23 Nisan 2012 Pazartesi

TAM BUGDAY UNLU PEYNİRLİ PİDE

Herkese günaydınlar.Ara ara tarif eklemeye çalışsam da blogumu çok ihmal ediyorum biliyorum.Sanki çocugumu ihmal ediyormuşum gibi bir vicdan azabı yaşıyorum.Her sabah kalktıgımda bugün blogumla ilgilenmeliyim diyorum ama bloglamaya zaman kalmıyor maalesef.Hani herkes diyor ya zaman benim için 2-3 saat daha uzun olsa herşey hallolur gibi geliyor diye işte bende tam bu kıvamdayım.Bana 2-3 saat ödünç verebilirmisiniz acaba?Ben bloglama yapamasamda evde yemek telaşı olanca hızıyla devam ediyor.Fotograflamaya devam ama birçogu hala sıra bekliyor tariflerin.Bugün tam bugday unlu peynirli pide göz kırptı bana.Yeter bu kadar bekledigim beni yayınla dedi.Ve bende onun hatrını kırmayıp yayınlamaya karar verdim.Hepinize güzel ve mutlu günler diliyorum.İşte tarif:
TAM BUGDAY UNLU PEYNİRLİ PİDE TARİFİ:
  • 5 su bardagı tam bugday unu
  • 1 paket yaş maya veya instant kuru maya
  • tuz
  • ılık su
PEYNİRLİ İÇİ İÇİN:
  • Tulum peyniri veya tam yaglı bir peynir çeşidi
  • kaşar peyniri rendesi
  • maydanoz
  • yumurta(üstüne sürmek için)
  • tereyag(piştikten sonra kenarlarına sürmek için)
Unu derince bir karıştırma kabına alıp ortasını havuz gibi açıyoruz.Mayayı ortasına koyup biraz ılık su döküp parmak uçlarımızla mayayı eziyoruz.Üstüne tuzunu ekliyoruz ve azar azar ılık su dökerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapıyoruz.Üzerine nemli bir bez örtüp ılık bir ortamda mayalanması için bekletiyoruz.Hamur kabardıktan sonra mayalanma işlemi tamam demektir.Mayalanan hamurdan limon büyüklügünde hamur koparıp unlu zeminde oval şekli vererek açıyoruz.Üstüne ayrı bir yerde karıştırdıgımız peynir,maydanoz karışımından yayıyoruz.Kenarlarında 1'er santim boşluk kalacak şekilde peyniri yayıyoruz.Hamurun kenarlarını peynirli malzeme üstüne dogru katlıyoruz.
Köşelerini birleştiriyoruz.İki ucundan tutup elimizle uzatıyoruz.Yaglı kagıt serili tepsiye yerleştiriyoruz.
Az süt ile çırptıgımız yumurtayı pidelerin üzerine serpiştiriyoruz.Ve önceden 200C ısıtılmış fırında kenarları kızarıncaya kadar pişiyoruz.Fırından çıkarınca kenarlarına tereyag sürüyoruz.Ve servise hazır.Yanında soguk bir ayran ile muhteşem oluyor.
Afiyet olsun.

17 yorum:

  1. ayy eylemmm. nefis olmuş bunlar canım ya. bayıldım çok güzel görünüyorlar. sen böyle tarifleri paylaş canım paylaş. biraz gözümüz gönlümüz açılsın değil mi ama.
    ayrıca yorumun için teşekkür ederim anaokuluna almadılar kontenjanlar dolu diye benimkini bu sene. ben de nasıl olsa seneye gönderirim dedim fazla üstelemedim ne bileyim böyle bir yasanın çıkacağını. ayrıca göndermeme gibi bir imkanımız var mı acaba? mecbur değilse ben de göndermek istemem de. sevgiler canım yiyenlere de afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık hem sağlıklı hem lezzetli:) sevgiler

    YanıtlaSil
  3. hem sağlıklı hem de enfes.ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım.hem sağlıklı hem de nefis...

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık olsun

    bu kadar uzatma arayı artık :D

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık harika olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. sevdigim malzemeler birarada, ellerine saglik nefiss görünüyor..

    YanıtlaSil
  8. www.fusununmutfagi.blogspot.com24 Nisan 2012 05:00

    pideler nefis görünüyor ellerinize sağlık hoşcakalın

    YanıtlaSil
  9. Tam buğday unuyla hem sağlıklı hem lezzetli olmuştur pidelerin Eylemciğim,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. hem sağlıklı hemde nefis görünüyor eline sağlık..

    YanıtlaSil
  12. cok guzel harıka bır borek olmus ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  13. Bu tam benlik, çünkü ben hep tambuğday ununu kullanıyorum.Nefis...

    YanıtlaSil
  14. Ne kadar lezzetli görünüyolar. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  15. Tam buğdy unu ile sağlıklı pideler olmuş Harika.....
    Nefis olmuşlar ellerinize sağlık, sevgiler Pırıl.

    YanıtlaSil
  16. merhaba 5 bardak unla yapılan pide kaç kişilik olur?

    YanıtlaSil
  17. 5 bardak unla yapılan pide tahmini 4 kişiliktir.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.