CEVİZLİ SARMA MALZEMELERİ:
- 800 gr.hazır baklavalık yufka(ama bence bu çok fazla bir miktar ben yarısından biraz fazla kullandım)
- 5 su bardagı su
- 5 su bardagı toz şeker
- yarım limon suyu
- 500 gr.kadar ceviz içi
- 300-400 gr.kadar tereyag(ben teremyag,tereyag ve sıvıyagı karıştırdım)
Tezgahın veya masanın üzerine 1.yufkayı serip her tarafına rondodan geçirilmiş ceviz serpelim.2.yufkayı üstüne yayalım ve onun üzerinede ceviz serpelim.Sonra 3.yufkayıda serip yine üzerine ceviz serpelim.Üst üste serilmiş bu 3 yufkayı rulo şeklinde saralım ve keskin bir bıçak yardımıyla istedigimiz boyutlarda keselim veya ruloyu oldugu gibi yaglanmış tepsiye alıp oarada da kesebilirsiniz.Tüm yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.(yani 1 ruloda 3 adet yufka var ve herbirinin arasında ceviz serpiliyor)
Eritttigimiz tereyagı bütün cevizli sarmaların üstüne güzelce gezdirilir.Önceden 180C ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir.Tepsiyi fırından çıkarınca ilk sıcaklıgı geçince üzerine ılık olan şerbet gezdirilir.Ve şerbeti çekmesi için bir süre dinlendirilir.Tabaklara alındıktan sonra ceviz veya fıstık ile süslenir.
Afiyetler olsun.
goruntu bu kadar guzelse tadi kimbilir nekadar guzel canim ellerine saglik.
YanıtlaSilSuper görünüyor canım,ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık 1 porsiyon rica edeyim lütfennn
YanıtlaSilofff eylemcim ne yaptın böyle.
YanıtlaSilbittim inan ki canım arkadaşım.
şahane görünüyor inanki.muhteşem hatta.
ne diyeyim mahir ellerine sağlık...
ellerine sağlık,şerbetli tatlılara çok düşkün olmasam da iştah acıcı duruyor...
YanıtlaSilşerbetli tatlılara bayılıyorum ellerine sağlık ;)
YanıtlaSilgörüntü 10 numara ellerine sağlık
YanıtlaSilEylemciğim ne muhteşem bir görüntü, ''gel beni yeyin'' diyor..Elllerine sağlık,sevgimle öptüm....
YanıtlaSilSüper lezzetli görünüyor, ellerine saglik canim benim....
YanıtlaSilEYLEMCİM ŞERBETİ BANA DOĞRU AKIYOR TATLININ:)))) ELİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSilben bu sarmayı nasıl kaçırdım ellerinize sağlık.
YanıtlaSil