12 Ocak 2010 Salı

İMAM BAYILDI ve DOSTLUK BİLDİRİMİ


Buzluga yazdan attıgım patlıcanları yavaş yavaş tüketmeye başladık.Mevsiminde buzluga atılan patlıcan gerçekten leziz oluyor.Hemen bir misafir geldiginde veya canım yemek yapmak istemedigin de çıkarıyorum buzluktan.Hem pratik hem leziz.Dün de yine canım yemek yapmak istemedi ve buzluktan çıkardıgım patlıcanlarla imam bayıldı yaptım.
Bu arada sevgili lezzet-ikram ve sevdalitatlar beni dostluk bildirimine layık görmüşler.Ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz.Bu blog sayesinde çok güzel arkadaşlıklar ve dostluklar edindim.İyi ki varsınız.Bu bildirimi dagıtmam gerekiyor ama ben yine dagıtamayacagım galiba.Çünkü hepiniz benim için ayrı ayrı degerlisiniz.Yani demem o ki Dostluk bildirimi hepinize gelsin.
İMAM BAYILDI MALZEMELER:
  • 5-6 adet patlıcan
  • 2 adet kuru sogan
  • yarım demet maydanoz
  • yeteri kadar sıvıyag(benim patlıcanlarım önceden kızartıldıgı için ayrıca kızartmak için yag kullanmadım.Eger siz kızartacaksanız ona göre sıvıyag ayarlamanız gerekmektedir.)
  • 4 adet domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • 8 Adetyeşil biber
  • tuzikarabiber,kırmızı toz biber
  • bir miktar sıcak su
Patlıcanlarınızı alacalı soyun ve 4 adet biberle beraber kızgın yağda bütün halde her tarafı kırana kadar kızartın.Daha sonra patlıcanların ortasını altına gelmeyecek şekilde kesin.Diğer yanda bir tavaya sıvı yağı boşaltın ve kuru soğanları yemeklik doğrayıp ilave edip kavurun,kalan 4 adet sivri biberi ve sarımsağıda ince ince doğrayıp ekleyin bir iki kere karıştırdıktan sonra küp küp doğranmış domatesleri,tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave ederek iyice karıştırıp kavurun. Daha sonra bu iç malzemeyi patlıcanlarınızın içine doldurun. Ve üzerine kızartılmış biber koyun.İçine bir miktar sıcak su ekledikten sonra ocaga koyun ve pişmeye bırakın.Pişmesine yakın üstlerine ince kıyılmış veya bütün olarak maydanozunu ilave edin ve bir miktar piştikten sonra altını kapatın.
Afiyet olsun.

31 yorum:

  1. Merhaba. Nefis bir görüntü, ellerine sağlık. Dostluklarının ömür boyu sürmesi dileğiyle...Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Eylem afiyet şeker olsun dostların daim olsun :)

    YanıtlaSil
  3. çok severim, harika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım......

    YanıtlaSil
  4. Canım imambayıldı süper,bende çok severim.Ellerine sağlık.Çorum'un ununu sormuşsun; Çorum da bulundum,gerçekten o unla yapılan hamur işleri süper oluyor.Marketlerde denk geldiğinde dene istersen memnun kalırsın işallah.Sevgi ve saygılar benden.....

    YanıtlaSil
  5. müthiş olmuş.bayılırım ben imambayıldıya....ellerine sağlık canım...ödül için de tebrik ederim..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık. İmambayıldıya bayılırım. Ben de yazdan patlıcan hazırlayıp derindondurucuya koymuştum. Artık çıkarıp kullanmaya başlamalıyım. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  7. yanına pilav mmm şifalar olsun

    YanıtlaSil
  8. Iyi aklima getirdin, ben daha hic dokunmadim buzluktaki patlicanlara!!!! Nefis gorunuyor ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  9. bayılırım ben bu yemeğe yazın balka birşey yemesem de olur:))

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlıkk harika bir yemekk

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık,inşallah doğru dostluklarla karşılaşman dileğiyle..

    YanıtlaSil
  12. Ben de sizin gibi yazdan dondurucuya atmışdım tarifinizle birlikte epey zaman dır patlıcanlı yemek yapmadığımı fark etdim..
    Ellerinize sağlık sosu can alıcı ..
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  13. Canım merhaba ..Ellerine sağlık..Güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  14. Canım yanındada pilav:))

    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  15. Eylemcim bu görüntüye bakıp durmak çok zor.
    Miss gibi kokusu bile geliyor burnuma !

    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  16. Immm ekmeğini suyuna banıcaksın nefiss:)

    YanıtlaSil
  17. ellerine saglık canım nefis olmuş
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  18. canım eylem nefisss olmuş imambayıldı.zeynepte imam kadar bayılıyor bu yemeğe:)
    öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  19. Harika gözüküyor canım ellerine sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  20. patlıcanları buzluğa etme olayını beceremedim bir türlü..oysa süper olur..kızartması öldürüyo insanı..ellerine sağlık canım.afiyetle yiyin hepsini:)

    YanıtlaSil
  21. Canım ellerine sağlık patlıcanla olan tüm yemeklere bayılırım öpüyo
    rum...

    YanıtlaSil
  22. harika görünüyor canım.

    YanıtlaSil
  23. Senden bildirimi seve seve aldım teşekkür ederim.Dostluğuda imam bayıldıyıda çok severim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. kış hazırlığı hiç yapmadım,bak ne güzel olur şimdi tazecik yemek...
    ellerine sağlık..

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  26. Çok severim Eylem'ciğim..Mis gibi de kokmuştur şimdi..Ellerine sağlık..


    Dostlukların daim olsun canım..


    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  27. ellerine sağlık canım.yazdan buzluğa atmak gerçekten çok rahat oluyor.
    Dostlukların daim olsun canım benim.

    YanıtlaSil
  28. Bende çok severim patlicanı, çok lezzetli görünüyor, sevgiler.

    YanıtlaSil
  29. Ellerine sağlık nefistir eminimki:))

    YanıtlaSil
  30. Zaten açım :)
    Karnıyarıga da bayılırım, çok güzel gözüküyor. Ellerine saglık.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.