26 Eylül 2010 Pazar

PANGA BALIGI

Panga balıgının adını ben ilk defa duydum.Görüntüsüne bakınca tavuk gögüsünü andırıyor degil mi?Vietnam ve çevresinde tatlı su balıgı olarak yetiştiriciligi yapılıyormuş.Ankarada Burcu markette görünce ve satıcının övgüleri karşısında almaya karar vermiş.Tabii ki satıcı adam,balıgın nasıl pişirilecegine dair tarifte vermiş.Tadı balıktan daha çok tavuk etine benziyor ya da bana öyle geldi.Yogun bir balık tadı yok yani.Bizimkiler dil balıgına benzedigini söyledi ama ben dil balıgı yemedigim için anlayamadım.Ama birgün böyle bir balıga denk gelirseniz alın bence.Denemeye deger çünkü.Hatta benim verdigim tarifin dışında çok da güzel alternatiflerle de yapılabilir.Eger birgün bende bu balıga rastlar ve alırsam degişik tariflerle de sunacagım size.
PANGA BALIGI MALZEMELERİ:
  • 1 kilo kadar panga balıgı(fileto halinde satılıyor)
  • 1.5 su bardagı süt
  • 2 yemek kaşıgı zeytinyagı
PANESİ İÇİN:
  • Mısır unu veya normal un
  • tuz
  • tereyag
Fileto haline getirilmiş balıgımızı derince bir kaba alıp üstüne sütü ve zeytinyagını ekleyip 30 dakika bekletiyoruz.Dah sonra sütün içinden alıyoruz.Ayrı bir yerde tuz ve mısır ununu karıştırıyoruz.Ve tavada da tereyagımızı eritiyoruz.Panga balıgımızı mısır ununa buladıktan sonra tereyagında arkalı önlü kızartıyoruz.Hepsi bu kadar.
Afiyet olsun.

23 yorum:

  1. hmm cok nefis görünüyor... ben balik pisirmesini hic sevmem malesef... hani aradi bir yerim ama kendim pisiremem. Malesef - meger neler kaciriyormusum bak :))

    YanıtlaSil
  2. balık dedinmi bizim evde akan sular durur :)
    ama bu balığı bende ilk defa duyuyorum denemek lazım...
    afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  3. Vallaha bende ilk defa duyuyorum ama balığın her türlüsünü çok severim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Eylemcim ne ilginçmiş,bende ilk kez duydum...

    Afiyetler olsun..

    Güzel bir hafta diliyorum ..

    YanıtlaSil
  5. hımmm nefis gözüküyor evet dil balığı havası var ama birazdaha şişman bu balıklar :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Eylemciğim,ellerine sağlık,çok güzel olmuş,lezzetininde güzel olduğuna eminim,paylaşıma teşekkürlerrrr..Sevgi ile öptüm....

    YanıtlaSil
  7. çalıştığım yerde balık da satrılmasına rağmen bu balık ismini ilk defa duyuyorum ama çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.güzel hafta geçirmeniz dileklerimle sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Canım bende ilk defa duydum bu balığı balıkçılardada görmedim.Ama
    harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Sayende biz duyduk bu balığı. Ellerine sağlık rastlarsam mutlaka alıcam.

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık şifa dolu bir lezzet.
    Saygılar.

    (Eylem hanım incir pestili birkaç gün kızgın güneşin altında kaldımı oluyor.Biliyorsunuz İstanbul'da çok nemli burada olduğuna göre orada da olur. Kolay gelsin)

    YanıtlaSil
  11. İştah açıcı görünüyor,balığı çok severim,canım istedi diyebilirim:)
    Afiyet,bereket,şifa olsun.

    YanıtlaSil
  12. Eylemcim ellerine sağlık hiç duymadım bu balığı.Nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  13. Hiç duymamıştım adını. O kadar güzel pişirmişsiniz ki beğenmemek elde değil.

    YanıtlaSil
  14. Eger tahmin ettigim baliksa Türkiyedede satilmasina cok sevindim.
    Almanyada bu baligin adi PANGASIUS
    Yazdigin gibi cok uzaklarda yetisiyor.
    Burayada temizlenmis ve dondurulmus halde fileto olarak geliyor.Ya donuk yada cözülmüs olarak cabuk tüketmek sartiyla stiliyor.
    Cocuklar kilcigi olmadigindan bayiliyorlar.

    Türkiyedeki fiyat nedir bilmiyorum ama burada kilosu 10 euro.

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize saglik, guzelve istah acici bir gorunumu var.
    Sevgiler,
    Sefa

    YanıtlaSil
  16. bir balıksever olmama rağmen bende adını ilk defa duyuyorum çok yemek istedim şimdi ne yapıcaaaz :)

    YanıtlaSil
  17. panga balığı güneydoğu asya ve özellikle vietnam taraflarında tatlı suda yetiştiriciliği yapılan bir balık türü çamurlu sularda yaşar yetiştiriciliği de öyledir yoğun miktarda arsenik metan içerir başta fransa olmak üzere çoğu avrupa ülkesinde ithalatı durdurulmuştur ağırlıklı olarak ith.vietnamdan yapılır vietnam gibi üçüncü dünya ülkesi bile olmayan bir devletin hijyen ve sağlık kurallarına ne kadar uyduğu şüpheli ve hatta kanıtlanmış...
    aç gözlü holdinglerin ve grup şirketlerin fiyatı kg dolar bile olmayan bu balığı bize yedirmeye çalışmaları kamuoyunun takdiridir.........!

    YanıtlaSil
  18. bu balığı yemeyin!Hesaplı ve lezzetli olduğu kadar da zararlıdır! bu sitede çok korkutucu açıklamaları okuyabilirseniz http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/

    YanıtlaSil
  19. Süper bir balık. Benim ve çocuklarımın çok sevdiği bir balık. Bütün olarak pişirebileceğiniz gibi, ince ince dilimleyerek (parmak patates gibi) una buladıktan sonra kızgın yağda pişirebilirsiniz. Kızardıktan sonra tabak içine alıp üzerine limon sıkıp yendiğinde kalamar kızartmasına benzer bir tat veriyor. Tuzu, kızartmada kullandığınız unun içine karıştırmak en iyisi.

    YanıtlaSil
  20. hayatımda yediğim hatta tek lokma agzıma alıp hemen çıkarttığım tadı tuzu olmayan iğrenc bi balık..bu balık sayesinde bütün balıklardan nefret ettim..

    YanıtlaSil
  21. Evet bu baligi duydum ve yalnislikla yedim..tadsiz tuzsuz bir balik..vede saglikli degil..hic kimseye tavsiye etmem..sakin merak edip almayin

    YanıtlaSil
  22. arkadaslar sakin ha bu baligi yemeyin ben rusyadayim ilkkez duydum ve aldim bende balik yemeyi cok severim degisiklik olsun dedim gercek adi pangasius bir akvaryum baligi ve kopek baligi ailesinden geliyor normal ortamda yetismiyor vietnamda tatli su baligidir kimyasallarla yetistiriliyor zaten hic balik tadida yok ben derimki bildiginizden sasmayin umarim katkim olur saygilarimla bu baliktan zehirlenen bi vatandas..

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.