Zahmetli bir pasta gibi gözüksede yapımı bence çok basit bir şaheser.Her zaman evde bulunan malzemelerinizle belkide hiç markete gitmeden yapabilirsiniz.Bizimkiler biz profiterol istiyoruz diye tutturunca anne onların isteklerini kırmaz ve mutfaga girer.Ve evdekiler tarafından afiyetle yenir ve ogluşunun nasıl zevk alarak yedigini de göstermek için profiterol sonrası fotografını çeker.Kendim pek yiyemesemde bizimkiler yedigi zaman çok mutlu oluyorum.İşte dergiden aldıgım ve hep çok güzel sonuçlar elde ettigim tarifim:
PROFİTEROL TARİFİ:
- 100 gr. margarin
- 1 su bardagı su
- 1,5 su bardagı un
- 4 adet yumurta
KREMASI İÇİN:
- 1,5 su bardagı süt
- 1 çay bardagı toz şeker
- 1,5 yemek kaşıgı un
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- 50 gr.margarin
ÜZERİNDEKİ ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
- hazır çikolata sosu(ben hazır sos kullandım ama siz isterseniz 100 gr.bitter çikolatayı benmari usulü eriterek yapabilirsiniz)
Profiterol hamuru için margarini derin bir tavada eritin.Suyu ilave edip bir taşım kaynatın.Unu ilave edip çırpma teli ile sürekli karıştırarak koyu kıvamlı bir hamur elde edinyeceye kadar pişirin.Hamuru ocaktan alıp sogumaya bırakın.Hamur soguduktan sonra derin bir yogurma kabına alın.Yumurtaları teker teker ilave ederek yogurun.(her bir yumurtayı ekledikten sonra iyice yogurun ki hamur ile yumurta birbirine geçsin).Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yaglı kagıt serilmiş tepsiye dizin.Önceden 150C ısıtılmış fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirin.Pişen hamurlarınızı fırından alıp sogutun.
Kreması için süt,un,şeker,,vanilya ve yumurtayı bir kasede mikser ile çırpın.Derin bir tavada margarini eritin ve kremalı karışımı ekleyin.Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirin ve ılınmaya bırakın.Arada karıştırın ki kabuk tutmasın.
Soguyan profiterollerinizin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin ve içlerine birer tatlı kaşıgı krema doldurun.Ve servis tabagına alın.
Çikolata sosunuzu üstünde yazan tarife göre hazırlayın ve yiyeceginiz kadar profiterolü tabaga alıp üstüne çikolata sosu koyun.Eger siz kendiniz çikolata sosunu yapacaksanız 100 gr. bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve profiterollerin üstüne dökün.
Bu da oglumun aldıgı zevki gösteriyor.Afiyetler olsun.