PASTACIK HAMUR MALZEMELERİ:
- Yaklaşık 2,5 su bardagı kadar un
- 1,5 yemek kaşıgı toz şeker
- yarım yaş maya(21 gr)
- 1 su barmagından az eksik ılık su
- yarım çay kaşıgı tuz
- 1 kahve fincanı sıvıyag
- 2 su bardagı süt
- 1 su bardagından 3 parmak eksik un
- 1 su bardagı kadar toz şeker
- yarım paket vanilya
- Yarım su bardagı toz şeker
- 1,5 su bardagı su
- 4 tatlı kaşıgı un
- 2,5 tatlı kaşıgı kakao
- yarım paket vanilya
Diger tarafta orta kreması için vanilya hariç tüm malzemeler tencereye konur ve koyu kıvam alana kadar pişirilir.Ocaktan aldıktan sonra vanilyası eklenir ve sogumaya bırakılır.Ve yine ayrı tencerede üst kreması için gerekli malzemeler karıştırırıl ve ocaga konur ve çok koyu olmayacak şekilde pişirilir.Bu arada pişen simitler fırından çıkarılır ve bir süre ılınması için bekletilir.Ilındıktan sonra enine ortadan ikiye kesilir.Ortasına ilk hazırladıgımız kremadan sürülür.En son olarak hazırladıgımız kakaolu krema üzerine gezdirlir ve istenilen şekilde süslenir.
Afiyet olsun.