1 Aralık 2010 Çarşamba

EV YAPIMI KAYMAK

Hep merak edip duruyordum acaba evde kaymak yapsam nasıl olur diye.Sonunda yaptım ve tadına baktım.Aslında tabii ki gönül ister ki halis süt kaymagı olsun ama ne yapalım bununla idare ettik.Tarifi tarifdefteri.com dan aldım ama ayrıca yogurtland'in tarifini de birgün deneyecegim.Tadına gelince marketlerde satılan kaymaga bir miktar yakın bir lezzet.Ama yinede tam yerini tutacak cinsten degil.Ben birazcık kendimi feda ettim sizler için.Yani tarifdefterindeki tarifi denemek isteyenler için söylüyorum.Ama dedigim gibi yinede düşündügümden iyi oldu.Şimdilik denemiş oldum.Yakında da yeni kaymak deneme çalışmalarım devam edecek.İşte tarif:
EV YAPIMI KAYMAK TARİFİ:
  • 2 paket çig krema
  • 1 su bardagı süt
  • 2 yemek kaşıgı tepeleme mısır nişastası
(Ben tadını bilemedigim için oranları yarıya düşürerek yaptım.)Malzemelerimizi tencerenin içine alalım ve çırpma teliyle iyice çırptıktan sonra çok harlı olmayan ateşin üstüne alalım.
Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.Koyulaşınca küçük bir borcama ve cam kaba boşaltalım.Ilıdıktan sonra buzdolabına koyalım ve soguyunca kahvaltınız için hazır.
Afiyet olsun.

19 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık kaymağa bayı
    lırım sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. denemekle çok iyi yapmışsın canım,ellerine sağlık.gerekli olduğunda bu tariften yararlanacağım.sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. denemekle çok iyi yapmışsın canım,ellerine sağlık.gerekli olduğunda bu tariften yararlanacağım.sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Eylem bend ehep istiyorum kaymak yapmayi ama malum kaymak sutu bulmak mum kun deyil.
    Senin tariifnde gayet guzel, hic yoktan iyidir demi .
    Ellerien saglik canim.
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  5. Eylem Hanım Merhaba, 2 paket 200 ml lik olanlardan mı ? Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım. Eminim çok güzel olmuştur hazır olanlarından.

    YanıtlaSil
  7. Ellerin dert görmesin, balla çok güzel gider, birde kilo almasak, sev gimle öptüm.....

    YanıtlaSil
  8. Hiç değilse denemişsin. Bende merak ettim tadını. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. ufff abla bu ne güzel bir görüntüdür içim gitti doğrusu :)) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. EYLECİĞİM ELELRİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR.YANİ GÖRÜNTÜ ÖYLE GÜZEL GECE GECE CANIM ÇEKTİ BU KAYMAKTAN:)
    BU ARADA FOTOLARIN ÇOK NET VE AYDINLIK ÇIKIYOR NASIL ÇEKİYORSUN ACABA:)
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  11. ÇOK İHTİYACIM VAR.KİLOLARLA BAŞIM DERTTE AMA KAYMAĞA DAYANAMAM.

    YanıtlaSil
  12. canım olsun yinede ev yapımını herzaman tercih ederim ,ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  13. canım olsun yinede ev yapımını herzaman tercih ederim ,ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  14. eline sağlık eylemcim.. bende severim evde yapmayıda isterim burada konserve kutusu gibi paketlenip satılıyor gönül rahatlığılada yenmiyor tabi.. nişastaya takıldım bütün kaymakların içinde olan bişeymi acaba..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Eylemcim ben Aysunun sütünü alıyorum.Perşembe günleri 5 lt.Kaynatınca üzerinde bir parmak kaymak tutuyor.Sonra, sonrası malum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. Eline sağlık. Deneme cesaretin için de kutlamam gerek. Tadı tam tutmasa da en azından taze olduğundan emin olunur.

    YanıtlaSil
  17. minecigim 200ml iki paket kullanılıyor.ama ben tadından pek emin olamadıgım için 1 paket 200 ml kullandım.

    YanıtlaSil
  18. sevgili neşeli günler fotografları hep gün ışıgında çekmeye gayret ediyorum.çünkü daha iyi sonuç alıyorum.

    YanıtlaSil
  19. çom merak ettim tadını - fırsat bulursam yarı ölçek deneyeceğim... tarif için teşekkürler!

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.