SARIMSAKLI EKMEK MALZEMELERİ:
- 4-5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşıgı tereyag(mutlaka tereyagı ile denemelisniz bence)
- kekik,tuz,pul biber
- maydanoz(üstüne serpmek için)
Tereyagını oda sıcaklıgına getirdikten sonra küçük ve derin bir kaba alın.Sarımsakları soyup az tuz ile havanda dövün.Ve dövülmüş sarımsakları tereyagına ekleyin kekik ve pulbiberi de kattıktan sonra çatal ile güzelce ezerek karıştırın.Bütün malzeme iyice karıştırdıktan sonra dilimlediginiz ekmeklerin üstüne bolca sürün.Ekmekleri birbirini de dogru yapıştırıp tekrar bir bütün haline getirin ve aliminyum folyo ile sarıp 200C fırında pişirin.Çıkarınca üstünü maydanoz ile süsleyin.Et yemeklerinin yanına muhteşem bir tat oluyor.
Afiyet olsun.
eylemcim eminim çok güzeldir..ellerine sağlık..
YanıtlaSilhem pratik hem farklı.. elinize sağlık harika olmuşlar
YanıtlaSilEtin, tavuğun yanında harika gider süper olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık mis gibi sar
YanıtlaSilmısak kokusu burnuma geldi öpüyorum
bayat ekmekleri değerlendirmek için süpermiş;) çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....
YanıtlaSileylemcim nefis olmuş... pizza hut'un bana sevdirdiği bir lezzettir.
YanıtlaSilsevgiler canım
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuşlar, sarmısaklı herşeyi seviyorum. Aldım bir iki tane bilginiz olsun.
YanıtlaSilSaygılar.
Harika olmuş,ellerine sağlık...
YanıtlaSilNe güzel bir tamamlayıcı.
YanıtlaSilSarımsak sever olarak tam benlik canım,ellerine sağlık.
YanıtlaSilSarmısaklı ekmeği ben de çok seviyorum, sayende evde de yapabileceğim. Etin yeninde nefis olacak, ellerine sağlık. Sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık en kısa zamanda denicem.sevgiler
YanıtlaSil