26 Ocak 2013 Cumartesi

KÜÇÜK AŞKIM AREN ve SUSAMLI KURABİYEMİZ

Evimizin yeni ferdi minik aşkım,güzel melegim Arenimizin bugün yirminci günü.Daha önce yazmak ve oglumun dogdugunu sizlere müjdelemek ve sevincimi sizlerle paylaşmak istedim ama bir türlü fırsat bulamadım.Çok şükür ki oglumda bende iyiyiz.
İki çocukla hayat zormuş henüz yolun başında olmama ragmen zor oldugunu kabul ettim.Artık ogullarıma yetişmek için ek zamana ihtiyacım olacagını hissediyorum.Zamanı fazla olandan zaman alınabilse ne güzel olurdu degil mi?Ama ne yapalım yetişebildigimiz kadar artık diye kendimi avutmaya çalışıyorum.En zor olanı uykusuzluk.Büyük aşkım Efe altı yaşında.Uzunca bir süredir gece yatıp sabah kalkıyorduk.Ama şimdi gece yatamıyoruz sabah da 5 dedimi ayaktayız.Zor ama bebek kokusunu özlemişim.O kadar uykusuzluga ragmen kokusunu şöyle bir içime çektigim zaman uykusuzluk umrumda bile olmuyor.Allah evlatlarımızın acısını bize göstermesin.Çok çok 1-2 sene uykusuz kalacagız ne yapalım.
Bu arada bebegimin dogdugunu söylemek aynı zamanda birde tarif paylaşmak istedim sizlerle.Tarife gelince hünerli bayanların sitesinde aldım ve muhteşem bir kurabiye oldugunu söylemem gerek.Muhakkak deneyin derim.

SUSAMLI KURABİYE TARİFİ:
  • 3 su bardagı un
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardagı sıvıyag
  • 2 çay bardagı toz şeker
  • 1 paket margarin(oda sıcaklıgında)
  • 1 çay bardagı susam
  • 1 çay bardagı mısır nişasta
Susamı teflon tavada kısık ateşte rengi hafif pembe olacak şekilde kavuruyoruz.Altını kapatıp sogumasını bekliyoruz.
Oda sıcaklıgında ki margarini ve toz şekeri mikser ile 3  dakika kadar çırpıyoruz.soguyan susamı ve diger malzemeleri de içine katıp(unu azar azar döküyoruz)iyice ypguruyoruz.Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olmalı.Buzdolanında 30 dakika kadar bekletiyoruz.Sonra çıkarıp hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar kopararak yuvarlak şekli verin ve yaglı kagıt serili tepsiye dizin.Ama kurabiyeleri çok sık dizmeyin çünkü pişerken yayılıyor.Önceden 180C ısıtılmış fırında rengi hafif pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun.