10 Nisan 2012 Salı

FIRINDA TEREYAGLI BÜTÜN TAVUK

Daha önce yaptıgım mayonezli fırında bütün tavuk harika olmuştu.Ama pişme süresi çok uzundu oda benden kaynaklanıyor daha önceden tavugu biraz haşlasaydım bu kadar uzun sürmezdi diye düşünüyorum.Bu sefer de tereyaglı yaptım fırında tavugu.Bence bu da harika oldu.Nar gibi kızardı yani, dışarıdaki satılan tavuklardan bir farkı yoktu.Şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum.
FIRINDA TEREYAGLI TAVUK TARİFİ:
  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 yemek kaşıgı tereyag(oda sıcaklıgında olacak ki tavuga rahat sürülebilsin)
  • tuz,kekik,pulbiber(eger isterseniz magginin fırında yumuşak tavuk tozu çeşitlerinden paprikalı karışımda harika oluyor.)
Tavugumuzu iyice yıkadıkan derince bir tencereye alıyoruz.Üstünü geçecek kadar su ekleyip 30 dakika kadar haşlıyoruz.Bu fırında pişme süresini azaltmak için.Haşlarken dikkat etmeniz gereken derisi soyulmayacak.Bu sürenin sonunda tavugu sudan çıkarıp sogumaya bırakıyoruz.Suyu ile de çorba,pilav yapabilirsiniz.Ben bulgur pilavı yaptım.Ayrı bir tabakta oda sıcaklıgında ki tereyagına baharatları ekleyip bir güzel karıştırıyoruz.Tavugu tepsiye alıyoruz ve her tarafına tereyaglı karışımdan sürüyoruz.Tavugun üstünü alimünyum folyo ile kapatıyoruz.Ve önceden 200C ısıtılmış fırına veriyoruz.45 dakika kadar böyle pişirdikten sonra folyoyu kaldırıp iyice kızaran kadar böyle pişiriyoruz.Sonra alt kısmını çevirip bir miktarda bu şekilde pişirip tavugun iyice kızarmasını saglıyoruz.İyice kızaran tavugu fırını kapattıktan sonra bir süre daha fırında tutup sonra çıkarıyoruz ve sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.  

19 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Tavuk ve bulgur pilavı ikilisine bayılırım.Nar gibi kızarmış çok güzel olmuş tavuğun.

    YanıtlaSil
  2. görüntü inanılmaz iştah açıcı ellerin dert görmesin canım öperim...

    www.birseninmutfagi.com

    YanıtlaSil
  3. Tavuk nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Gercekten nar gibi kizarmis. ellerine saglik afiyetler olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Iste budur,,,, bayiliyorum firinda, izgarada pisen tavugu..... Ellerine saglik Eylemcigim... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  6. lokum gibi olmuştur eminim.Parça tavuklar çıkmadan önce hep bütün pişerdi evlerde ben buduna bayılırdım halada severim.Ellerine sağlık nefis kızarmış.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlıkkk canımm..harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  8. tariftende anlaşılıyorki lezzet tavan yapmış ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. günaydın,
    nefis görünüyor Eylem'cim,ellerine sağlık.
    seni tekrar görmek güzeldi,

    güzel bir gün diliyorum,
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. mmm...
    misssler gibii..
    nasılda güzel kızarmış..
    ellerine sağlıkk eylemcim..
    deneyeceğim innşallah..
    öpüyorum..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık Eylemcim bende pek severim tavuğu.Ancak bana kalırsa önceden haşlanmayan tavuk daha lezzetli oluyor suda haşlayınca tavuğun bütün lezzeti orda kalıyor sanki.

    YanıtlaSil
  12. Eşim de benden bunu istemişti. Tarifinizden yaparım artık. Bu arada ben Burcu,bana da beklerim:)

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık harika olmuş.. fırın poşetini önerebilirim.. nar gibi kızarıyor haşlamadan pişirme süresi bir nebze azaltıyor.. pilavda çok yakışmış sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Mayonezliyi yaptım şimdiye dek ve ilk fırsatta tereyağlısını da denicem canım.
    Ellerine,emeğine sağlık..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  15. Harika kızarmış. Ellerine sağlık Eylemcim.. Mayonezliyi de denemek lazım bunu da.. İkisi de nefis..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. enfes bir tarif, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  17. inanaın eylem hanım rüyama girdi sizin tavukcuk nefis görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  18. EYLÜL ÇOK lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  19. yaptım ama cok sade bir tat oldu üzerine garnitur unu ile baharatlı karısımı sürdüğünüz zaman mükemmel oluyor

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.