14 Şubat 2010 Pazar

KOLAY MİLFÖY BÖREGİ


Milföyden yapılan tarifler ani misafirler geldiginde veya kahvaltı da degişik tatlar arandıgı zaman çok güzel bir şeçenek.O yüzden benim buzlugum da her zaman milföy muhakkak bulunur.Ve eminim ki herkes de benim gibi.Bu tarif de elle açılan börekleri aratmayacak kadar güzel oluyor.Bir çok insan bu böregi yerken milföy oldugunu anlamıyor.İşte kolay milföy böreginin tarifi:
KOLAY MİLFÖY BÖREGİ MALZEMELERİ:
  • 6 adet kare milföy
  • Peynir,maydanoz(veya istediginiz bir börek içi kıymalı veya patatesli de olabilir)
  • un(milföyü açmak için)
  • yumurta sarısı ve çörek otu
Her bir kare milföyü tezgah üzerinde un serperek merdane veya oklava ile açabileceginiz kadar açıyorsunuz.(yufka kalınlıgında olabilir)Açtıgınız hamurun kenar kısmına hazırladıgınız börek içinden koyuyorsunuz ve rulo yaparak sarıyorsunuz.İstediginiz büyüklükte kesip(beni 2'ye böldüm)yaglı kagıt serilmiş veya yaglanmış tepsiye diziyorsunuz ve üstüne yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpiyorsunuz.Önceden ısıtılmış 180C fırında kızarana kadar pişiriyorsunuz.

Afiyet olsun.

26 yorum:

  1. SELAM...
    KIZ EYLEM SENIN BLOGUNA HASTAYIM:)HARIKA SEYLER VAR İLK DEFA YAZIYORUM SANA TESADUFEN GOOGLEDE RASTLADIM SANA TAKIPLEMEYE BASLADIM HARIKA TARIFLERIN VAR AMA UCUZ TARIF VERMEYE ÇALIS:)VE KOLAY BULUNAN MALZEME BEN BURADA DAG BASINDA BULAMIYORUM HER DAKKA HERSEYI KOYDE YASIYORUM VE TEK LUKSUM INTERNET...
    SEVGILER KOLAY GELSIN

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık canım çok pratikmiş unlu açmayı denememiştim çıtır çıtır oluyor dur mutlaka

    YanıtlaSil
  3. Canım benim ellerine sağlık çıtır çıtır harika çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. bende seviyorum milföylü börekleri çıtır çıtır oluyor ..

    YanıtlaSil
  5. hımm nefis olmuş eylemcim ellerine saglık çok iştah açıcı..

    YanıtlaSil
  6. bende elde börek açamadığımdan böyle pratik tariflere bayılıyorum
    buda çok güzel görünüyor. genelde milföy açılmadan kullanılır bu farlı olmuş

    YanıtlaSil
  7. Merhaba. Çok güzel ve pratik, ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Milföy hamurları gerçekten de kurtarıcı hem çok pratik hemde lezzetli ellerinize sağlık.Sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel ve pratik. Lezzetini tartışmam bile. Bende çok sık milföy alıyorum. Deneyeceğim mutlaka. Yufkaların inceliği normal yufka gibi mi olmalı? Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Bu lezzete bayılıyorum ,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. bengücügüm normal yufka inceligi yeterli oluyor.daha olursa yırtılır.

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık..dediğin gibi pratik ama bir okadar da lezzetli,çıtır çıtır oluyor..sevgiler canım

    YanıtlaSil
  13. eylemcim yine döktürmüşsün...ellerine sağlık tatlım..ne güzel çıtır çıtır....afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  14. çok pratık ve harıka canım.

    YanıtlaSil
  15. Ooo ellerine sağlık canım bende çok sık kullanıyorum milföy hamurunu....

    YanıtlaSil
  16. değişik bir yapım şekli.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Bu milföyler bizim kurtarıcımız.
    Eline sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. aaah bu milföy hamuru olmazsa olmazımız kurtarıcımız resmen.. çok gzüel bir tarif olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  19. Çıtır çıtır ,sıcak sıcak yenmeli...

    YanıtlaSil
  20. Milföyler hepimizin kurtarıcısı ve çok yönlü kullanılabiliyor. Ellerine sağlık çıtır çıtır bir börek olmuş.

    YanıtlaSil
  21. Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  22. ellerine sağlık canım,
    nefis görünüyor.
    öpüyorummm

    YanıtlaSil
  23. Harika olmus canim ellerine saglik.
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  24. eline sağlık canım.gerçekten pratik bir tarif.

    YanıtlaSil
  25. şöyle çıtır çıtır ne güzel ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  26. nee milföyüdemi açacaz yani :D
    ama milföy olduğu anlaşılmıyorsa açarım hadi neyse:D
    ellerine sağlık arkadaşım.gerçekten harika bir fikir..

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.