21 Eylül 2010 Salı

TAZE İNCİR ve ARMUT REÇELİ

Kış gelmek üzere ama benim hala bir hazırlıgım olmadıgını farkettim.Tatil boyunca yedigim yemeklerin ve tatlıların tarifini verecegim ama daha önce biraz kış hazırlıklarımdan bahsetmek istiyorum.Taze incir ve armut reçeli hazırlıkların başlangıcı oldu.Birde kavanozda patlıcan yaptım onuda sonra paylaşacagım sizlerle.İlk önce reçeller.
TAZE(OLGUN)İNCİR REÇELİ MALZEMELERİ:
  • 1 kilo olgun incir
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 çay bardagı kadar su
  • yarım limon suyu
  • 1 adet çubuk tarçın

İncirlerimizi ilk önce yıkıyoruz ve suyunun süzülmesi için bir kenara alıyoruz.Suyu iyice süzüldükten sonra 2'ye veya 3'e bölüyoruz veya hiç bölmeden bütün olarak tencereye alıyoruz.Ve üzerine toz şekerimizi,suyumuzu ve çubuk taçınımızı koyup kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.Yalnız kaşıkla çok karıştırmayın çünkü incirler dagılabilir.Altını kapatmadan önce limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika kadar daha kaynatın.Ve soguyunca kavanoza koyalım ve agzını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldıralım.

ARMUT REÇELİ MALZEMELERİ:
  • 1 kilo armut(Ankara armudu olabilir)
  • yaklaşık 1 kilo kadar toz şeker
  • 1 su bardagu su
  • yarım limonun suyu
Suyu tencereye alalım ve kaynaması için altını yakalım.Bu arada armutların kabuklarını ince soyalım.Sonra ortadan ikiye keselim ve çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra istediginiz gibi dograyalım.Kaynamakta olan suya armutlarımız atalım arada kontrol olarak ne çok yumuşak ne çok sert olacak şekilde pişirelim.Armutlar istedigimiz kıvama gelince şekerini ekleyelim.Kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatalım.Kıvam alan reçele limon suyunu ekleyelim ve 4-5 dakika kadar daha kaynatalım.Soguduktan sonra kavanoza koyalım.
Afiyet olsun.

16 yorum:

  1. Offff canım incir reçeline bayılı
    rım ellerine sağlık.İkiside harika
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. eylecim görüntüler beni aldı götürdü hımm nefissss.
    afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  3. bunlar önre bedel olmuş eylemcim bayıldım ellerine sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. İncir reçeli favorim ama armut reçelinin görünüşüne bayıldım ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  5. Kış hazırlıkları başlamış. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. incir reçelini çok severim, tatlı niyetine de yiyorum:))
    bu sene doya doya yedim sayılır, stoklarım da bitmek üzere:(
    ellerine sağlık, ikisi de çok güzel görünüyor, afiyetle yemeniz dileğiyle...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. İlk fotoğraf beni benden aldı diyebilirim. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. İncir reçeli nefis canım ya resimler aynen lezzetini yansıtmış.
    Antalya bölgesinde genelde iyice parçalanmış bol bademli yapıyorlar,ismini hatırlayamadım şuan ama nefis tadı,kase kase yiyorum.Armut reçeli hiç yemedim ama yapmalıyım.
    Bu arada bisküvılerın ölçüsünü istersen yazablrim.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık,çok leziz görünüyor.Sevgilerrr.Öptüm....

    YanıtlaSil
  10. Eylemcim hangisini seçeceğimi bilemedim ikisi de birbirinden güzel olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  11. Ben sadece yeşil erkek incirden reçel yapıyordum. Olgun incir reçelini ilk kez duydum. Ne güzel bir fikirmiş, eline sğlık.

    YanıtlaSil
  12. amanııııııın ne güzel görünüyo :) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  13. Ellerine saglik canim, aynen anlattigin gibi iki koca kavanoz ben de yaptim bu yaz... Marmaris`te Agustos ayinda yer gök incir doluydu... Sagolsun agaclar,,, yasasin incirler.... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  14. Eylemcim her zamanki gibi harika şeyler yapmışsın,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  15. çooook severım ama tazesınden hıc yapmadım erıyıp gıder gıbıme gelır hep:) ellerine saglık canım...sevgıleırmle...

    YanıtlaSil
  16. Olgun incirleri 4 e keserek yaptım suyunu çok koymuşum biraz daha kaynattım rengi güzel dağılmadıda iftarda tadına bakacağım umarım güzel olmuştur teşekkürler tarif için...

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.