29 Eylül 2011 Perşembe

KALAMAR TAVA ve TARATOR SOS

Balık ile aram hiç iyi olmamasına ragmen kalamar benim en sevdigim balık çeşididir.Fırsat buldukça buzlukta varsa sık sık yapmak için gayret gösteririm.Ama tabii ki dondurulmuş yani hazır kalamar kullanıyorum.Digeri yani yeni tutulmuş bir kalamar nasıl yapılır hiç bilmem.Yeni benim ki biraz tembel işi anlayacagınız.Ama olsun tadı nefis oluyor ya önemli olan o.Tabii ki kalamarı yalnız başına bırakmak olmaz yanına tarator sos eşlik etmeli bence.Benim anneannem balık hiç yemez bir yılbaşı günü hiç balık oldugunu söylemeden kalamarı yaptım önüne koydum.Tabaktakilerin hepsini bitirdi daha yok mu dedi.Sonra ne oldugunu söyledigimde inanamadı.Gerçekten balık olduguna inanmak zor degil mi?
KALAMAR TAVA TARİFİ:
  • Dondurulmuş kalamar
  • un
Dondurulmuş kalamarı aldıktan sonra buzları çözülmesi için 2 saat öncesinden dışarıda bekletiyoruz.Sonra az şeker,limon suyu ve karbonatla ovuyoruz.Daha sonra suyunu süzüyoruz.Kalamarın her taraflarını una buluyoruz.Fazla unlarını almak için silkeliyoruz ve bol kızgın yagda(ben fritözde kızartıyorum)10 dakika kadar (fazla olmasın çünkü sertleşiyor)kızartıyoruz.Fazla yagını çekmesi için peçete serili tabaga alıyoruz.Ve kalamarımız hazır.Pişme aşamasında tuız eklemeyin çünkü sertleşiyor.
TARATOR SOS TARİFİ:
  • 4 yemek kaşıgı yogurt(ben süzme kullanıyorum diger yogurt sulanıyor çünkü)
  • 2 yemek kaşıgı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • ceviz
  • tuz
Sarımsakları soyup dövüyoruz.Cevizleri de ince ince kıyıyoruz.Ve bütün malzemeleri derince bir kaba alıp karıştırıyoruz.Ve kalamar tava ile servise sunuyoruz.
Afiyet olsun.

30 yorum:

  1. Pek damak zevkime uygun olmasada tad olarak güzele benziyor hic denemedim denemeyede cesaret edemem sanirim :) ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  2. eylemcim sevmeyenimiz yok ki
    afiyet olsun...
    :)

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor canım ellerine sağlık... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. off bayildim harika gorunuyor...ellerine saglik..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. En sevdiğim ikililerden ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Kalamari severiz, ama talator sos hic kalamar yanina yapmadim. Galiba oglanalr sade seviyor diye yapmiyorum.
    Ellerien saglik Eylem cim. Dondurulmus tembel isi olarak bakma pratik diye dusunn :)
    Bana kalsa bende donmus kalamar tercih ederim, ama oglum kendi alip kendi ayikliyor ;)
    Seviyouz mutfagi bzi ailece

    YanıtlaSil
  7. Ben balığı seviyorum her türlüsünü :)
    Fakat kalamar yemek henüz kısmet olmadı..
    Balık sevmeyen sen bile seviyosan çok leziz birşey olmalı :)
    Ellerine sağlık canım..
    Afiyet şifa olsun..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. her ne kadar yiyemesem de güzel gözüküyor :)

    eline sağlık

    YanıtlaSil
  9. Çok severim çok.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. of of nefısss denız kadınına denız menusu...super:)))))))

    YanıtlaSil
  11. Eylem hanim kalamara bayilirim. Ozellikle Bozcaada'da kalamari yemelisiniz... Ellerinize saglik.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. ben hiç kalamar yemedim. ama sen balık yemeyip onu yiyosan kesn güzel birşeydir Eylem :) denemek lazım.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. en bayıldıgım sey bıde yanında karıdes olsa ıdı:)


    Blogumuzdakı cekılıse beklerız:)

    http://waysofgrace.blogspot.com/2011/09/gracein-sizleri-havalara-ucuracak.html

    YanıtlaSil
  14. bir gün yapacağım ama ne gün bende bilmiyorum dediğim tariflerden kalamar ve tarator sos:)
    ellerinize sağlık:)
    görüntüler iç açıyor:))

    YanıtlaSil
  15. Harikadır kalamar :) Oğlum ve ben bayılırız. Eğer tazesini yapmak istersen Eylem'ciğim, kalamarı halka halka doğrayıp 1 şişe maden suyu, 1'er tatlı kaşığı şeker ve tuzda birkaç saat bekletiyorsun. Sonra una bulayıp kızartıyorsun. Emin ol dondurulmuşuyla arasında çok fark var. Nefis oluyor.

    YanıtlaSil
  16. Hiç dayanamam ,ellerine sağlık canım benim,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  17. Merhaba,

    Görüntü nefis. Bende kalamar tavayı çok severim. Taratorunuzla birlikte denemek lazım.Ellerinize sağlık.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  18. Eylemcim bende bu tembel işten çok yaparım. Çokda lezzetli olur
    Ellerine sağlık afiyet bal olsun
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. rokayla beraber bayılırım bayılırım canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  20. Beni bitiren lezzetlerden biri..
    Doyamam yemeye..
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  21. hic yapmadim eylemcim sanirim bir denemek lazim ellerine saglik sevgiler ...

    YanıtlaSil
  22. offf süper
    canım çekti bak şimdi:))

    YanıtlaSil
  23. bende pek sevmıyorum balık bu nedenle yapmıyorumda ama sevenler için emınım kalamarda harıkadır ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  24. Tarator sosa ekmek içi ve sirkede koyarım ben.Ellerine sağlık eylemcim kalamr deyince akan sular durur bende:)

    YanıtlaSil
  25. eylem hanım verdiğiniz tarifte sostan dolayı kalamarlar sos tabakasıyla kaplanıp köpürdü 1 kg kalamar boşa gitti bilginize yinede tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu kalanların yanında bandirmalik sos olarak kullanicaksin yapım aşamasına eklediysen çok değişik seyler olması olası

      Sil
  26. 15 ağustos'ta yazan bir arkadas sos yuzunden kalamarin kopurdugunu bosuna gittigni soylemis. Zaten kopurmemesi anormal olurdu. Eylem hanimin tarifinde bir sıkıntı yok. Sadece pisme suresini cok uzun tutmuş. Kizdirildiktan sonra alti orta hararete getirilen ateste en fazla 3 dakikadir ideali. Ya da uzerinin altin sarisi kadar kizarmasi. Kopurdu diye, tarife gore yapanlarin aklında bulunsun, kopurmesi normal. Bosu bosuna ziyan etmişsiniz. Aslinda en iyisi bir gece o kopurmus sosunda beklemesi olurdu. Ertesi gun direk una bulayip kizartacaktiniz. Bazilari yikiyor ama ben tavsiye etmiyorum. O citirligi veren kopuren sos zaten.

    YanıtlaSil
  27. Bugün tarifinizi deneyeceğim.. Ellerinize saglik super görünüyor..

    YanıtlaSil
  28. merhaba gecen hafta ekmekli taratoru yaptım şuanda tarifinizdeki uygulamayı gerçekleştirdim hakikaten süper oldu ama yanında kalamar değil çok sevdiğim midye tavam var tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.