sizin patlıcanınız uzun ise bir parçaya sarmanız yeterli olacaktır.Üstüne yuvarlak kesilmiş domates ve çekirdekleri ayıklanmış biber koyup kürdanla tutturalım.Ve barcama dizelim.Üstüne de sosunu döküp önceden 200C ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Eylem ben bu tarifi parca etle yapıyorum oda güzel oluyor :)
YanıtlaSilseninde kandilin mübarek olsun eylemcim:))
YanıtlaSiluff uff yine döktürmüşsün valla.bende bu yemeği çok sık yaparım ve çok severim ellerine sağlık
Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.
YanıtlaSilkebabda kebab olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilCanım nefis gözüküyor ellerine sağlık hayırlı kandiller..
YanıtlaSilEylem'cim Kandilin Mübarek olsun.
YanıtlaSilPatlıcanlı olan bir yemeğin güzel olmama ihtimali yok diyorum ve Ellerine sağlık arkadaşım. Sevgiler...
Kandiliniz mübarek olsun Eylem'ciğim..
YanıtlaSilPatlıcanlı köften çok nefis görünüyor,ellerine sağlık canım..
Sevgilerle..
eylemciğim yanına prinç pilavı ve cacık bir de:)))ohhh tam benlik gel keyfim gel derim başka da birşey demem valla:)))
YanıtlaSilellerine kollarına sağlık canımmmm
nefis olmuş.
hayırlı kandiller dilerim
çok öpüyorum
Pazartesi bizim pazarda tarla patlıcanı bulunca nasıl sevinerek aldım bilsen Eylem! Afiyet olsun size de.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
YanıtlaSil***********
kandilin mubarek olsun Allah tüm dualarını kabul etsin inşallah.
canım bende çok severim patlıcanlı lezzetleri.eline sağlık.kandilin mübarek olsun.
YanıtlaSilharika görünüyor valla.patlıcanı çok seven kocam için yapıcam mutlaka:)
YanıtlaSilAvuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.
YanıtlaSilBu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun..
YanıtlaSilHayırlı kandiller canım...
YanıtlaSilEllerine sağlık, ben de çok severim bu yemeği.
YanıtlaSilen sık yaptıgım mamalrdan afıyet olsun sanada canım
YanıtlaSilHarika goruyor ellerie saglik...Sevgiyle kal...
YanıtlaSilthat looks so yummy
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor canım.
YanıtlaSilEn sevdiğim sebzedir patlıcan.
Suda haşla yerim o kadar artık.
Eline sağlık.Hayırlı bir hafta sonu seninle olsun.
Sevgiyle kal...
Çok lezzetli Görünüyor.Ellerine Sağlık canım
YanıtlaSilçok iştah açıcı gözüküyor ellerine sağlık yanındada soğukmu soğuk bir cacık:))
YanıtlaSilbende cok severim patlicanli yemekleri,burdaki patlicanlar türkiyedeki gibi lezzetli degil pisince eriyip su saliyor,nefis görünüyor kebab elinize saglik
YanıtlaSilsevgiler
canım arkadaşım yokluğumda bloğuma bıraktığın şifa mesajınla verdiğin güç için çok teşekkür ederim.yine harika marifetler ve lezzetler yaratmışsın.ellerine sağlık.
YanıtlaSilharika bir lezzet sunmuşsun islim kebabı diyoruz biz yanında pilav cacık mmmmm şifa olsun yarasın inşallah sevgiler
YanıtlaSil