TANTUNİ MALZEMELERİ:
300-400 gr.dana eti
2-3 adet domates
2-3 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
sıvıyag
tuz,karabiber,pul biber
LAVAŞ İÇİN MALZEMELER:
2,5-3 su bardagı un
1 tatlı kaşıgı kadar yaş maya
tuz
aldıgı kadar su
Önce lavaşı hazırlayalım.Önce yaş mayayı derin bir kabın içinde az ılık su ile eritelim ve maya eriyince unu ve tuzu koyalım.Sonra yavaş yavaş ılık su ilavesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Ve bir süre mayalanmaya bırakalım.Mayalanan hamurdan limon büyüklügünde parçalar kopararak merdaneyle açalım.Yapışmasın diye un serpelim tezgaha.Ve açılan bezeleri sıcak teflon tavada arkalı önlü pişirelim.
Lavaşlar hazır olunca diger tarafta etleri minik minik dograyalım.Tavaya sıvıyagı koyup etleri üstüne koyalım ve etler kavrulunca(suyunu salıp çektikten sonra)üzerine ince ve minik dogradıgımız biberleri ve sarmısagı ekleyelim ve bir süre kavurmaya devam edelim.En son olarak kabuklarını soyup minik minik dogradıgımız domatesi ve baharatlarını ekleyelim ve biraz daha kavuralım.Pişince ocaktan alalım ve lavaşların içine pay ederek saralım.Ben ayrıca içine sumak ve tuzla ovulmuş sogan salatası da ekledim öyle de güzel oldu.
Afiyet olsun.
Eylemcim eline sağlık . lavaşı evde yapman ayrı bir güzel olmuş. eline sağlık . sevgiler
YanıtlaSilCANIM ELLERİNE SAĞLIK BENDE ÇOK SEVERİM TANTUNİYİ ÇOK ÖPÜYORUM...
YanıtlaSilellerine sağlık.mersindeyim ama yıllardır güzel tantuni yemedim...
YanıtlaSileylemcim ellerine sağlık tantuni bende çok severim çok da oldu yemeyeli bak şimdi bende deneyeceğim evde :))
YanıtlaSilSevgili Eylem,
YanıtlaSilEllerine sağlık, tantuni nefis görünüyor.
Olsa da yesem dedirtecek kadar iştah açıcı olmuş.
Bizde tantuniyi abim çok güzel yapar.
Gözlemesini hazır alıp, etini kendisi pişiriyor.
hep denemek istedim ama bir türlü cesaret edemedim tantuni yapmaya.nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilçok güselll olmuşş
YanıtlaSilEylemcigim ellerine saglik afiyetler olsun.
YanıtlaSilcanim ellerine saglik cok guzel olmus...sevgiler...
YanıtlaSiltantuniyi her gün yesem bıkmam :) mersinden uzak kalınca iyice burnumda tüter oldu. istanbulda güzel yapan bir iki yer var ama özellikle lavaşını tutturamıyorlar. bu arada çok komik akşam yemeğinde tantuni yemiştim ama dışardan :) ellerine sağlık eylem, lavaşı da evde yapmışsın bravo vallahi. harika olduğuna eminim. sevgiler.
YanıtlaSilTantuni tarifi tam yerinden gelmiş;) ellerinize sağlık deneyeceğim...
YanıtlaSilellerinize sağlık.bayılırım tantuniye...
YanıtlaSilEylem oyyyy oyyy diyorum gecenin bu saatinde...ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuş
YanıtlaSilsevgiler
Merhaba. Nefis görünüyor, ellerine sağlık. Bir türlü denemek kısmet olmadı. Afiyetler olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilEylem'ciğim,Mersin'de olunca ilk akla gelen Tantuni oluyor yemeklerde..Biraz uzaklaşınca da insan özlüyor..Ellerine sağlık çok nefis görünüyorlar..Şimdi olsaydı bizlerde hayır demezdik..))
YanıtlaSilSevgiler..
merhaba ben bu tarifi yaptım ama yaptığım lavaşlarla yemek mümkün olmadı malesef aynen tarife uyarak yaptım lavaşı ama piştikten sonra çok sert oldu kalıp gibi durdu yani yuvarlanıp dürüm yapılamazdı onlar mecburen hazır lavaş aldık ama hazır lavaşlarda çok keskin bir koku oluyor.sanırım bayatlamasın diye bişeyler yapıyolar o da koku veriye lavaşa.sizce neden olmamıştır yada neden sert olmuştur lavaşlarım bi öneriniz var mı?
YanıtlaSilışılcıgım aslında maya ile yapılan lavaşlar inanılmaz yumuşak oluyor.ama mayalı hamuru ne kadar beklettigin de önemli hamur baya bir kabarması gerekiyor.birde açarken çok fazla un kullandıysan oda lavaşı sert yapmış olabilir.istersen kuru mayada kullanabilirsin.
YanıtlaSil