SUCUKLU PİDE TARİFİ:
- 1 su bardagı süt
- yarım paket yaş maya veya bir paket kuru maya
- 1 su bardagı ılık su
- yarım su bardagından az fazla sıvıyag
- 1 tatlı kaşıgı tuz
- 3-4 su bardagı un(azar azar dökün ki kıvam ayarlayabilesiniz)
- İstenilen kadar sucuk
- kaşar rendesi
- Kekik
- az tereyag
- 1-2 yumurta sarısı
Ilık suyun içinde yarım yaş maya eritilir.Derin bir yogurma kabına sütü ve sıvıyagı döküp karıştırın.Üzerine unu azar azar dökün sonra mayayı ve tuzunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yogurmaya devam edin.İstenen kıvama geldikten sonra üstünü nemli bir bez ile örtüp mayalanmaya bırakalım.(hamur iki katına çıkacak).Harcı için sucugu ince olmak şartıyla yuvarlak yuvarlak dograyalım kaşarı rendeleyip üstüne kekik serpelim.Mayalanan hamurdan portakal büyüklügünde parçalar kopararak bir kenara bırakıp üstünü örtelim.Her hamur parçasını oklava yardımıyla çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde oval olarak açalım.Üstüne sucukları ekleyelim ve kaşar rendesi serpelim.Ve hamurun kenarlarını sucuklu malzeme üstüne dogru katlayalım. Ve köşelerini birleştirerek pide şekli verelim.Sonra üstüne yumurta sarısı sürüp önceden 180C ısıtılmış fırına verelim.Üzerleri pembeleşince fırından alıp sıcakken kenarlarına tereyagı sürelim(sert olmaması için).
Afiyet olsun.