26 Ocak 2011 Çarşamba

YALANCIKTAN EKMEK KADAYIFI

Çikolata ve abur cubur ile aram hiç iyi olmadı bugüne kadar.O yüzden canımın tatlı çektigi zamanlarda yaptıgım bir tatlı yalancıktan ekmek kadayıfı.Antalya da birçok yerde sordum gerçek ekmek kadayıfını nerede bulurum diye ama sonuç hep hüsran oldu.Boluya gittigimizde yufkacılarda bulmak mümkün ama Antalyada yufkacılarda bile yok.O yüzden ekmek kadayıfı yemek için çare üretmek,araştırmak şart oldu anlayacagınız.Diyeceksiniz ki marketlerde veya tatlıcılarda yapılmışı satılıyor haklısınız ama yine de ben içime sinerek yiyemiyorum maalesef.Bu tarifi evde bayatlayan tost ekmeklerinden yaptım ama normal ekmekle yapılabilir mi denemedim.Ama birgün deneyip sonucu size bildiririm.Bu arada tarif oktayustama ait.Neyse lafı çok uzatmayayım işte tarif:
YALANCIKTAN EKMEK KADAYIFI MALZEMELERİ:
  • 7 adet bayat veya taze tost ekmegi(ama bence bayat tost ekmegi ile daha güzel oluyor)
  • 1 adet yumurta
  • yarım çay bardagından biraz fazla süt
  • tarçın(istege göre üstüne serpmek için)
  • ceviz(üsütüne)
  • sıvıyag(ekmekleri kızartmak için)
Şerbeti için:
  • 1,5 su bardagı toz şeker
  • 1,5 su bardagı su
  • 1 dilim limon
İlk önce şerbetini kaynatıyoruz ki şerbet sogusun.Şerbeti için gerekli malzemeleri tencereye alıyoruz ve kaynatıyoruz.Kıvam alınca altını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz.
Yumurta ve sütü bir karıştırma kabına alıyoruz ve iyice çırpıyoruz.Tost ekmeklerimizin kenar kısımlarını kesip ekmekleri üçgen şeklinde kesiyoruz.Ve yumurtalı karışıma bulayıp ekmekleri kızartıyoruz.Kızaran ekmeklerimizi sıcakken ılık şerbetin içine bırakıyoruz ve 2-3 dakika sonra uygun bir kaba alıyoruz.Üstlerine ceviz,fındık veya fıstık serpiyoruz.İstege baglı olarak tarçında ekleyebiliriz.Kaymak ile servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

19 yorum:

  1. Akşam bir dizide yaptılar normal ekmekten. öyle güzel duruyordu ki canım çekti. eline sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  2. Ayy ne güzel olur.Bende bir ekmek kadayıfı müptelası olarak şöyle hakiki güzel bir ekmek kadayıfı bulamıyorum.en azından bunu içimize sine sine yiyebiliriz.

    YanıtlaSil
  3. Canımmm ellerine sağlık süper bir fikir.Tatlı krizim bitmez benim de
    nemeliyim öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. bende akşam öyle bir geçer zamankıde gördüm bu tatlıyı.nasılda yiyorlardı.çokta güzel görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Öyle bir geçer zaman ki dizisinden mi aldın yoksa bunu :) onlarda dün şerbetlerini akıta akıta yiyorlardı pratik bişi Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. senin ekmek kadayıfını gördüğümde aklıma öyle bir geçer zamanki dizisinin sevimli kahramanı osmancan geldi.onlar da somun ekmeği kızartıp tatlı niyetine yemişlerdi dün akşam.ilk onlarda görmüştüm.
    ellerine sağlık arkadaşım.nefis görünüyor gerçekten.bir ara da ben mi denesem acaba...

    YanıtlaSil
  7. Eylemcim ellerine sağlık canım. Acil tatlı isteği için harika bir alternatif. Bu arada aynı bu tarifi Öyle bir geçer zaman ki dizisinde de yaptılar.:))

    YanıtlaSil
  8. eline sağlık Eylemcim ...bence çok güzel olmuştur..hani olsa da yesek şimdi:))

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık görüntüde süper ekmeklerin değerlendirilmesi için süper fikir:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Babaannem yapardı normal ekmekten. Çocukken çok severdim. Kendim hüç yapmadım.
    Ama seninkiler çok güzel olmuş. Eline sağlık

    YanıtlaSil
  11. Bizim evin erkekleri ekmek kadayıfının hastasıdır.Bana biraz ağır gelir ama çok güzel görünüyor demokrasilerde çareler asla ama asla tükenmez ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. ne güzel olmuş canım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  13. güzel fikir,tatli krizi imdatina yetisen pratik br tatli olmus eline saglik

    YanıtlaSil
  14. Girit usulü ekmek tatlısı kayınvalidem bayat ekmekleri değerlendirmek için yapardı ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  15. BEN HER TÜRLÜ HALİNİ SEVİYORUM YALANCISINADA BAYILIYORUM O YÜZDEN EKMEK KDAYIFI HER HALİYLE GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  16. Valla yalancıktan demişsin ama gerçek bir lezzet çıkmış ortaya, ellerine sağlık...sevgiler

    YanıtlaSil
  17. hakikaten kaç sene oldu yemeyeli. yufkacı önünden geçersem sorayım ben de ama tarif de bir harika - gerçeğini aratmamış:) ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  18. Merhaba
    Zamanım oldukca nette yemek tarifleri arıyor ve sizin bloğunuzu da takip ediyorum. Ekmek kadayıfı konusunda yazmak istedim. Aslen Afyon'lu birisi olarak ekmek kadayıfının aslını ve kuru, yani şerbetlenmemiş halini Afyon da tatlıcılarda sattıklarını biliyorum. İsteyen alıp evinde pişirebilir...Afyondaki tanıdıklara sorayım, nasıl yapıldığını, size yine yazarım... Selamlar...
    Nejla Pakyürek

    YanıtlaSil
  19. merhaba hnp.ekmek kadayıfının nasıl yapıldıgnı ögrenirsen çok sevinirim.çünkü bizimkilerin en sevdigi tatlıdır.ilgin için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.