15 Nisan 2013 Pazartesi

KUŞBAŞILI PİDE

Pide bizim en sevilen yemeklerinden biridir.Evde yapılınca daha bir güzel oluyor nedense.Ama anlamadıgım bir konu ne yaparsak yapalım dışarıda yedigimiz pidelerin tadı yinede bir başka oluyor.Dışarıda yapıldıgı içinmidir nedir bilemiyorum.Ben açıkçası bazı zamanlar haricinde ev halkının dışarıda yemek yemesini pek istemeyen annelerdenim.İlla da yiyecegiz derlerse tabii ki bir itirazım olmaz.Her çeşit pideyi denedim ama kuşbaşılı pideyi denememiştim.Baktım evde et var hemen bir pide yapayım dedim.Öyle hemen dedigime bakmayın evde bebek oldugu için zaman alıyor tabiiki yapması.Ara ver Aren ile ilgilen yedir,uyut devam et.Ay ne zormuş.Ama Allah bütün çocuklara ve yanı sıra benim cocuklarıma Saglık versin gerisi boş.Yemek dedigin yapılıyor bir şekilde nasılsa.
KUŞBAŞILI PİDE TARİFİ:
  • 4 su bardagı un
  • yarım paket yaş maya veya bir paket instant maya
  • 1 tatlı kaşıgı tuz
  • bir tutam toz şeker
  • aldıgı kadar ılık su
KUŞBAŞILI İÇİ İÇİN:
  • 300 gr.kadar kuşbaşı et(kuzu veya dana tercih sizin)
  • 3 adet orta boy kuru sogan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • tuz,karabiber,pulbiber
Eger yaş maya kullanacaksanız mayayı ılık su içine koyun ve şekeri ekleyerek erimesi ve kabarması için karıştırın.Yok instant maya kullanacaksanız bu işleme gerek yok direkt una karıştırabilirsiniz.Unu derin bir kaba koyun ve ortasını açın içine mayayı ekleyin.Tuzu da eklemeyi unutmayın.Ve azar azar ılık su dökerek hamuru yogurun.Kabarması için 30 dakika kadar bekleyin.
İç harcı için soganı,biberi,domatesi ve etleri ufak dograyarak karıştırın ve baharatlarını ekleyin.Az su ilave edin.
Kabaran hamuru sekiz bezeye ayırın.Her parçayı merdane ile oval şekilde açın ve üstüne etli harçtan koyun(isterseniz üstüne kaşar rendesi de koyabilirsiniz)ve kenarlarını üstüne dogru katlayın.
 Yaglı kagıt serili tepsiye sıra ile yerleştirin.Kenarlarına yumurta sarısı sürün.Ve önceden 180C ısıtılmış fırına verin..hamurun kenarları kızarınca çıkarıp kenarlarına tereyag sürün.Ve yanında güzel bir ayranla afiyetle yiyin.
Afiyet olsun.

13 yorum:

  1. harika görünüyor ellerinize sağlık. Bende deniyeceğim :)

    YanıtlaSil
  2. Harika gözüküyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor ellerine sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık...tam yemelik...

    YanıtlaSil
  5. Bende yemek istiyorum ne kadar güzel olmuş

    YanıtlaSil
  6. evde yapılmış mis gibi güzel olmazmı görüntü süper zaten
    ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor. Etini çiğ koyunca pişiyor mu ? teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. canım bende aynı durumdayım tam işe güce koyuluyorsun bebiş uyanıyor hemen ,nefis görünüyor eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlıkk eylemcimm..
    çokk hoşş görünüyorr çookk..:)
    öpüyorumm ki.

    YanıtlaSil
  10. etini minik dograrsanız pişiyor.Ama içinize sinmezse eti az kavurabilirsiniz ama aynı tadı yakalayamazsınız.

    YanıtlaSil
  11. dışarıda pişenler her halde fırında dır marifeti canım,ben de evde daha çok severim,naparsın,sanayi fırınımız yok ki aynı tadı bulalım.Ellerine sağılık .

    YanıtlaSil
  12. bizim evinde en sevilen yemeklerinden biridir,eline sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.