Malzemeler:
- 1 adet iri boy patates
- sucuk,salam veya sosis
- konserve mısır
- kaşar rendesi
- tereyağ
- bezelye
- havuç
- mayonez
- ketçap
- tuz
Patatesi ilk önce tencerede biraz pişene kadar haşlıyoruz.Haşlanan patatesi 5-10 dakika kadar da fırında pişiriyoruz.Çıkardıktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz ve içine tereyağ,kaşar rendesi ve tuz ekleyerek küçük bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.İyice karışan patatesin üzerine sucuk(eger sucuk koyacaksanız sucugu küçük dograyıp ayrı bir tavada az pişirmenizi tavsiye ederim),salam veya sosisi küçük doğrayarak ekliyoruz.Üstüne konserve bezelye,mısır ve az haşlanmış havuç ekliyoruz.En son olarak mayonez ve ketçap ekliyoruz ve en üste kaşar rendesi serpiyoruz.İstenirse üstündeki kaşar erisin diyorsanız bir 5 dakika kadar tekrar fırına verebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hımm bizimde çok sık yaptığımız bir lezzet seninkide resmen ye beni diyor...
YanıtlaSilCanım sevgiyle kal...
offffffff kumpire bayılırım yaz akşamları ilerleyen saatlerde alırız bizde kaşta mükemmel yapan bir yer var gerçi artık bizim için ilerleyen saat kalmadı bu sene ama neyse :)))))))))) evde hiç denemedim ellerine sağlık
YanıtlaSilBen patatesi sade sevenlerdenim..Kumpir eminim harika olmuştur..Afiytler olsun tatlım..))
YanıtlaSilSevgilerle..
Ellerine sağlık.Çok güzel olmuş belli..Afiyet olsun..
YanıtlaSileylemcım en sonunda rejimimi sona erdiricem bilesin:))))
YanıtlaSilselam ben patatesi mikrodalgaya koyuyorum veee 6 dakikada hazır oluyor ...kahvaltılar için tereyağ ve kaşarlı çoook severiz ..
YanıtlaSiloy oy kumpir enfes olmuş.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilinsan onu öyle yakından ceker mi:( ellerine sağlık...
YanıtlaSilkumpire bayıldım ve hemen denemek istiyorum..harika gözüküyor cnm,ellerine sağlık..
YanıtlaSilayrıca beni yorumlarınla yanlız bırakmadığın için çok teşekkürler..sevgiler..