4 Haziran 2010 Cuma

ETLİ NOHUT YEMEGİ

Bu sıcak yaz günlerinde bakliyat yemegi de nereden çıktı diyeceksiniz ama bakliyat besleyicilik açısından bence muhteşem bir besin.O yüzden bizim evde haftada bir kez muhakkak bakliyat yemekleri pişer.Bizimkiler mırın kırın etsede faydası yok yenecek.Yanına da bir pilav güzel eşlik eder degil mi?İşte tarif:

ETLİ NOHUT YEMEGİ MALZEMELERİ:
Yarım kilo kadar nohut(2 su bardagı da yeterli geliyor 3 kişilik bir aileye)
250 gr. kuşbaşı et
2 adet kuru sogan
sıvıyag
2-3 adet sivri yeşil biber
1 yemek kaşıgı biber salçası
2 adet domates
Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
kaynar su
Nohudu Akşamdan içine bol su koyarak ıslatın(ıslama suyuna tuz,şeker ve kimyon dökerseniz gazını alıyor)Ertesi gün nohutları süzdürüp yıkayın.Düdüklü tencereye yagı alıp üstüne etleri koyun ve etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.Etlerin üzerine soganı ve sivri biberi yemeklik dograyıp koyun.Ve soganların rengi degişene kadar kavurun.Kavrulan soganların üstüne salçasını ve kabukları soyulup küp dogranmış domatesi ekleyin ve 5 dakika kadar bütün malzemeleri kavurun.Sonra üstüne nohutları ekleyin ve bir süre daha kavurmaya devam edin.En son olarak baharatlarını da ekleyin ve üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip düdüklü tencerenin agzını kapatın.Yaklaşık kaynama süresi de dahil 20-30 dakika pişirin.(benim düdüklüm geç pişiriyor eger sizin düdüklü tencereniz iyiyse süre azalabilir.)Pilav ve kuru sogan eşliginde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.  

15 yorum:

  1. görüntü muhteşem ..çok canım çekti ..akşama bende yapıcam ..pilavında tane tane olmuş ..

    YanıtlaSil
  2. Pilav nohut harika bir ikili. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Eylemcim eline sağlık.Bende bakliyat konusunda aynı fikirdeyim mutlaka haftada bir kez yenmeli bencede.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. baklagillerden en sevdiğimdir :) ve bu harika görünüyor, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. ohoh ellerine sağlık cnım özellikle pilav süper duruyo tane tane

    YanıtlaSil
  6. hiç demem afiyetle yerim çok da severim ellerine sağlık canım çekti vallahi

    YanıtlaSil
  7. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  8. Eylem ellerine sağlık arkadaşım. Hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  9. Çok sevdiğim bir yemek, ellerine sağlık. Kızım da çok sevdiği için kışın sık sık yaparım.Görüntüsü insanın canını çektiriyor, yanında turşuyla süper olur. Afiyet olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Canım çekti desemm..gayet güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  11. Hımmm
    nefis görünüyor canım ellerine sağlık baklıyatlar oldukca faydalı dediğin gibi haftada en az bir kere tüketmeli hele böylesini hımmmmmm
    bayıldıum valla sadede yapmışsın oh yemede yanında yat...
    Hayırlı cumalar canım.......

    YanıtlaSil
  12. çok güzel görünüyor.ellerinize sağık..iyi hafta sonları....sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Öyle güzel fotoğraflamışsınki elimi uzatsam alırım sanki....harika olmuş arkadaşım.eline sağlık...

    YanıtlaSil
  14. off o kadar iştah açıcı ki anlatamam çok sverim ayrıca ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.