1 Haziran 2015 Pazartesi

YOĞURDUNUZ TUTMADI MI?

 Hemen hemen herkesin başına gelmiştir herhalde bu durum.Yogurdu evde yapmaya özen gösteren bir insanımdır.Oğullarım yemese de eşim ve ben mutlaka yoğurt tüketiyoruz.Bazen yeterli sıcaklığı yakalayamadığımdan bazen çok sıcak mayaladığımdanmıdır nedir bilinmez yoğurdum tutmaz benim.Eminim sizinde başınıza gelmiştir.İnternette arattırınca hep çökeliğe dönderne gibi tariflerle karşılaştım.Ama ben bu hafta yoğurtsuz kalmak istemediğimden nefisyemektarifleri sitesinden bulduğun tarifi deneyip yogurdumu kurtarmaya karar verdim.
İyi ki de karar vermişim.Gerçekten tutmayan yoğurdum bu tarifle tuttu.Ve bizde afiyetle yedik.Eğer yoğurdunuz tutmadıysa bu çareyi denemelisiniz.İşte tarif:

YOĞURDUMUZ TUTMAZSA NE YAPARIZ

Hala süt kıvamında olan yoğurdu 75C ısıtılmış fırına tencerenin kapağını kapatmadan koyun.75C fırında tencerenin kapağı açık şekilde 1 saat tutun.Fırını kapatmıyoruz hep 75C yanıyor unutmayın.1 saatin sonunda fırının kapağını açıp soğumasını bekliyoruz.Sonra yoğurdu yine tencerenin ağzı açık olacak şekilde buzdolabına koyun.2-3 saat sonunda yoğurdunuz hazır.

30 yorum:

  1. Dün hayatımda ilk kez yoğurt yapmaya kalktım ve tutturamadım ben de. Süt halinde kaldı :) Dün görseydim bu yazınızı denerdim bu yöntemi. Ama ben de peynire çevirdim ablamın tavsiyesiyle. İyi de oldu, çok sevdiğim ve özlediğim uzun zamandır yapmak istediğim, annemin peynirini yapmış oldum :))

    YanıtlaSil
  2. Bende kaynar su dolu bir leğenin içine kabıyla beraber koyup üzerini sararak tutturuyordum ...buda çok güzelmiş...

    YanıtlaSil
  3. Şimdi deniyorum 1 saatin sonunda fırının içinde mi soğutmak gerekli?yoksa fırından çıkartıp soğumasını mi beklemeliyim

    YanıtlaSil
  4. fırının içinde tencerenin kapagı açık şekilde tutuyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Ben firini fanli calistirdim 15 dak kaldi bitmesine gorunuste hala sulu duruyor bakalim dolaba koyunca sertlesecekmi ,sonucu yazacagim.

    YanıtlaSil
  6. Ben firini fanli olarak calistirdim,suan son 10 dak kaldi halen sulu gozukuyor yogurt insallah dolaba kaldirinca duzelir.

    YanıtlaSil
  7. merhaba sayfanız cıdden cok bilgilendirici ve acıklayıcı cok hos bır sayfanız var ama sıze bu sayfayıda onermek ısterım acmatarifi.net

    YanıtlaSil
  8. Merhaba sutün tamamen soğumasını bekleyecek miyiz yoksa ılık mi olacak

    YanıtlaSil
  9. Meraba fırına vermeden yeniden mayalık yoğurt kullanmamız gerekiyo mu yoksa ilk haliyle konulabilir mi

    YanıtlaSil
  10. fırına vermeden önce yeniden mayalık yogurt kullanmıyoruz.

    YanıtlaSil
  11. Benımde basıma geldı bugun parca parca olmus sutum sımdı fırın fıkrını denıcem ınsallah tutar hıc boyle olmaz

    YanıtlaSil
  12. Benımde basıma geldı bugun sızın fıkrınızı deneyecegım .hıC boyle olmazdı ınsallh tutar

    YanıtlaSil
  13. Merhaba eylem hanım ben dün akşam heveslenenip yoğurt yapayım dedim ama sabah uyandığımda karşılaştığım manzara şok etti beni çıldıracam yoğurt tam tutmamış tam süt kıvamın dada değil ne yapmam lazım lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
  14. Merhaba eylem hanım ben dün akşam heveslenenip yoğurt yapayım dedim ama sabah uyandığımda karşılaştığım manzara şok etti beni çıldıracam yoğurt tam tutmamış tam süt kıvamın dada değil ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
  15. yukarıdaki talimatlarla emin olun kurtulacaktır.

    YanıtlaSil
  16. Bu talimati denedim maalesef hicbir degisiklik olmadi. Cok sicak mayaladigim icin mayayi öldürmüs olabilecegim dusuncesiyle biraz daha maya ilavesiyle tekrar deneyecegim.

    YanıtlaSil
  17. Bende yoğurdumu her seferinde fırında mayalardım, ama bu sabah bir baktım mayalanmamış. Şimdi sizin tavsiyenize uyup 1 saat 75 derecede mayalanması için bekliyorum 45 dakika oldu yoğurdun kıvamı hala sulu gözüküyor. Katılaşması için daha ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  18. Benimde Yoğurdum tutmadı dediğin
    iz gibi yptm fırına koydum ama benim fırınım davul fırın ve bir saat değil 40 DKK bklttm üzeri hafif yanik oldu sizce tutarmı

    YanıtlaSil
  19. Benim fırınım davul fırın 1 saat değilde 40 DKK bklttm sizce tutarmı lütfen cvp yazın

    YanıtlaSil
  20. davul fırında sıcaklık dagılımı küçük bir alanda oldugu için tutmayabilir.merve hanım zaten çok katı olmuyor.

    YanıtlaSil
  21. Valla esim son 3 aydır harika yogurtlar yapardı.
    Bugün herzamankinin tersine yav öyle olmaz şunu bu seferde böyle deneyelim dedim. Demez olaydim, yav ne karisiyorsun arasına işine :))
    Şu an gecenin 4'ü ve esim sabah kalktığında yoğurdu böyle görürse bittim :)))
    Su an fırının kapısının önünde bekliyorum inşallah tutar.
    Amin :)))

    YanıtlaSil
  22. Dün akşam ilk defa yoğurt mayaladım sabah baktım tutmamış 😁😁 ama bu paylaşımı okudum denedim şimdi soğumasını bekliyorum dolaba koycam tadı nasıl olacak merak ediyorum

    YanıtlaSil
  23. Benimde dün ilk defa tutmadı. Hemen yapıyorum o zaman bu tarifi. Sonucu yazacağım

    YanıtlaSil
  24. Merhaba benim yoğurdum da tutmadı fırına koyamıyorum tupperware kaplarında fırında erir galiba🤔

    YanıtlaSil
  25. Benimde yoğurdum tutmadı fırına koyamıyorum tupperware kapları erir mi?

    YanıtlaSil
  26. Fırını kapattım yine biraz sallanıyor sogudugunda mi katilasacak?

    YanıtlaSil
  27. Fırını kapatınca baktım yine biraz sallanıyor sogudugunda mi katilasacak acaba ?

    YanıtlaSil
  28. Benim de ilk defa tutmadı yoğurdum ve fırında 75C'de 1saat tuttum. Bir yarım saat de soğuması için fırın kapağı açık beklettim. Dolaba kaldırmak için tencereyi elime aldığımda yine şıngır şıngır kıvamdaydı. Dolaba kaldırdım bekliyorum mucize olacak mı, inşallah katılaşır, ziyan olmasın. Olumlu sonuçlanırsa tekrar yazacağım buradan.

    YanıtlaSil
  29. Ya benim kafama takılan ben yoğurdu normal büyük tencerede mayaladım fırına koyarsam tencerenin kulpları erimezmi

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.