18 Nisan 2011 Pazartesi

İÇ PİLAVLI TAVUK SARMA

En sevdigim tavuk yemegidir benim.Zaten iç pilav başlı başına bir yemektir bence ama birde tavuk ile birleşince daha da lezzetli oluyor.Bu aralar yine yediklerime dikkat etmeye başladıgım için çok fazla yiyemedim aklım hep bu yemekte kaldı ama olsun en azından nefsimi körelttim.İşte sizi benim favori yemegim ile başbaşa bırakıyorum.Ve ilk önce iç pilavını yaparak işe başlayalım.
İÇ PİLAV TARİFİ:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 150 gr.ciğer(tavuk veya kuzu ciğeri)
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 2 adet kesme şeker
  • 3 yemek kaşığı dolmalık üzüm
  • yarım çay kaşığı tarçın
  • yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık(ama ben koymadım malum fıstık çok pahalı)
Tavuk Sarma Malzemeleri:
  • 4-5 adet inceltilmiş tavuk gögsü(ben kasapta incelttirdim ama siz evde de yapabilirsiniz.)
  • kaşar rendesi(fırında üstüne serpmek için)
  • tuz,kırmızı toz biber
İç pilav için pirinci yıkayıp ılık tuzlu suda bekletin.Kuş üzümlerini yıkayıp üstünü kapatacak su koyarak ocağa koyun.Dolmalık fıstıkları 1 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştirin.Soğanları yemeklik doğrayın.1,5 yemek kaşığı tereyağında soğanları ve zar şeklinde doğradığınız ciğeri 15 dakika kavurun.Ayrı bir tencerede kalan 1,5 yemek kaşığı tereyağını eritin ve pirinci süzüp içine atın.Pirinçler önce birbirlerine yapışıp sonra ayrılıncaya kadar kısık ateşte kavurun.
Ciğerlerin içine,kavurduğunuz pirinçleri ekleyin.2-3 dakika karıştırarak,pişirin.Üzerine karabiber,şeker,dolmalık fıstık,dolmalık üzüm,tarçın,tuz ve yenibaharın yarısını ilave edin.1,5 su bardağı suyu ilave edin.Kaynadıktan sonra kısık ateşte,suyunu çekene kadar pişirin.Ocağı kapatın.Karıştırıp havalandırın.Kalan yenibaharı üstüne serpip 10 dakika dinlendirin.
Sarma için tavugumuzu kasapta incelttiriyoruz.Tavuklarımızı tuz ve toz biber ile tatlandırıyoruz.Ve tezgaha yayıyoruz içlerine iç pilavı paylaştırıyoruz.Rulo şeklinde sarıyoruz.Açık olan yerlerine kürdan batırıyoruz ki açılmasın.Ve pilav içinden çıkmasın.Ve önceden 180C ısıtılmış fırına veriyoruz.Tavuklar pişmeye ve kızarmaya yakın iken fırından çıkarıp üstüne kaşar rendesi serpiyoruz ve tekrar fırına veriyoruz.Kaşarlar eridikten sonra fırından alıyoruz.Servise hazırdır.Yanına isterseniz sos hazırlayabilirsiniz veya güzel bir salata ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

18 yorum:

  1. muhteşem bir görüntü,iç pilava bayılırım.bu aralar bende kiloma dikkat ettiğim için herşeyde aklım kalıyor.ellerine sağlık,güzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle;

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor. eline sağlık..
    bayıldım görüntüye.. deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık enfes olmuş
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyor,ellerine kollarına sağlık.

    YanıtlaSil
  6. cnm görüntü harika tadını hayal bile edemiyorum:)

    YanıtlaSil
  7. Sabah sabah olmuyor ama. acıktım resmen ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık eylem hanım çok güzel tarif sevgiler

    YanıtlaSil
  9. nefis görünüyor arkadaşım,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. nefis nefis canım ,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. çok nefis görünüyor canım
    eminim tadıda öyledir

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  12. canım harika ötesi nediyeyim ağzımı şapur şupur yapıyorum ellerine sağlık siz az yemişsiniz çok yiyenlere afiyet olsun
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  13. Eylem bu görüntüye tek kelime ile bayıldım ilk misafir davetimde uygulayacağım:)

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. eylemcim ağzının tadını biliyorsun çok zevklisi canım:)) hayran oldum yemeğine:)))) sevgiler

    YanıtlaSil
  15. enfes görünüyor, olsada yesek....

    YanıtlaSil
  16. mmmm,tam benlik olmuş bu sarma :))
    Ellerine sağlık canım..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  17. görüntü harika ellerine sağlık canım.

    Ben hiç dikkat edemiyorum yediklerime ya ne olacak halim bilmiyorum:)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.