NİŞASTALI KURABİYE TARİFİ
NİŞASTALI KURABİYE NASIL YAPILIR?
KOLAY NİŞASTALI KURABİYE NASIL YAPILIR?
Nişastalı kurabiye benim en favori kurabiyelerim arasındadır.Henüz denemeyeleriniz varsa muhakkak denesin derim.Kesinlikle pişman olmayacaksınız.Kitap okurken ya da akşam çayının yanına muhteşem bir atıştırmalık olarak eşlik edebilir.Ağızda dağılan dokusu ve güzel tadı ile denenmeyi hak ediyor bence.İşte tarif:
NİŞASTALI KURABİYE TARİFİ:
- 250 gr. margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı mısır nişastası
- 1 yumurta
- 2 su bardağı un
- yarım paket kabartma tozu
- damla çikolata
Margarin ve pudra şekerini mikser ile çırpıyoruz.İçine yumurtayı ekleyin ve çırpın.En son olarak nişasta,un(unu azar azar ekleyin ki kıvamını ayarlayabilesiniz) ve kabartma tozunu ekleyin ve elinizle yoğurun.10 dakika kadar hamurunuzu dinlendirin.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekil verin.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üstüne damla çikolata batırın.Önceden 170C ısıtılmış fırında üzeri kızarmadan arada kontrol ederek pişirin.
İlk sıcaklığı geçince yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.