Hemen hemen herkesin başına gelmiştir herhalde bu durum.Yogurdu evde yapmaya özen gösteren bir insanımdır.Oğullarım yemese de eşim ve ben mutlaka yoğurt tüketiyoruz.Bazen yeterli sıcaklığı yakalayamadığımdan bazen çok sıcak mayaladığımdanmıdır nedir bilinmez yoğurdum tutmaz benim.Eminim sizinde başınıza gelmiştir.İnternette arattırınca hep çökeliğe dönderne gibi tariflerle karşılaştım.Ama ben bu hafta yoğurtsuz kalmak istemediğimden nefisyemektarifleri sitesinden bulduğun tarifi deneyip yogurdumu kurtarmaya karar verdim.
İyi ki de karar vermişim.Gerçekten tutmayan yoğurdum bu tarifle tuttu.Ve bizde afiyetle yedik.Eğer yoğurdunuz tutmadıysa bu çareyi denemelisiniz.İşte tarif:
YOĞURDUMUZ TUTMAZSA NE YAPARIZ
Hala süt kıvamında olan yoğurdu 75C ısıtılmış fırına tencerenin kapağını kapatmadan koyun.75C fırında tencerenin kapağı açık şekilde 1 saat tutun.Fırını kapatmıyoruz hep 75C yanıyor unutmayın.1 saatin sonunda fırının kapağını açıp soğumasını bekliyoruz.Sonra yoğurdu yine tencerenin ağzı açık olacak şekilde buzdolabına koyun.2-3 saat sonunda yoğurdunuz hazır.
Dün hayatımda ilk kez yoğurt yapmaya kalktım ve tutturamadım ben de. Süt halinde kaldı :) Dün görseydim bu yazınızı denerdim bu yöntemi. Ama ben de peynire çevirdim ablamın tavsiyesiyle. İyi de oldu, çok sevdiğim ve özlediğim uzun zamandır yapmak istediğim, annemin peynirini yapmış oldum :))
YanıtlaSilBende kaynar su dolu bir leğenin içine kabıyla beraber koyup üzerini sararak tutturuyordum ...buda çok güzelmiş...
YanıtlaSilŞimdi deniyorum 1 saatin sonunda fırının içinde mi soğutmak gerekli?yoksa fırından çıkartıp soğumasını mi beklemeliyim
YanıtlaSilfırının içinde tencerenin kapagı açık şekilde tutuyoruz.
YanıtlaSilBen firini fanli calistirdim 15 dak kaldi bitmesine gorunuste hala sulu duruyor bakalim dolaba koyunca sertlesecekmi ,sonucu yazacagim.
YanıtlaSilBen firini fanli olarak calistirdim,suan son 10 dak kaldi halen sulu gozukuyor yogurt insallah dolaba kaldirinca duzelir.
YanıtlaSilmerhaba sayfanız cıdden cok bilgilendirici ve acıklayıcı cok hos bır sayfanız var ama sıze bu sayfayıda onermek ısterım acmatarifi.net
YanıtlaSilMerhaba sutün tamamen soğumasını bekleyecek miyiz yoksa ılık mi olacak
YanıtlaSilMeraba fırına vermeden yeniden mayalık yoğurt kullanmamız gerekiyo mu yoksa ilk haliyle konulabilir mi
YanıtlaSilfırına vermeden önce yeniden mayalık yogurt kullanmıyoruz.
YanıtlaSilBenımde basıma geldı bugun parca parca olmus sutum sımdı fırın fıkrını denıcem ınsallah tutar hıc boyle olmaz
YanıtlaSilBenımde basıma geldı bugun sızın fıkrınızı deneyecegım .hıC boyle olmazdı ınsallh tutar
YanıtlaSilMerhaba eylem hanım ben dün akşam heveslenenip yoğurt yapayım dedim ama sabah uyandığımda karşılaştığım manzara şok etti beni çıldıracam yoğurt tam tutmamış tam süt kıvamın dada değil ne yapmam lazım lütfen yardım edin
YanıtlaSilMerhaba eylem hanım ben dün akşam heveslenenip yoğurt yapayım dedim ama sabah uyandığımda karşılaştığım manzara şok etti beni çıldıracam yoğurt tam tutmamış tam süt kıvamın dada değil ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin
YanıtlaSilyukarıdaki talimatlarla emin olun kurtulacaktır.
YanıtlaSilBu talimati denedim maalesef hicbir degisiklik olmadi. Cok sicak mayaladigim icin mayayi öldürmüs olabilecegim dusuncesiyle biraz daha maya ilavesiyle tekrar deneyecegim.
YanıtlaSilBende yoğurdumu her seferinde fırında mayalardım, ama bu sabah bir baktım mayalanmamış. Şimdi sizin tavsiyenize uyup 1 saat 75 derecede mayalanması için bekliyorum 45 dakika oldu yoğurdun kıvamı hala sulu gözüküyor. Katılaşması için daha ne yapmalıyım?
YanıtlaSilBenimde Yoğurdum tutmadı dediğin
YanıtlaSiliz gibi yptm fırına koydum ama benim fırınım davul fırın ve bir saat değil 40 DKK bklttm üzeri hafif yanik oldu sizce tutarmı
Benim fırınım davul fırın 1 saat değilde 40 DKK bklttm sizce tutarmı lütfen cvp yazın
YanıtlaSildavul fırında sıcaklık dagılımı küçük bir alanda oldugu için tutmayabilir.merve hanım zaten çok katı olmuyor.
YanıtlaSilValla esim son 3 aydır harika yogurtlar yapardı.
YanıtlaSilBugün herzamankinin tersine yav öyle olmaz şunu bu seferde böyle deneyelim dedim. Demez olaydim, yav ne karisiyorsun arasına işine :))
Şu an gecenin 4'ü ve esim sabah kalktığında yoğurdu böyle görürse bittim :)))
Su an fırının kapısının önünde bekliyorum inşallah tutar.
Amin :)))
Tuttu mu merak ettim:))
SilDün akşam ilk defa yoğurt mayaladım sabah baktım tutmamış 😁😁 ama bu paylaşımı okudum denedim şimdi soğumasını bekliyorum dolaba koycam tadı nasıl olacak merak ediyorum
YanıtlaSilBenimde dün ilk defa tutmadı. Hemen yapıyorum o zaman bu tarifi. Sonucu yazacağım
YanıtlaSilMerhaba benim yoğurdum da tutmadı fırına koyamıyorum tupperware kaplarında fırında erir galiba🤔
YanıtlaSilBenimde yoğurdum tutmadı fırına koyamıyorum tupperware kapları erir mi?
YanıtlaSilFırını kapattım yine biraz sallanıyor sogudugunda mi katilasacak?
YanıtlaSilFırını kapatınca baktım yine biraz sallanıyor sogudugunda mi katilasacak acaba ?
YanıtlaSilBenim de ilk defa tutmadı yoğurdum ve fırında 75C'de 1saat tuttum. Bir yarım saat de soğuması için fırın kapağı açık beklettim. Dolaba kaldırmak için tencereyi elime aldığımda yine şıngır şıngır kıvamdaydı. Dolaba kaldırdım bekliyorum mucize olacak mı, inşallah katılaşır, ziyan olmasın. Olumlu sonuçlanırsa tekrar yazacağım buradan.
YanıtlaSilYa benim kafama takılan ben yoğurdu normal büyük tencerede mayaladım fırına koyarsam tencerenin kulpları erimezmi
YanıtlaSil