Bütün herkesin geçmiş bayramını kutluyorum.Ve bizim oraların meşhur kömbesi ile bayram sonrası tarifimi açmak istiyorum.Aslında birçok yörede yapıldıgını duyuyorum.Anneannem biz köye gittigimizde kuzineli sobasında odun ateşinde kömbenin kıymalısını yapardı.Sıcak sıcak yanında ayran ile afiyetle yerdik bizde.Odun ateşinde pişen kömbenin tadına doyum olmuyor inanır mısınız?Ama benim öyle bir şansım olmadıgı için fırında ve tavuklusunu yaptım.Annemi aradım ve kömbenin tarifini aldım annem ısrarla yakınlarında fırın varsa gönder orada pişsin dedi ama benim yakınlarımda fırın olmadıgı için evde yaptım.Bence çok güzel oldu ve yiyenlerde çok begendi.İşte tarif:
TAVUKLU KÖMBE MALZEMELERİ:
- 4 su bardagı un
- 1 yemek kaşıgı kuru maya
- az toz şeker
- 1 su bardagından biraz fazla ılık su
- az tuz
- 1 adet tavuk gögüs eti veya tavugun istenilen yeri(gögüs eti biraz kuru oldu belki buttan veya diger parçalardan yapılsa daha da lezzetli olabilirdi)
- 4 adet kuru sogan
- az sıvıyag
- az kekik
- az tuz
- az pulbiber
- bir miktar maydanoz
30 dakika dinlenen hamurumuzu ikiye bölelim.1.hamuru tepsi büyüklügünde merdane ile açalım.Ve yaglanmış tepsiye yayalım.(ben tepsiyi küçük boy seçtim hamurum arttı)Üzerine tavuklu harcımızı yayalım.2.hamurumuzu da yine tepsi büyüklügünde açıp harcın üstüne koyalım.Ve kenarında artan hamurları keselim.Sonra kömbemizi dilimleyelim.Ve üzerine sıvı yag ve yogurt karışımından sürelim(yada sadece yumurta sarısı ve sıvıyag karışımı sürelim)Önceden 180C ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar bekletelim.
Afiyet olsun.
ellerine sağlık canım nefis görünüyor. bende tavuklu kömbeyi çok severim. olsada yesem temizlik yaptım çok yorgunum çayla ne de güzel gider ama.
YanıtlaSilGeçmiş bayramınız kutlu olsun.
Ellerine sağlık canım enfes görünüyor gerçekten...
YanıtlaSilEylemciğim enfes olmuş sıcakken ay
YanıtlaSilranla yemesi harika olur ellerine
sağlık sevgiler.
Ellerine sağlık Eylem. Bizde kömbe yaparız ama sadesini. Uzun zamandır yemiyorduk. Sevgiler...
YanıtlaSilFvdeki fırında yapman güzelliğini bozmamış ve bence harika olmuş. Ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilTavuklusuda çok güzel olmuştur kömbenin:)
YanıtlaSilEllerine ağlık,sevgilerimle...
Walla enfes duruyor tepside! Çok beğendim! ELlerine sağlık canım lezzetli olduğu belli. :)
YanıtlaSilRahmetli babaannem çok yapardı ,Eylemcim ellerine sağlık nefis olmuş ,canım çekti şimdi :)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor arkadaşım ellerine sağlık.
YanıtlaSilBenim de rahmetli Anne annem bu kobenin lahanalisini yapardi. Tatli maya ekmek yapildimi bir tepside kobe olurdu.
YanıtlaSilEllerien saglik Eylem cim harika gorunuyor
Sevgiler
Sefa
Canım Merhaba; kömbe süper görünüyor,ellerine sağlık..öptüm....
YanıtlaSilSeninde gecmis bayramin kutlu olsun,tavuklu kömbe degisik olmus yanina ayranla nefis olur eline saglik
YanıtlaSilKömbe bizim Kayseridede çok meşhurdur ama tavuklusunu hiç yememiştim.Ellerine sağlık enfes görünüyor...
YanıtlaSilNefis görünüyor Eylemcim ellerine sağlık. Benim bildiğim kömbe şekerli oluyor ama buna da hayır demem :) Sevgiler...
YanıtlaSilKuzineyi çok özlüyorum. Tarif çok güzel, bizim fırınlarda da nefis olacağı belli. Eline sağlık
YanıtlaSilBildiğim kadarı ile arnavutlar bunu mesnik diye yapıyorlar çok da güzel oluyor ellerine sağlık
YanıtlaSilçay ve börek asla hayır demem:)ellerine sağlık canım...
YanıtlaSileylemcim ne güzel anlatmışsın kuzineli sobadan çıkan kömbe lezzetini.direk canım babaannem geliverdi aklıma.ellerine sağlık canım.oldukça leziz görünüyor...mintiden sevgiler...
YanıtlaSileminim tavuklusuda enfes olmusdur ellerine saglik sevgiler...
YanıtlaSiltavuklu yemekleri hertürlü begenirim.
YanıtlaSilsevgilerr
Yazar cok tesekkurler...
YanıtlaSilSelamlar Ebru
eylemcim değişik bir tarif olmuş ellerine sağlık. ilk fırsatta denemek lazım sevgiler..
YanıtlaSil