24 Temmuz 2012 Salı

HOŞGELDİN BEBEK,TATİL,ŞEFTALİLİ İRMİK TATLISI

Bu kadar uzun bir ara olunca ortaya karışık hatta karmakarışık bir başlık ve onu takip eden bir yazı çıktı.Blogumu açtım açalı zaman zaman aralar yani iki,üç veya en fazla yedigün kadar aralar verdim ama hiç bu kadar uzun bir ara olmamıştı.Ama çok güzel mazeretlerim var bunu bilmenizi istiyorum.Nereden başlasam bilemedim şimdi.En güzelinden,en heyecanlısından,en mucizevi olaydan bahsedeyim size.Evimize tahmini olarak ocak ayında yeni bir soluk,yeni bir can daha katılacak.Şuan itibariyle 14 haftalık hamileyim ve çok ama çok mutluyum.Allah bütün isteyenlere ve olmayanlarada nasip etsin.Tatlı bir heyecan olmaya başladı evimizde.Herkes kendi adına çok mutlu.Efe kardeşi olacagı için ona oyun arkadaşı gelecegi için,babamız duble baba olacagı için mutlu.Henüz cinsiyeti belli olmadı ama olur olmaz sizlerle paylaşacagım.
Tatil konusuna geince iki haftadır Alanyadaydık.Yeni geldik sayılır.Ben açıkçası çok fazla denize gidemedim çünkü çarpıntılarım çok oluyor bu aralar.Hamileligin üzerine birde sıcak eklenince tatilde bol bol dinlendim.Benim için degişik bir tatil oldu yani.Antalya çok ama çok sıcak.Evden dışarı çıkmaya korkuyoruz.Dışarısı aşırı derece nemli ve sıcak.Ne yemek yapılıyor ne yemek yeniliyor.Mide bulantılarımda devam ediyor ama çok şükür ki Efeye hamileligim kadar kötü geçmiyor bu sefer.Yoksa ben ne yapardım,çocuk oyun bekliyor,baba yemek bekliyor.Yemek demişken tatil dolayısıyla internet olmadıgı için birçogunuz takip edemedim ama artık döndüm ve teker teker ziyaretinize gelecegim.
Gelelim Şeftatlili irmik tatlısına.Hem ramazan dolayısıyla,hem sıcak olması sebebiyle hafif bir tatlı ise tercihiniz mutlaka deneyin derim.Mevsimin bir sürü meyvesi varken her türlüsü ile deneyebilirsiniz.Bizim evde Şeftali bol oldugu için şeftalili yaptım ben.
ŞEFTALİLİ İRMİK TATLISI TARİFİ:
  • 1 kg. süt
  • 10 yemek kaşıgı toz şeker
  • 9 yemek kaşıgı irmik
  • 2 yemek kaşıgı hindistan cevizi
  • 100 gr. tereyag veya margarin
  • yarım paket vanilya(istege baglı)
ŞEFTALİ PÜRESİ İÇİN:
  • 5-6 adet olgunlaşmış şeftali
  • 1,5 yemek kaşıgı nişasta
  • 4 yemek kaşıgı toz şeker  
Derin bir tencereye sütü ve şekeri koyarak kaynatın.Kaynamaya başlayınca irmigi ilave edin.Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın ve içine tereyag,hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip tereyag iyice eriyene kadar karıştırın.Hafif ıslatıp suyunu süzdügünüz borcama boşaltın ve ilk sıcaklıgı geçtikten sonra  buzdolabına koyun.
Şeftali püresi için;şeftalilerin kabuklarını soyduktan sonra blenderdan geçirin ve tencereye alın üstüne nişasta ve şekeri ilave edin.Karıştırarak kaynayıp bir miktar koyulaşıncaya kadar pişirin.Ve altını kapatıp ılınmaya bırakın.Ilınınca buzdolabındaki irmikli pudingin üzerine dökün ve tekrar buzdolabına koyun.Azami 3-4 saat ama bence 1 gün dolapta dinlensin.
Şimdiden afiyet olsun.