16 Eylül 2015 Çarşamba

KAJUN BAHARATLI ÇITIR TAVUK

 İçinde çeşitli baharatların olduğu bir karışım kajun baharatı.Amerikan mutfagında baya yaygınmış.Bilirsiniz A101 perşembe günleri indirimli ve değişik ürünlerin geldiği gündür.İşte böyle bir günde bu magaza da tanıştım kajun baharatı ile.Aslında benim aldığım marka green life idi ama fotoğrafını bulamadım.Bir alayım belki kullanırım diyerek satın alınmış bir baharat çeşidi.Aslında baya oldu alalı ama ben hadi bir bakayım diyerek çıkardım paketi.Malum Antalyanın nemine dayandı mı diye bakmayı ihmal etmedim.Baktım baharat da birşey yok.Eee tavuk yapayım bari dedim. 
 Bence yakıştı tavuğa.Denenmesi gereken bir tarif oldu.Kajun baharatın içinde soğan,sarımsak tozu,kekik,fesleğen,toz kırmızı biber,kimyon,karabiber,beyaz karabiber,acı kırmızı biber,kereviz tohumu ve tuz varmış.Ee daha ne olsun değil mi?Bu karışım evde de yapılabilir bilginize.Gelelim tavuğun tarifine.

KAJUN(CAJUN)BAHARATLI ÇITIR TAVUK TARİFİ:

MALZEMELER:

  • İstenilen kadar ızgaralık tavuk
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kajun baharatı
  • 2 yemek kaşığı kadar bayat ekmek kırıntısı veya yoksa galeta unu
  • az sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı kadar yoğurt


YAPILIŞI:

  1. Tavuk etlerini kuşbaşı doğruyoruz.
  2. Derince bir kaba alıp üstüne baharatını,galeta ununu,az sıvıyağını ve yoğurdunu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  3. Kabın ağzını kapatıp 1 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  4. Yanmaz tavaya bir miktar sıvıyağ alıyoruz ve ısıtıyoruz.Isınınca tavuk etlerini kısım kısım koyup kapağını kapatmadan arada sallayarak pişiriyoruz.
  5. Ve yemeğimiz hazır sıcak servis ediyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok: