11 Ekim 2010 Pazartesi

MAKARNALI BÖREK(YALANCI SU BÖREGİ)

Görenlerin ve yiyenlerin su böreginden ayırt edemedegi bir tarif makarnalı börek.Hatta fazla fazla yapıp buzluga atıyorum ani bir misafir geldiginde fırında bir güzel ısıtıp çayla berbaber servis ediyorum.Bu aralar misafirim çok oldugu için buzlukta ki makarnalı böreklerim baya bir işe yaradı.İşte tarif:
MAKARNALI BÖREK(yalancı su böregi)MALZEMELERİ:
  • 2 adet yufka
  • 1 paket kelebek makarna
  • 1 adet yumurta
  • 500 gr.beyaz peynir(lor veya kaşar rendesi ile karıştırabilirsiniz)
  • bol miktarda maydanoz
  • 3 yemek kaşıgı tereyag
Harcı için:
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardagı süt
  • yarım çay bardagı sıvıyag
  • Az tuz
Kelebek makarnamızı az tuzlu ve kaynamış suda haşlıyoruz.Haşlanan makarnanın suyunu süzdükten sonra genişçe bir kaba alıyoruz ve üstüne makarna sıcakken 3 yemek kaşıgı tereyagımızı içine ekliyoruz.Tereyagımız eriyene kadar iyice karıştırıyoruz.Peynirimizi ayrı bir yerde çatalla eziyoruz.Maydanozumuzu da yıkadıktan sonra ince ince kıyıyoruz.Peyniri ve maydanozu da makarnamızın içine katıp iyice karıştırıyoruz.En son olarak az tuz ilave ediyoruz.Harcımız için gerekli malzemeleri bir kaba alıp çatalla iyice karıştırıyoruz.
Küçük fırın tepsimizi yagladıktan sonra 1.yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde seriyoruz.Makarnalı karışımımızın yarısını yufkanın üstüne döküp düzeltiyoruz.Harcımızın yarısını(sütlü olan harç)makarnaların üstüne kaşıkla döküyoruz.1.yufkanın dışarı sarkmış olan kenarlarını makarnanın üstüne dogru katlıyoruz.
2.yufkamızı da ilk serdigimiz ve üstünü kapattıgımız yufkanın üstüne yine kenarları dışarı sarkacak şekilde seriyoruz.Kalan makarnalı karışımı 2.yufkanın üstüne döküyoruz.Kalan harçtan 2 yemek kaşıgını ayırıyoruz.Geri kalan harcı yine makarnanın üstüne gezdiriyoruz ve sarkan yufka kenarlarını üstüne kapatıyoruz.Ayırdıgımız harca 1 yumurta kırıp çırpıyoruz.Ve bu harcı da böregimizin üstüne sürüyoruz.Önceden 180C ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun. 

30 yorum:

  1. çok nefis görünüyor ellerine sağlık,en yakın zamanda deniyecem,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Nefiss gözüküyor ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. benim tarifime çok yakın,çok haklısın muhteşem oluyor eline sağlık canım selmlar

    YanıtlaSil
  4. yaaa karnım açıktı benim olsada çayımın yanında yesem ne güzel olurdu :((

    YanıtlaSil
  5. canım eline sağlık....kolay da bir tarifi varmış..en kısa sürede deneyeceğim..sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,

    Bir ara çok sık yapardım.Gerçekten harika bir lezzet. Ellerine sağlık.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  7. Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.


    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel gözüküyor..
    Kesinlikle sıcacık bir çayında harika gider..
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. yemede yanında yat:))
    uzun zaman oldu ben de bu böreği yapmayalı nasılda severim hele bol maydanozlu nefis olur
    ellerine sağlık canım sunum çok net ve iştah açısı.......

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  11. nefis görünüyor canım benim eline sağlık.lezzet dolu güzel bir hafta diliyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. merhaba Eylemciğim çok lezzetli bir börek ellerine sağlık bende çok seviyorum ancak burada her zaman yufka bulmam imkansız su böreği hamurundan 2 adet yufka açarak yapsam olurmu diye düşünüyorum yakında bir denerim inşaallah
    sevgiyle sağlıkla kal

    YanıtlaSil
  13. BEnde çok severim makarna böreğini çubuk makarna ile yaparım genelde ama kelebek makarna daha güzel olacak gibi :)teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Maşallah,ne kadar güzel bir börek olmuş..Yalancı malancı ama,görüntüye bayıldım ben :) ellerine sağlık..Afiyet olsun yiyenlere..Sana misafir olup gelesim geldi :)

    YanıtlaSil
  15. Nar gibi kızarmış canım:)Ellerine sağlık..Bir kere denemiştim..
    Uzun zaman önce çok güzel oluyor:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Eylemciğim çok güzel olmuş gerçekten su böreği gibi duruyor ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  17. Hımmm,hım...sabah sabah oldumu arkadaşım:)
    Hemen not aldım,öğlene kuzucuk okuldan gelince yesin.

    Ellerine sağlık.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. Nefis görünüyor. Bende en kısa zamanda denemek isterim. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. harika görünüyor.annemde çok yapardı makarnalı böreği ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Ekrandan fırlayıp yenilebilecek gibi görünüyor.Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  21. süper olmuş
    bayılırım
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  22. Çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..Çok severim ben de..)

    YanıtlaSil
  23. Tadını bilirim bir ara çok sık yapardım ellerine sağlık nefis

    YanıtlaSil
  24. Bu böreğe bayıldım. En kısa zamanda yapıp sana da bilgi vereceğim. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  25. Ben bu borege takildim:) Ne kadar guzel gorunuyor, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  26. Merhabalar, sitenizi börek tarifi ararken buldum yalancı su böreği tarifinizi yaptım şuan fırında pişiyor.. bakalım nasıl olacak..

    YanıtlaSil
  27. Börek pişti ve tadına baktım inanamadım bunu ben mi yaptım dedim öyle güzel olmuş ki..
    çok çok teşekkür ederim tarif için.. emeğinize sağlık
    bu böreği el açması su böreği desem herkes inanır.. bu kadarını tahmin etmiyordum..
    ayrıca kıymalısı da çok güzel olur eminim..

    YanıtlaSil
  28. bu böreği kaç cmlik hangi tepsi veya kapta pişirdiniz?

    YanıtlaSil
  29. birde tereyağı karıştırdığüımız makarnayı soğumayamı bırakıyoruz yoksa sıcakken direk börek yapımına geçiyormuyuz?
    süt miktarı fazla ya ıslak kalmıyor dimi?
    birde böreği hazırlayıp pişirmeden nekadar bekletebiliriz hemen pişirmelimiyiz?

    YanıtlaSil
  30. sevgili zeynep bu böregi benim küçük fırın tepsim var onda yapıyorum fakat sos malzemesi çok oldugu için taşıyor siz isterseniz daha derin ama aynı boyutlarda bir borcam kullanbilirsiniz.Tereyagını eritmeden makarna sıcak iken üzerine gezdiriyoruz ki yapışmasın birbirine diye.diger malzemleri hazırlarken makarna zaten hafif ılıyor.makarna sıcak iken yapıyoruz yani her işlemi.Süt fazla gelmiyor.hemen pişerse daha güzel oluyor.yoksa sos malzemeyi iyice ıslatır leziz olmaz diye düşünmekteyim.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.