Karadenizden gelen mısır unum fazla olunca birşeyler yapmak istedim ve aklıma mısır unu ile yapılan helva geldi.Acaba nasıl yapsam diye düşünürken ve tabii ki biraz da araştırdıktan sonra ortaya bu helva çıktı.Açıkçası bizimkiler bu tarz helvaları pek sevmedigi için birer çatal alıp bıraktılar.Ve gerisi bana kaldı.Hepsini oturup yeme şansım olmadıgı için komşularımla paylaştım.
MISIR UNU HELVASI MALZEMELERİ:
- 2 su bardagı mısır unu
- 100 gr.margarin veya tereyag
- bir miktar(2-3 yemek kaşıgı kadar sıvıyag)
- ŞERBETİ İÇİN:
- 3 su bardagı su
- 2,5 su bardagı toz şeker(bana biraz tadı şekerli olmuş gibi geldi isterseniz azaltabilirsiniz)
Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alın ve ocaga koyun fakat kaynatmayın sadece su biraz ısınsın ve içindeki şeker erisin.Ayrı bir tencereye margarini ve sıvıyagı ekleyin ve margarin eriyince mısır ununu ekleyin ve karıştırarak kavurun.Mısır ununun rengi bir miktar koyulaşana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.Kavrulan una şerbetini dökün ve helva şerbeti çekene kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin.Tam anlamıyla şerbetini çektikten sonra altını kapatın.Son olarak uygun boyutlarda ki bir borcamın altına streç film serin veya borcamı bir miktar ıslatın ve helvayı borcama boşaltın.Üstünü düzleyin ve buzdolabına koyun.İyice soguyunca başka bir kaba alın ve dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
ellerine sağlık canım görüntü süper sen gönder ben hepsini yerimmm sevgilerimle
YanıtlaSilvallahi güzel olmuş. Eline sağlık
YanıtlaSilEylem hanım, bir karadenizli olarak mısır unu ile yapılan herşeye bayılırım. Mısır unu helvasını mutlaka yapıp deneyeceğim. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Off Off !
YanıtlaSilEllerıne sağlık afıyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
Değişik olmuş canım ben giresunlu olarak yeni duydum ve çok merak ettim ama yaparsam annemlerde yok kim yicek ben tatlı sevmem kocişkoda beğenmezse sizinkiler gibi.Az ölçekle denemeliyim ama çok merak ettim.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSileylemcim ellerine sağlık.ben bu tür helvaları severim.banda yollasaydın arkadaşım keşke .bir daha hatırında bulunsun emi.sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık güzel görünüyor.
YanıtlaSilSelam :)Bence tadı çok güzeldir ve aynı zamanda da daha sağlıklıdır. Bir ara benimde aklıma gelmişti ama yapıyım diyene kadar un bitti:)
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Canım eline sağlık eminim harikadır
YanıtlaSilsevgiler...
bende yapsam kesin bana kalır :))ellerine sağlık hiç görmemiştim daha evvel
YanıtlaSilHelva bu yenmezmi hiç.Acaba tadımı farklı olduki? Bizde olsa hemen biterdi.
YanıtlaSilSevgiler*
aaaa !!
YanıtlaSilben niye çok şaşıdım ki şimdi ?
herşeyi bildiğimi kesinlikle savunmam ! ama ? :
ilk kez gördüm.
nede güzel olmuş eylemciğim.
eylemcim ilk defa duyuyorum, güzel birşeye benziyor. eline sağlık canım sevgiler.
YanıtlaSilEvde fazlaca mısır unum var hemen deneyeyim,çok hoş olmuş elllerine sağlık,sevgilerrrr.Öptüm....
YanıtlaSilellerinize sağlık.. farlı bir lezzet olmuş.. tadma şansım olsaydı mutlaka severdim:)
YanıtlaSilsevgilerimle...
görüntüsü çok güzel, elbette güzel olmuştur.Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilCANIM ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilNEFİS GÖRÜNÜYOR.AMA SİZİNKİLER NEDEN YEMEDİ .EMEĞE SAYGI LÜTFEN:)))
ZORLA YEDİRSEYDİN:)))
SEVGİLER
ellerine sağlık eylem'cim nefis görünüyor :)
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık, helva nefis görünüyor.
değişik tadlAR herzaman açığım.harika görünüyor.ellerine sağlık..
YanıtlaSilMiraç Kandilin Mübarek Olsun canım
YanıtlaSilCanım
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor ..
Hayırlı kandiller dilerim arkadaşımtüm dualarının kabul olması dileklerimle sevgi selamalar.....
Çok değişik bir helva olmuş canım..Mısır unlu helva hiç yapmadım ve tadını da bilmiyorum..Merak ettim açıkcası..)Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler..
çok canım çekti ya :(:(
YanıtlaSil