KARAORMAN PASTASI MALZEMELERİ:
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardagı toz şeker
- 1 su bardagı +3 yemek kaşıgı un
- 2-3 yemek kaşıgı sıvıyag
- 2-3 yemek kaşıgı kaynar su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşıgı kakao
- 2 poşet krem şanti
- 1 kutu krema
- 1,5 su bardagı süt
- 1 kase vişne(kremanın üstüne koymak için)(ben vişne reçelimin tanelerini kullandım)
- 1 su bardahı vişne suyu(keki ıslatmak için)
- bitter çikolata
- vişne taneleri
Ayrı bir yerde krem şantiyi 1,5 su bardagı soguk süt ile iyice çırpın.Üzerine kremayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.Kestiginiz kekin 1.katını pasta tabagına alın ve vişne suyu ile her tarafını ıslatın.Hazırladıgınız kremanın bir miktarını üst süslemesi için ayırdıktan sonra geri kalanını kekin arasına sürün.Vişne tanelerini kremanın üstüne serpiştirin.(Eger ikinci katıda kestiyseniz kremayı ona göre ayarlayıp ikinci katada aynı işlemleri uygulayın.)Son katıda koyup üstünü vişne suyu ile ıslatın ve ayırdıgınız krema ile her tarafını kaplayın.Üstünü bitter çikolatayı bıçak yardımıyla ince ince kestikten sonra süsleyin ve vişne taneleri yerleştirin.Ve buzdolabında 1 gece beklettikten sonra servis edebilirsiniz.(ben bizimkiler sabredemedigi için 3-4 saat bekeletebildim)
Afiyet olsun.
Canım en sevdiğim pastalardandır el
YanıtlaSillerine sağlık öpüyorum.
bende arada bir yaparım.. ellerine sağlık nefis gözüküyor..
YanıtlaSilbu arada tekirdağ köfte tarifini yaptım bayıldım.. nefisti..
en kısa zamanda yayınlayacağım..
sevgilerimle..
en çok sevdiğim pastalardan çocukluğumdan beri bayılırım:)
YanıtlaSilellerinize sağlık Eylem Hanım..
sevgiler..
Pasyan harika görünüyor. Bu arada ben de senin gibi ismi nereden gelmiş diye merak ettim ve hemen akabinde vikipediye baktım. Belki merakını giderir, bak sana da kopyalıyorum:
YanıtlaSilPastanın ismiyle ilgili Kara Orman yöresinde üç alternatif teori vardır. İlkine göre pasta kalıbı çikolatalı olduğundan ve üstünde çikolata parçacıkları bulunduğundan kara bir ormanı anımsatır ve bu yüzden bu isim verilmiştir. İkincisine göre pastanın içinde vişne likörü (Kirschwasser) bulunmasından ve bu içeceğin Kara Orman'a ait olmasından dolayı pastaya bu ad verilmiştir. Üçüncü teoriye göre pastanın eski adı olan Schwarzwaldtorte'nin Schweiz (İsviçre) kelimesinden türemiş ve oraya ait olduğudur.
Etkinliğime de beklerim.Kahvaltı konulu bir etkinlik düzenliyorum, pastakolik etkinlik sırası bende. Beklerim
YanıtlaSilspora gitmeme az kalmışken hiç iyi olmadı bu resmi görmem. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTek kelime ile harika olmus, ellerine saglik, nefis bir goruntu.
YanıtlaSilCok sevgi ve selamlar...
OFF CANIM YA KAKAO VİŞNE BİTTİM İŞTE YA:)ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilÖPÜYORUM
eşim çok sever canım ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık çok nefis görünüyor sevgilerimle
YanıtlaSilHIIIM ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR EYLEMCİM ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilSEVGİLER...
çok güzellll...görüntüde süper...afiyetler olsun...
YanıtlaSilmuhteşem bir görüntü bu, ellerine sağlık arkadaşım.....
YanıtlaSilBODRUMDA MEŞHUR PENGUEN PASTANESİ VARDIR.BEN KÜÇÜKKEN BODRUMA GİTTİĞİMİZDE NE ZAMAN O PASTANEYE UĞRASAK KARAORMAN PASTASI YERDIM .ŞİMDİ İSTANBUL DAHİL TÜM ŞEHİRLERE YAYILDI.HATTA HAZIRLARI BİLE VAR ARTIK:)
YanıtlaSilELLERİNİZE SAGLIK.NEFİS OLMUŞ:)
nefis bir pasta olmuş,yiyenlere afiyet olsun.denenecekler listesine aldım.iyi haftalar dilerim..
YanıtlaSil