Belki de hepinizin daha önce keşfetmiş oldugu bir site ve onun ürünlerinden bahsedecegim sizlere.Evde çocuk güvenligi için yapılmış materyaller var.Çocuklarımızı bir nebze olsun evde yaşanacak kazalardan uzak tutmak için yapılmış birçok ürün var.Ve aynı zamanda çok yararlı bilgiler de var sitede.Anneler ve anne adaylarının bence incelemesi gerek.Bunlardan birkaçı:
Klozet Kapagı Kilidi
Soba Çocuk Güvenlik Kapısı
Saksı Güvenlik
Fırın Güvenlik
Merdiven Güvenlik Kapısı
31 Temmuz 2009 Cuma
28 Temmuz 2009 Salı
ELMALI RULO
Bugünler de bir rehavettir çöktü üstüme.Sıcakdan olsa gerek.Ne yemek yapasım ne de bilgisayarı açasım geliyor.Aslında bekleyen o kadar çok tarif var ki ama benim yazmaya halim yok maalesef.Sizlerde benim gibi misiniz bilemiyorum.Elmalı ruloyu geçen gece ev görmeye gelen misafirlerime yaptım çok begendiler.İşte malzemeler:
Malzemeler:
İlk önce elmaları rendeleyip bir tencereye alalım.İçine toz şekerini ekleyelim,tarçını ve cevizi de ekleyip pişirelim.Piştikten sonra altını kapatıp sogumaya bırakalım.
Hamuru için margarini,sıvıyagı,yumurtayı ve sütü karıştıralım içine pudra şekerini ekleyip karıştırmaya devam edelim.En son hamura elenmiş un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim ve ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.Hamuru ikiye bölelim ve yaglı kagıt üzerinde merdane ile açıp üstüne elmalı harçtan sürelim.Ve yaglı kagıt yardımıyla rulo şeklinde sarıp yaglanmış tepsiye koyalım.Diger hamur bezesi içinde aynı işlemi uygulayalım.Ve önceden 180C ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.Fırından çıkardıktan ve soguttuktan sonra üstüne pudra şekeri serpip dilimleyelim.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 125 gr.margarin(oda sıcaklıgında olacak)
- 1 çay bardagı kadar sıvıyag
- yarım çay bardagı süt
- 2 çay bardagı pudra şekeri
- 1 çay kaşıgı kabartma tozu
- 1 çay kaşıgı vanilya
- 1 adet yumurta
- 4 su bardagından biraz fazla un
- 3-4 adet elma
- tarçın
- 4-5 yemek kaşıgı toz şeker
- ceviz veya fındık
İlk önce elmaları rendeleyip bir tencereye alalım.İçine toz şekerini ekleyelim,tarçını ve cevizi de ekleyip pişirelim.Piştikten sonra altını kapatıp sogumaya bırakalım.
Hamuru için margarini,sıvıyagı,yumurtayı ve sütü karıştıralım içine pudra şekerini ekleyip karıştırmaya devam edelim.En son hamura elenmiş un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim ve ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.Hamuru ikiye bölelim ve yaglı kagıt üzerinde merdane ile açıp üstüne elmalı harçtan sürelim.Ve yaglı kagıt yardımıyla rulo şeklinde sarıp yaglanmış tepsiye koyalım.Diger hamur bezesi içinde aynı işlemi uygulayalım.Ve önceden 180C ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.Fırından çıkardıktan ve soguttuktan sonra üstüne pudra şekeri serpip dilimleyelim.
Afiyet olsun.
24 Temmuz 2009 Cuma
SOSLU TAVUK KANADI
Malzemeler:
Afiyet olsun.
- istenilen kadar tavuk kanadı
- istenilen kadar patates,havuç
- 2 yemek kaşıgı domates salçası
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşıgı yogurt
- tuz,kırmızbiber,kekik,karabiber
Afiyet olsun.
22 Temmuz 2009 Çarşamba
ŞAMBALI TATLISI
Okul yıllarımda kapı önü şambali tatlı satıcıları vardı eskiden.Annemin bütün uyarılarına ragmen okul çıkışı alır büyük bir iştahla yerdim.Eve gelincede anneme birşey söylemezdim.Annem de zavallı ben dışarıda yemeyim diye kendi yapardı evde ama dışarıda satılanın yerini tutmazdı nedense.Bu nostalji içindeyken bende yapayım bakayım şambali tatlısı aynısı olacak mı dedim.Ama benimkinin tadı da aynı olmadı.Yine de yedik.Ve yerken de okul yıllarımı ve kaçamak alışverişlerimi düşündüm.
Malzemeler:
- 1,5 su bardagı büyük boy irmik(küçük boy irmik aynı tadı vermiyor.Denedim de)
- 1 su bardagı toz şeker
- 1 su bardagı yogurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- yarım su bardagı un
- badem veya tuzsuz yerfıstıgı(evde ikisi de yoktu ben fındık koydum üstüne)
- 3 su bardagı toz şeker
- 2,5 su bardagı su
- 1 tatlı kaşıgı limon suyu
Diger tarafta bir kabın içinde hamuru için gerekli malzemeleri karıştırıp yaglanmış borcama (20x30 boyutlarındaki borcam ideal oluyor)döküyoruz.Ve üzerüne bademleri diziyoruz.Önceden 180C ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarınca üzerine sıcak şurubunu döküp çekmesini bekliyoruz.(tatlı ve şurup sıcak olacak)Ve sonra üzerini kapatıp 2-3 saat(hatta 1 gün dinlenirse daha güzel oluyor) dinlendirin ve servis edeceginiz zaman dilimleyip servis yapıyoruz.İstege göre üstüne hindistan cevizi de serpilebilir.
Afiyet olsun.
20 Temmuz 2009 Pazartesi
FIRINDA MÜCVER
Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 3 adet yumurta
- 100 gr.kaşar rendesi veya beyaz peynir
- yarım demet maydanoz
- dereotu(ben koymadım evde yoktu)
- 5-6 dal taze yeşil sogan
- 1-1,5 su bardagı kadar un(kıvamına göre arttırılabilir ya da azaltılabilir)
- tuz,karabiber,kırmızıbiber,kuru nane
- yarım çay bardagı süt
- 1 çay kaşıgı kabartma tozu
Afiyet olsun.
18 Temmuz 2009 Cumartesi
PATLICAN SALATASI
Bu tarifi Ye#47 soguk ikramlardan Birsel'e gönderiyorum.Ve kolay gelsin diyorum. Patlıcanların mevsiminde oldugu şu günlerde eve bol bol almaya başladım.Aslında tek başına bence bir yemek gibi patlıcan salatası ama adı salata olmuş işte.Özellikle etin yanında muhteşem oluyor.Bu arada ben daha önceden sosunu zeytinyagı,limon ve sarmısakla yapardım yine öyle yaptım fakat canım Burcum bana onları özeyerek mayonez kıvamında yapmayı ögretti o şekilde yaptım bu sefer tadı daha da güzel oldu.
Malzemeler:
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 4-5 adet patlıcan
- 3-4 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru sogan
- istenilen kadar maydanoz
- tuz
- zeytinyagı
- limon
- bol miktarda sarımsak
Afiyet olsun.
15 Temmuz 2009 Çarşamba
TAHİNLİ KURABİYE
Tahinli tatları ben çok sevmeme ragmen evdekiler hiç sevmezler.Bu kurabiyeyi kendimi biraz şımartmak için yaptım.Evde bayadır bekleyen bir tahini görünce ne yapsam ne yapsam diye düşünürken bu tarf çıktı ortaya.İşte tarifi:
Malzemeler:
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 200 gr.margarin(oda sıcaklıgında olacak)
- yarım su bardagı sıvıyag
- yarım su bardagı yogurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta(sarısı hamura,beyazı dışına sürmek için)
- alabildigi kadar un(bu tabire her zaman sinir olmuşumdur ama genelde yaparken un miktarını hep ölçmeyi unuturum)
- 1 su bardagı tahin
- 2 su bardagı toz şeker
- ceviz veya fındık
Afiyet olsun.
14 Temmuz 2009 Salı
BAYAT EKMEK MANTISI
Alanyaya gitmeden önce kalan ekmekleri buzdolabına koymuştum.Gelince acaba bu ekmekleri nasıl degerlendirsem diye düşündüm.O kadar ekmegin ziyan olmasına gönlüm razı olmadı.Deneme yanılma yoluyla birçok tarifin karışımı bir ekmek mantısı çıktı ortaya.Ben soslu yapmıştım ama soslu fotografını çekmeyi unutmuşum.Tarife gelince:
Malzemeler:
- 1 adet bayat ekmek(veya evde ne kadar varsa)
- 2 adet kuru sogan
- 1 adet yumurta
- yarım demet maydanoz
- tuz,kekik,karabiber,kırmızıbiber,kimyon
Sosu için:
- 1 yemek kaşıgı sıvıyag
- 1 yemek kaşıgı domates salçası
- su,tuz,kuru nane
Afiyet olsun.
13 Temmuz 2009 Pazartesi
ALANYA VE DİM ÇAYI
Efe'yi dedesi,babaannesi,halası ve eniştesi Alanyaya geldigi için onların yanına götürdük.Bir süredir de beraberdik.Öyle mutlu oldu ki anlatamam.Çocuk yanlız büyüdügü için hasret kalmış kalabalıga.Hep beraber deniz ve havuz sefası yaptık.Kumdan kale yapmaya çalıştıysakta pek başarılı olamadık çünkü Efe yaptıgımız heryeri bozdu.Ama inanılmaz eglendi.O mutlu olunca bizde çok mutlu olduk.
Dedemiz bizi Alanya da bulunan meşhur dim çayına götürdü.Daha öncede gitmiştik ben Efe'ye hamileyken ama ben sürekli mide bulantıları yaşadıgım için pek zevk alamamıştım.Bu sefer daha güzel gözüktü gözüme.Efe tutturdu bende suya girecegim diye.Ama inanırmısınız su buzdolabından çıkmış gibi soguk.Vazgeçirene kadar neler çektik anlatamam.
7 Temmuz 2009 Salı
MEYVELİ PARFE
Parfe yapımını açıkçası daha önce hiç denememiştim.Tadı nasıl olur acaba diye de hep şüpheyle yaklaşmıştım bu soguk tatlı veya diger bir deyişle dondurmaya.O yüzden tek kişilik kalıplarda yaptım.Ama blog arkadaşlarımın çogu bu sıcak yaz günlerinde parfe tarifi yazınca bende bir deneyeyim dedim.İçine evde ne varsa koydum ve dondurdum.Bizimkiler çok sevdiler.Daha önce hiç yemedikleri bir çeşit oldugu için bayıldılar hatta.Daha önce denemedigim için pişman oldum o yüzden.Tarif çok basit.
Malzemeler:
1 paket krem şanti(sade)
1 su bardagı soguk süt
şeftali
ceviz
muz
kiraz
bebe bisküvi
Krem şanti soguk sütle karıştırılarak mikserle çırpılır.Elle agza gelecek şekilde parçalanan bisküviler eklenir.Ceviz,şeftali ve muz küçük dogranır ve krem şantiye eklenip karıştırılır.Sterç film serilmiş dondurma kaselerinin altına kirazların çekirdekleri çıkarılarak döşenir üstüne de krem şantili karışım eklenip buzlukta bekletilir.Yemeden bir süre önce dışarı çıkartılıp az ılındıktan sonra kalıptan ayrılır ve streç film çıkarılır.
Afiyet olsun.
6 Temmuz 2009 Pazartesi
ZEYTİN SALATASI
Bu sıcak yaz günlerinde İnsanın canı hiçbirşey istemiyor degil mi?Daha hafif yiyeceklere sıgınıyoruz.Bence iyi de yapıyoruz.Hem saglıklı hem hafif oluyor.İşte benim böyle ruh halinde oldugum bir günde yaptıgım salata.
Malzemeler:
1 kase dogranmış yeşil zeytin(ben hazır aldım)
2 dal yeşil sogan
varsa taze nane,maydanoz
zeytinyagı
1 tatlı kaşıgı biber salçası
2 diş sarımsak
bir miktar nar ekşisi veya limon suyu
tuz ve kekik
Maydanoz,yeşil sogan ve nane ince olarak dogranır.Yeşil zeytin bir kaba alınıp üstüne yeşillikler ilave edilir.Ayrı bir yerde salça,nar ekşisi,baharatlar ve zeytinyagı karıştırılıp yeşil zeytinin üstüne dökülür.
Afiyet olsun.
2 Temmuz 2009 Perşembe
PUDİNGLİ TATLI
Geçen gün Pelin arkadaşımız yayınlamıştı bu tatlıyı.Hemen denemek istedim.Çünkü muhteşem gözküyordu.Aynen gözüktügü gibi bir tada sahip.Hafif ekşi hafif tatlı yani çok güzel.Ailecek bayıldık ve hemen tüketildi.En kısa zamanda yeniden yapacagım.Tarife gelince:
Malzemeler:
- 2 paket vanilya aromalı toz puding
- 3 su bardagı süt
- 3 su bardagı vişne suyu
- 1,5 paket eti kakaolu bisküvi
Süslemek için:
- hindistan cevizi
- vişne taneleri
Bir paket vanilyalı pudingi 3 su bardagı süt ile pişirin.Dikdörtgen bir borcamı ıslatıp pişen pudingi borcama dökün.Biraz ılınınca iki kat kakaolu bisküvileri dizin.(ben bisküvileri vişne suyuyla ıslattım.bu arada ben yanlışlıkla bir kat bisküvi dizmişim)Diger bir tarafta 3 su bardagı vişne suyuna kalan 1 paket vanilyalı pudingi koyup karıştırın.Ve pişirin.Hafif ılıdıktan sonra bisküvilerin üzerine dökün.Ve düzeltin.Buzdolabına koyup 3-4 saat bekletin.Servis sırasında üstünü hindistan cevizi ve vişne taneleri ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)