Bloxxo'da günün blogu seçilmişim arkadaşlar çok mutlu oldum ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.Bu arada da hazır gelmişken bir de yogurt turşusu tarifi vermek istedim.Yogurt turşusu kahvaltılık için degişik ve güzel bir alternatif.Ben bu tarifi ögrendigimden beridir yapıp buzdolabına koyuyorum ve kahvaltı da afiyetle yiyiyoruz.Buzdolabında dayanma süresi 2-3 ay kadar.O yüzden bir kere yaparsanız baya uzun dayanıyor.Bu tarifi sofamız.com dan aldım.İşte tarif:
YOGURT TURŞUSU MALZEMELERİ:
- 4 su bardagı yogurt(süzme yogurt olursa yogurdu ayrıyeten süzdürmeye gerek yok)
- 1 tatlı kaşıgı tuz
- 2 yemek kaşıgı çörek otu
- 2 yemek kaşıgı ceviz
- kırmızı pul biber
- sıvı yag(yogurt toplarını içine atmak için)
Afiyet olsun.
değişik bir lezzet olmuş,
YanıtlaSilellerine sağlık canımm
ayrıca tebrik ederim günün bloğu olduğun için:)
öpüyorum şekercim
Tebrikler Eylemcim nice başarılara imza atman dileğiyle yoğurt turşusu çok değişik meze gibi bişey herhalde denemek lazım merak ettim
YanıtlaSiltebrik ederim canım ayrıca tarifin de nefis ellerine sağlık
YanıtlaSilÇOK TEBRİKLER NİNEM.HEMEN DENEYECEĞİM YOĞURT TURŞUSUNU.MEZE GİBİ BİŞEY OLMUŞ HERHALDE
YanıtlaSileylemcim öncelikle tebrik ederim tatlım
YanıtlaSildaha iyi yerlerde görürürz seni inş.
yogurt turşunda çok inş. ellerine saglık afiyet bal olsun
sevgiler
Farklı bir lezzet olmuş,ellerinize sağlık...
YanıtlaSililk defa duyuyorum amam eminim lezzetlidir...mutlaka deneyeceğim hem de en kısa sürede..ellerine sağlık..
YanıtlaSilKutlarım arkadaşım :))
YanıtlaSilBu arada ellerine sağlık yoğurtlu ceviz değişik olmuş ellerine sağlık.....
Sofralarada midelerede cok yakisacagindan eminim.Ellerine saglik, bayildim.
YanıtlaSilSevgiler,
Sefa
canım tarifin benim yeme zevkime uygun bir tarif.yoğurtla ben de değişik malzemeler karıştırıp yemeyi severim.ellerine sağlık..bu arada abii ki GÜNÜN BLoGUna kocaman tebrikler.....
YanıtlaSiltebrikler canım yoğur turşusu çok degişik.
YanıtlaSilöncelikle tebrik ediyorum. böyle güzel bir bloğun olduğu için ziyareçilerinde çok şanslı.yoğurt turşusuda değişik ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım tebrik ederim.Sevgiler bıraktım.
YanıtlaSilCanım tebrik ederim.Sevgiler bıraktım.
YanıtlaSilEylemcim tebrikler canım. Yoğurt turşusu değişik bir lezzet.Denemek gerekir. Kahvaltılarda değişik şeyler aranıyor. Öpüyorum canım seni.
YanıtlaSilDeğişik bir tarif ellerine sağlık.
YanıtlaSilDeğişik !
YanıtlaSilEllerıne sağlık.
Sevgilerle..
Tebrik ederim.Sevgiler..
YanıtlaSilçok değişik bir tarif uzun süre dayanıyor olmasıda çok iyi.ayrıca başarınız için tebrik ediyorum bu arda ziyaretiniz için teşekkür ederim her zaman beklerim
YanıtlaSilsevgiler
biliyormusun hiç duymamıştım !!
YanıtlaSilafiyetler olsun canım.
sevgiler.
BOL PAYLAŞIMLAR :)
Tebrik ederim arkadaşım. Devamı da gelir inşallah.
YanıtlaSilYoğurt turşunu cevizli bilmiyordum. Ben dereotu, maydonoz ve sarımsaklı yapıyorum. Bir dahakine senin tarfi denerim. Ellerine sağlık.
eylem ağzımın suları aktı mutlaka deneyeceğim
YanıtlaSiltebrikler canım :)
YanıtlaSilellerine sağlık,yoğurt turşusunu da ilk kez görüyorum,duyuyorum doğrusu:)
Tebrikler, Eylem´cigim..
YanıtlaSilYogurt tursunu hic duymamistim cok ilginc geldi.. ama burada ki yogurtlarla asla olmaz gibi geliyor bana(cok kati degiller, suzme yogurt olayi zaten yok, hatta yerli halkin cogu yogurdu bilmiyor bile,marketlerde de bol miktarda meyvali yogurt var bazi zamanlar sadeyi bulamiyoruz bile) ama yine de denemek isterim.
Sevgiyle kal canim...
Eylemcin canı gönülden tebrik ediyorum seni..
YanıtlaSilellerine sağlık..
tebrikler ...bu yoğurt turşusunu hiç duymamıştım ..çok değişik geldi bi deneyeceğim ..biz eskiden çökelekleri tuz, kırmızı biber,nane ve çörek otuyla yuvarlayıp kahvaltılık yapardık ..
YanıtlaSil