PATATESLİ TEPSİ BÖREGİ MALZEMELERİ:
- 5 adet yufka
- 4-5 adet haşlanmış patates
- 3-4 su bardagı süt
- 3 adet yumurta
- 1 su bardagından iki parmak eksik sıvıyag
- 2 yemek kaşıgı kadar yogurt
- 1 çay bardagı kadar rendelenmiş kaşar
- bir miktar maydanoz
- tuz,karabiber,pul biber
Sosu için yumurta,süt,sıvıyag ve yogurdu bir kaba alıp çatalla iyice çırpalım.Bu karışımdan yarım su bardagından biraz fazla alarak ayıralım.Fırın tepsimizi(ben küçük fırın tepsimi kullanıyorum daha hacimli oluyor)yagladıktan sonra 1.yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde yayalım.Üzerine sostan gezdirelim.2.yufkayıda parçalayarak diger yufkanın üzerine serelim ve bir miktar sostan gezdirdikten sonra patatesli iç harcımızı üstüne dökelim ve yayalım.Kalan yufkaları da aralarına karışım sürerek tepsiye serelim.En son olarak dışarı sarkmış yufkaları böregimizin üstüne dogru katlayalım ve ayırdıgımız sosu üstüne dökelim.Sonrada dilimleyip önceden 180C ısıtılmış fırına verelim.Ve üzeri kızarınca fırından çıkaralım.Biraz soguduktan sonra servis edelim.
Afiyet olsun.