27 Şubat 2013 Çarşamba

LÜBNAN USULÜ KARNIBAHAR KIZARTMA

"Uykusuz her gece" diyor ya Ajda Pekkan şimdi ben bu aralar böyleyim.Daha dogrusu bu aralar degilde Aren dogdugundan beridir uyku bize çok uzak artık.Kırkı çıksn geçer diyorlardı geçmedi,üç aylık olsun geçer diyorlar şimdi üçüncü ayını bekliyoruz.Ya bu arada çocuk bakmak unutuluyormuş zamanla.Efe dogalı 6 sene oldu baya uzun zaman geçmiş yani.Belli başlı şeyler unutulmasa da bazı şeyleri unutmuş oldugunu farkettim.Neyse konumuz uykusuzluktu.Artık sık sık blogu güncellerim diyordum ama hiç de öyle olmadı.Aren yatar yatmaz hemen bende uyuyorum.Gündüz hiçbir şekilde uyuyamayan ben artık bizim küçük velet uyusada bende yatsam diye gözünün içine bakar oldum.Yemek yapmayı,mutfagı çok seven ben artık mutfaga girmeye zaman bulamıyorum.Daha dogrusu yemek yapmaya mecalim yok.
Diyeceksiniz ki bu kızartmayı nasıl yaptın Canım annem gitmeden önce yapmıştım.Annem buradayken Arene bakıyordu ben arada uyumadıgım zamanlarda yemek yapıyordum.Bu tarifi nerede gördügümü hatırlamıyorum ama tadı degişik denenmeye deger..İşte tarif:
LÜBNAN USULÜ KARNIBAHAR KIZARTMA TARİFİ:
  • 1 adet karnıbahar
  • 2 yumurta
  • kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşıgı un
  • 3 yemek kaşıgı irmik
  • 2 yemek kaşıgı sıvıyag
  • 5 yemek kaşıgı yogurt
  • tuz,karabiber,toz kırmızı biber
  • kızartmak için sıvıyag
Karnıbahar çiçeklerine ayrılarak yıkanır.Ve kaynayan suda hafif haşlanır.Karnıbahar çok fazla dagılmasın,çok da sert kalmasın.Karnıbahar haçlanırken diger kalan bütün malzemeler derince bir kapta iyice çırpılarak karıştırılır.Haşlanan karnıbahar süzgece alınır ve suyunun süzülmesi saglanır.Ve sogumaya bırakılır.Soguyunca hazırladıgımız karışıma teker teker batırılıarak kızgın yagda kızartılır.Peçete serili tabaga alınıp fazla yagının alınması saglanır ve yenmeye hazır.Yanında sarımsaklı yogurtla harika oluyor.
Afiyet olsun.

11 yorum:

  1. 2. bebekler daha tecrübeli olur derler ama ,eline sağlık canım değişik bir tarif olmuş

    YanıtlaSil
  2. Irmikli olmasi ilginc geldi….Kesinlikle deneyecegim….Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş,bu saatte olsa nasıl da yerdim.yarın deneyecegim,elerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. seninin durumunda olan bir komşum var bebişi 2 aylık henüz ama gecesi gündüzü karışmış durumda Allah yardımcınız olsun :)karnıbaharın en çok kızartma halini seviyorum bunun sosu değişikmiş malzeme listesinde yok ama resimde yeşil bişeyler görüyorum, maydonozmudur acaba?nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Karnıbahar sever olarak deneyeceğim, fotoğraflarda sanki taze soğan veya maydanoz gibi yeşil bir malzeme daha var gibi...?

    YanıtlaSil
  6. ah,ah canım,benim büyük kız 25 yaşına girdi,ölsem unutmam o uykusuz yılları,2.5 sene sonra küçük doğduktan sonra biraz duruldu ,yemek yapmak için sırtıma balayıpta öyle iş görürdüm,sana çok,çok sabır ve bol şans uyumak için dilerim canım.Kızartma da süper görünüyor,afiyet olsun canım.

    YanıtlaSil
  7. :) sizi çok iyi anlıyorum uykusuz geceler konusunda :)
    üç ayı aştık biz ama şimdi diş kaşıntılarımız başladı pek sancılıyız:(
    herşeye rağmen güzel ama :)
    ellerinize sağlık karnıbaharlarda güzel olmuş bu halde:)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel görünüyor resmini kendi sitem olan www.chat.gen.tr de yayınlasam sorun olurmu acaba ?

    YanıtlaSil
  9. annelik zor zenaat tabiki büyüyünce herşey unutuluyor
    ellerine sağlık güzel bir tarif
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Ben denedim ve cok guzel oldu.irmik citirlik veriyor

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.