12 Temmuz 2010 Pazartesi

KIYMALI PİDE

Yine uzun bir ara oldu degil mi?Ama yaz gelince hep böyle oluyor nedense.Misafirler,tatil,sıcak.....bunlar bloguma tarif ekleyemem de etken tabii ki.Nerede olursam olayım aklım hep blogumda kalıyor.Bir de gittigimiz yerde internet yoksa of of,işte o zaman beklemek düşüyor.Yine Alanyadaydık 1 haftalık bir tatil yaptık.Yine görmedigimiz yerleri gördük.Bunlardan biride Gazipaşa.Hani şu bildiginiz muzları ile ünlü Antalya ilçesi.Muz bahçeleri hala çok fazla yani doga henüz korunuyor ve bozulmamış.Turizm beldesi olarak belki de Alanyanın gölgesinde kaldıgı için çok fazla bir gelişme yok.Ama sakin,bol yıldızlı otellerin olmadıgı hatta çok fazla gürültünün bile olmadıgı bir ilçe.Güzel bir denizi ve sahili var.Sahilinde küçük bir otel ve pansiyonlar var.Bunları niye mi yazıyorum belki gitmeyi düşünüyorsanız nasıl bir yer oldugunu bilin istedim.
Ama sonunda evimize döndük.Artık eger yine bir degişiklik olmazsa aranızdayım.Ve lk tarifim kıymalı pide olsun istedim.
KIYMALI PİDE MALZEMELERİ:
HAMURU İÇİN:
  • 1 Su bardagı süt
  • 1 su bardagı sıvıyag
  • 1 su bardagı ılık su
  • yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru toz maya
  • 1 tatlı kaşıgı tuz
  • 3-4 su bardagı un(un az gelirse eklenebilir)
KIYMALI HARCI İÇİN:
  • 250-300 gr.kıyma
  • iki adet kuru sogan
  • az sıvıyag
  • tuz,karabiber,toz kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
ÜZERİ İÇİN:
  • az tereyag
  • 1 veya 2 adet yumurta sarısı(istenirse yumurta akı hamura karıştırılabilir)
Ilık suyun içinde yarım yaş maya eritilir.Derin bir yogurma kabına sütü ve sıvıyagı döküp karıştırın.Üzerine unu azar azar dökün sonra mayayı ve tuzunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yogurmaya devam edin.İstenen kıvama geldikten sonra üstünü nemli bir bez ile örtüp mayalanmaya bırakalım.(hamur iki katına çıkacak).Harcı için az sıvı yagı tavaya alalım ve yemeklik dogradıgımız soganı ekleyip kavuralım.Kavrulan soganların üstüne kıymayı ekleyelim ve kıymalar suyunu salıp çekene kadar kavuralım.Sonra üstüne yemeklik dogranmış yeşil biberi(bir miktar yeşil biberle kavuralım) ve sonrada domatesi ekleyelim.Domatesler suyunu çekince baharatlarını ekleyelim ve ılınmaya bırakalım.Mayalanan hamurdan portakal büyüklügünde parçalar kopararak bir kenara bırakıp üstünü örtelim.Her hamur parçasını oklava yardımıyla çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde oval olarak açalım.Üstüne kıymalı harcımızdan ekleyelim.Ve hamurun kenarlarını kıymalı malzeme üstüne dogru katlayalım.
Ve köşelerini birleştirerek pide şekli verelim.Sonra üstüne yumurta sarısı sürüp önceden 180C ısıtılmış fırına verelim.Üzerleri pembeleşince fırından alıp sıcakken kenarlarına tereyagı sürelim(sert olmaması için).

21 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Gazipaşayı bende merak ediyorum,gitmek kısmet olmadı. okulllar kapandı,eşimin izinleri kaldırıldı,bekliyoruz sıcak Antalyayı.

    YanıtlaSil
  2. Harikasın Eylem'ciğim,ellerine sağlık..Bende çok severim pideyi,özellikle peynirli olursa..)
    Afiyet şeker olsun szilere canım..İyi haftalar..

    YanıtlaSil
  3. Antalyanın her yeri çok güzel...Pideye gelince o da nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Eylem hanım şahane görünüyor. Çok leziz ve iştah açıcı bende deneyeceğim. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. eylemcim eline sağlık.oldukça beceri isteyen bir lezzet yapmışsın.afiyet olsın

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım.Bende diyorum Eylem nerelerde neyseki tatildeymişsin hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
  7. Eylemciğim ohh ne güzel gezdin geldin:))

    Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor hımm süpersin ....

    YanıtlaSil
  8. Bak şimdi öğle vakti insanın aklına evde yapılmış pide düşürüyorsun :) evde yapılanı daha bir lezzetli oluyor ..
    Ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  9. Hoşgeldin Eylemcim.Ama yapılmazki şu diyet döneminde yapıştım kaldım ekrana,ellerine sağlık.
    Gazipaşayı çok severiz bizde ailecek.Kayınbiraderim orda bir bankada çalışıyor bu sebeble sık gidiyoruz.Resimlerini yayınlamıştım
    bloğumda.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Süper görünüyor, ellerine sağlık. Kızım da ben de çok severiz. Size afiyetler olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. kiiiiz bu görünü ne kadar muhtesem... ellerine saglik harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  12. elinize sağlık çook güzel görünüyor,uzanıp bi tanesini alacak kadar canlı ve güzel...afiyet olsun ,sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Eylemciğim pideye bayılırım. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  14. Ben kiymasini kavurmadan yapiyorum,bir dahakine kavurup yapayim ama su sicaklar bir gecsinde
    bol yildizli bol turistli otellerin olmadigi yerleri yeterince gördük artik sakin yerler herkesin tercihi
    Gazipasayi not ettim paylasim icin sagol

    YanıtlaSil
  15. Eylemcim ellerine sağlık senin tarif ve resimlerine bayılıyorum sanki yanımda hibi pide gözlerim faltaşı gibi açılıyor inan mm harika

    YanıtlaSil
  16. beni tam kalbimden vurdun eylemcim. ne muhteşem bir pide yapmışsın. enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  17. Süperr gözüküyor,elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  18. ellerine sağlık eylemcim nefis görünüyor pideler..pide çocukluğumdan beri en evdiğim lezzetlerdendir.birde antalyada ozan kebap-pide salonunda çok güzel yapıyorlar pideyi benim tam sevdiğim lezet ve kıvamda...senin pidelerde muhteşem olmuş.afiyet olsun canım...çok öpüyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. mmm ellerine saglik simdi olsa affetmem nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  20. yani helal olsun evde kıymalı pide :) ellerinize emeğinize sağlık diyorum bir parça ayırın bana da: )

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.