Sıcaklar arttıkça artıyor.Geçen sene temmuzda başlamıştık klimaları yakmaya ama bu sene haziranda başladık.Neredeyse nemden dolayı nefes alamıyoruz.Eşime mümkünse yaz bitene kadar evden çıkmayalım diyorum ama maalesef olacak iş degil tabii ki.Korkumuzdan denize bile giremedik daha,denizden çıkınca aynı sıcaga dönecegiz diye girmemek daha iyi diye düşündük.Evde klimanın karşısında serin serin oturuyoruz ama nereye kadar.Çocuk dışarı çıkmak ister,koca yemek ister,ev temizlik ister.....Neyse ki bu aralar annem geldi de keyfimiz yerine geldi çok şükür.O da sayılı gün çabuk geçiyor.Deniz börülcesini annemle pazardan aldık annem daha önce hiç yememişti.Yapayım da tadına baksın istedim.Zaten bu sıcaklarda bizleri en güzel şöyle bol limonlu ve soguk slatalar paklar.İsterseniz tarife geçeyim.Aslında çok basit sadece temizleme aşaması biraz oylayıcı o kadar.
DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI:
- Bir bag deniz börülcesi
- yarım limon suyu(ben bol limonlu sevdigim için 1 limon kullanıyorum)
- 3-4 diş sarımsak
- zeytinyagı
Bag olarak aldıgınız börülcenin çamurlu olan kök kısımlarını kesin.Kalan kısımları iyice birkaç su ile yıkayın ki hiç çamur kalmasın.Derince bir tencereye yarısına kadar su koyun ve kaynamaya bırakın.Sakın tuz atmayın çünkü börülcenin kendi tuzu var.Kaynayan suyun içine börülceleri ekleyin ve iyice yumuşayana kadar haşlayın.İyice haşlanan börülceleri soguk suyun altına tutun ki renkleri solmasın.Şimdi asıl oyalayıcı kısma geldik.Börülcelerin iç kısmında odunsu bir kılçık var.Bunu soymanız gerekiyor.
İyice haşlanmış börülşceleri teker teker iki parmagınızın arasına alarak yukarı dogru çekin.Üstteki resimde göüldügü gibi.Hepsini böyle soyduktan sonra ezilmiş sarımsak,limon ve zeytinyagı ile karıştırın ve bence üzerini örtüp bir süre buzdolabında bekletin hem sosunu daha güzel çekiyor hem de soguk soguk nefis oluyor.
Afiyet olsun.