Tatil konusuna geince iki haftadır Alanyadaydık.Yeni geldik sayılır.Ben açıkçası çok fazla denize gidemedim çünkü çarpıntılarım çok oluyor bu aralar.Hamileligin üzerine birde sıcak eklenince tatilde bol bol dinlendim.Benim için degişik bir tatil oldu yani.Antalya çok ama çok sıcak.Evden dışarı çıkmaya korkuyoruz.Dışarısı aşırı derece nemli ve sıcak.Ne yemek yapılıyor ne yemek yeniliyor.Mide bulantılarımda devam ediyor ama çok şükür ki Efeye hamileligim kadar kötü geçmiyor bu sefer.Yoksa ben ne yapardım,çocuk oyun bekliyor,baba yemek bekliyor.Yemek demişken tatil dolayısıyla internet olmadıgı için birçogunuz takip edemedim ama artık döndüm ve teker teker ziyaretinize gelecegim.
Gelelim Şeftatlili irmik tatlısına.Hem ramazan dolayısıyla,hem sıcak olması sebebiyle hafif bir tatlı ise tercihiniz mutlaka deneyin derim.Mevsimin bir sürü meyvesi varken her türlüsü ile deneyebilirsiniz.Bizim evde Şeftali bol oldugu için şeftalili yaptım ben.
ŞEFTALİLİ İRMİK TATLISI TARİFİ:
- 1 kg. süt
- 10 yemek kaşıgı toz şeker
- 9 yemek kaşıgı irmik
- 2 yemek kaşıgı hindistan cevizi
- 100 gr. tereyag veya margarin
- yarım paket vanilya(istege baglı)
- 5-6 adet olgunlaşmış şeftali
- 1,5 yemek kaşıgı nişasta
- 4 yemek kaşıgı toz şeker
Şeftali püresi için;şeftalilerin kabuklarını soyduktan sonra blenderdan geçirin ve tencereye alın üstüne nişasta ve şekeri ilave edin.Karıştırarak kaynayıp bir miktar koyulaşıncaya kadar pişirin.Ve altını kapatıp ılınmaya bırakın.Ilınınca buzdolabındaki irmikli pudingin üzerine dökün ve tekrar buzdolabına koyun.Azami 3-4 saat ama bence 1 gün dolapta dinlensin.
Şimdiden afiyet olsun.