3 Ocak 2011 Pazartesi

BİFTEK SARMA


Yılbaşı ana yemegi olarak salçalı biftek yapmaya karar vermiştim aslında.Son anda fikir degiştirip biftek sarmaya dönüştürdüm.Yeni yıla yeni bir tarifle girmek istedim yani anlayacagınız.İlk başta kuru olmuş gibi geldi üstüne birde sos hazırladım ama soslu fotografını çekmeyi unuttum.İçinede mantar ve kaşar rendesi koydum ama siz malzemeleri çogaltabilirsiniz.Turşu,salam,bezelye,havuç.....gibi malzemeler koyabilirsiniz.Yanınada patates püresi ile çok güzel gidiyor.Özellikle davet sofraları için bence şık bir et yemegi.Hepinize tekrar iyi yıllar diliyorum.
BİFTEK SARMA MALZEMELERİ:
Eti Marine etmek için:
  • 3 adet inceltilmiş biftek(kişi sayısına göre biftek yaptım ben.İnceltme işinide kasaba yaptırdım)
  • 1 su bardagı süt
  • 2-3 adet kuru soganın suyu(benim soganlarım küçüktü o yüzden 3 sogan kullandım)
  • 2-3 dal taze biberiye(yoksa az miktarda kuru biberiye)
İÇ MALZEMESİ:
  • 5-6 adet mantar
  • 2 yemek kaşıgı kaşar rendesi
  • Kekik,kırmızıbiber,tuz
  • az sıvıyag
SOS MALZEMESİ:
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • sıvıyag
  • 1 adet kuru sogan
  • 1 adet kırmız biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Tuz,karabiber,kekik,pulbiber

 İlk önce etlerimizi marine ediyoruz.Bu işlem etlerin daha yumuşak olmasını saglıyor.Eger aldıgınız ete güvenmiyorsanız yani sert olabilecegini düşünüyorsanız bu işlemi uygulayın derim.Bu sosun içinde en az 5 saat en çok 1 gün buzdolabında beklemesi gerekiyor.Sogan suyunun ve sütün içindeki asitler etin içindeki sinirleri öldürüyormuş.O yüzden et sert olmuyor.Ayrı bir tavaya az miktarda sıvıyag koyuyoruz yıkayıp ufak dilimledigimiz mantarları içine ekliyoruz ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Bu aşamada istenirse başka malzemelerde eklenebilir(bezelye,havuç,salam,turşu.....)Pişen mantarları ılınması için bir kenara alıyoruz.Etlerimizi buzdolabından çıkarıyoruz ve üzerine tuz kekik ve pulbiber serpiyoruz.Ve etlerimizin kenarına pişen mantarlarımızdan koyup üstünede kaşar rendesi serpiyoruz.Ve rulo şeklinde sarıyoruz.Kenarlarına ve son bitiş yerine kürdan takmanızda fayda var çünkü kaşar rendesi akmasın ve açılmasın.Etlerimizi mantarları pişirdigimiz tavaya alıp kısık ateşte etler suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Bu aşamada isterseniz üstüne sos döküp fırındada pişirebilirsiniz.
Sosu içinse domatesi rendeleyelim.Az sıvıyag ile ilk önce jülyen dogradıgımız soganları kavuralım.kavrulan soganların içine yine ufak dogradıgımız biberlerimizi ekleyelim.Onlarda kavrulduktan sonra sarmısagı ve domatesi ekleyelim.Sosu bir miktar koyulaştıktan sonra bahartlarını ekleyip altını kapatalım.Ve etlerimizin üzerine döküp 5-10 dakika fırında pişirelim.İsterseniz yine üstüne kaşar rendesi serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.

16 yorum:

  1. Çok güzel bir tarif
    ellerine sağlık canım.
    yeni yılın kutlu olsun .
    Sevgiler..........

    YanıtlaSil
  2. biftek çok lezzetli olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok çok lezzetli bir yemektir ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba; yılbaşı gecesi bende biftek sarma yedim, ama inan seninkide daha leziz görünüyor,ellerine sağlık, Yeni yıl dileklerime herşeyin gönlünce olmasını ekliyorum...sev gilerrr.öptüm....

    YanıtlaSil
  5. Çok hoş olmuş. Sosu da özellikle not ettim.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık sunum harika mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  7. merhaba tarifleriniz çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  8. mantar ve et vazgeçilmez ikili . Ellerine sağlık canım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. haslanmis havusta cok yakisiyor canim bu sarmaya ama ben hep kizartarak yapiyordum birdahakinde haslayacagim senin gibi ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  10. vay vay vay...
    arkadaşım günaydın
    ne yaptın sen böyle.
    ne leziz bir tabak.
    ellerine sağlık
    enfes görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Eylem,
    Biftek sarma nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. evvvett! rende kaşar ve domates sosu üzerine! harika olur... afiyet olsun sizlere!

    YanıtlaSil
  13. ÇOK GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ,YEMEDE YANINDA YAT...

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık Eylemcim.Yine çok güzel bir tarif ve fotoğraf:)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.