31 Mart 2009 Salı

YÜZ YORGUNLUGU İÇİN,SELÜLİT İÇİN,GÜNEŞ YAGI VE KORUYUCU

-YÜZ YORGUNLUGU İÇİN:Maden suyunu buz kalıbına dökün ve içine limon sıkın.Hergün 1 adet yüzünüze sürün.Hep yapımı kolay hem de gerçekten işe yarıyor.(alıntıdır)
-SELÜLÜT İÇİN:20 tane aspirini ezin.Bebeyagı ile karıştırın ve içine limon sıkın.Bu karışımı banyodan sonra selüliti bölgeye sürün ve 5 dakika kadar bekleyin.
-GÜNEŞ YAGI VE KORUYUCU:2 tane havucu rendeleyin ve susam yagını üzerine çıkacak kadar koyun.Ve güneşe çıkmadan önce uygulayın.(alıntıdır)

CİLT İÇİN MASKE

Şimdi birçogunuzun artık bunları evde yapmaya gerek yok nasıl olsa her türlü kremleri satılıyor dediginizi duyar gibi oluyorum.Ama evde yapılan ve gerçekten içinde dogal malzemeler oldugunu bildigimiz bir maske çeşidini verecegim.Aslında bu bana ait bir tarif degil.Kayınvalidemden aldım.Oda televizyonlardan ya da kitaplardan almıştır diye tahmin ediyorum.
İşte malzemeler:
  • 1 tatlı kaşıgı portakal suyu
  • yarım tatlı kaşıgı toz veya yaş maya
  • 1 tatlı kaşıgı sulu yogurt
  • 1 tatlı kaşıgı zeytinyagı
  • 1 yemek kaşıgı pirinç nişastası(yulaf unu da olabilir)

Bütün malzemeleri muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak sabah akşam yüzünüze uygulayacagız.Bunu deneyin pamuk gibi bir cilde sahip olacagınıza eminim.Çünkü ben denedim.

PİZZA

Burcu eşimin kız kardeşi.Yani benim görümcem olur.Ama benim burcuya görümce demeye dilim hiç varmaz. Çünkü o benim olmayan küçük kardeşim,arkadaşım,dostumdur.Bolu'ya tatile gittigimizi anlatmıştım burcu'da oraya geldi efe'nin dogum günü için.Ve bize meşhur pizzasından yaptı.Ben pizzanın hamurunu pek tutturamam ama burcu'nun yaptıgı pizza süper olmuştu.İşte tarifi;
PİZZA TARİFİ:


  • 2,5-3 su bardagı un



  • 4-5 yemek kaşıgı yogurt



  • 1 yumurta



  • 2 çay kaşıgı tuz



  • 1 çay bardagı sıvıyag



  • 1 paket kuru maya


  • Üstüne:
    • sucuk,sosis
    • mantar,siyah zetin
    • mısır,yeşil biber
    • kaşar rendesi
    • 1 tatlı kaşıgı domates salçası
    • kekik,tuz,
    • 2 adet rendelenmiş domates
    hamurun malzemelerini hiç su karıştırmadan yogurun.Sıcak bir ortam da üzerine bir bez örterek 1-1,5 saat dinlendirin.Hamur dinlenirken üst malzemelerini dograyın.Hamur kabardıktan sonra yaglanmış büyük fırın tepsisine incecik olacak şekilde yayın.Üstüne çok az su ile ezilmiş domates salçasını,rendelenmiş domatesi,kekik ve tuzu karıştırarak sürün.Üstüne rendelenmiş kaşarın bir kısmını serpin.Ve üstüne malzemeleri (mısır,kalan kaşar rendesi ve yeşilbiber hariç)yerleştirin.Önceden 185C ısıtılmış fırına verin.Pişmesine yakın mısırını ve yeşilbiberini ve kalan kaşarı ekleyin.Kaşarlar eriyince yenmeye hazırdır.
    Afiyet olsun.

    30 Mart 2009 Pazartesi

    YORUM SORUNUM

    Arkadaşlar bir süredir yorum alamıyordum.Çünkü blog arkadaşlarım bana yorum yazamadıklarını söylüyorlardı.Neredeyse bir haftadır çok üzülüyordum.Ama şimdi sorunu çözdüm.Megerse gelen yorumlara bakmak ve mutlu olmak ne kadar önemliymiş.Hepinize iyi geceler.

    MANTARLI BULGUR PİLAVI

    Malzemeler:

    • 1 su bardagı pilavlık bulgur

    • 20-25 adet mantar

    • 2 yemek kaşıgı tereyag

    • 2 adet orta boy sogan

    • 2 su bardagı tavuk suyu

    • tuz,karabiber
    Mantarları üçe bölüp iyice yıkayın.Bir tavada tereyagını eritip içine tuz,karabiber ve mantarları atarak mantarların suyunu çektirin.Soganları zar şeklinde dograyın.Mantarları,soganlarla beraber pembeleştirin.Üzerine bulguru ilave edin.2 dakika karıştırın.2 bardak tavuk suyunu koyup suyunu çekene kadar pişirin.Biraz dinlensikten sonra servis yapın.(Alıntıdır)
    Afiyet olsun.

    TAVUKLU DÖVME

    Malzemeler:
    • 3 adet tavuk gögüs eti ve budu
    • 1 su bardagı dövme
    • 3 yemek kaşıgı tereyag
    • 1 çay kaşıgı kırmızıbiber
    • tuz
    • karabiber

    Dövmeyi akşamdan ılık suda bekletin.Ertesi gün yıkayıp tencereye koyun.Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin.İyice haşlayıp kenarda bekletin.(Suyunu fazla koymayın,ayrıca haşlandıktan sonra suyunu süzüp yıkamayın.)Tavukları yıkayın.Tuz ve karabiber atıp 4 su bardagı suda haşlayın.Pişince iri parçalara ayırın.Haşlanan dövmeyi borcama koyun.Tavuk parçalarını üzerine yerleştirin.Tavuk suyundan 1 bardak alıp üzerine gezdirin.1 kaşık margarini üzerine koyun.Tavukların üstü kızarana kadar,yaklaşık 45 dakika fırında pişirin.Suyu azalırsa,tekrar tavuk suyu ekleyin.Fırından çıkan yemegi 10 dakika bekletin.Kalan tereyagını tavada eritip içine kırmızıbiber atın.Karışımı dövmeli tavugun üzerine dökün ve servis yapın.(alıntıdır)

    Afiyet olsun.

    29 Mart 2009 Pazar

    27 MART OGLUMUN DOGUM GÜNÜ


    Oglum 2 gün önce 2 yaşına girdi."Zaman ne kadar çabuk geçti hiç anlamadım" derler ya gerçekten öyleymiş.Ailelerimizin gözünde neden hiç büyümüyoruz şimdi daha iyi anlıyorum.Herhalde benim gözümde de oglum hiç büyümeyecek.İyi ki varsın ve iyi ki bizi varlıgınla mutlu ediyorsun oglum.Saglıklı,mutlu.....nice yıllar diliyorum annecigim.

    27 Mart 2009 Cuma

    VE TATİLE DEVAM

















    Tatilimiz yarına kadar devam edecek.Zaman ne çabuk geçti anlamadık.Bolu'da hava şartlarının kötülügünden dolayı çok fazla dolaşma şansımız olmadı.Ama dolaştıgımız yerlerin fotografarını sizlere göstermek istedim.Sürekli kar yagıyor buralara.Ama en güzeli kar'a doyduk.Bu arada bugün oglumun dogum günü.Sizlerle daha sonra dogum günü fotograflarını paylaşacagım.

    MUCİZE İLAÇ ZEYTİN ÇEKİRDEGİ

    Arkadaşlar bana gelen bir maili sizlerle paylaşmak istiyorum.Ben henüz denemedim.Ama denemeyi düşünüyorum.Benim de migrenim var bakalım iyi gelecek mi?Sonuçları sizlerle paylaşacagım.
    "Arkadaşlar kendi hayatımda ve yakınlarımın hayatında yaklaşık 5 yıldan beri denenmiş olanve hiç bir yan etkisi olmayan mucizevi bir tedavi yöntemini paylaşmak istiyorum.Yıl 2003 te ben hemeroid ameliyatı için gün almış ameliyat gününü bekliyordum.Midemde gasrtrit,bağırsak tembelliğine bağlı kabızlık ve buna bağlı olarakta hemeroid vardı ve bunlar çok ilerlemiş bir durumda idi...Her ne yersem yiyeyim boğazıma kadar bir yanma ve çok şiddetli sancılar çekiyordum...Bir gün arkadaşlarımdan birisi ile kahvaltıda buluştuk.Çektiğim sıkıntıları anlatınca bana zeytin çekirdeklerini çıkarmayıp yutmamı söyledi,önce şaka yaptığını sandım ama onun çekirdeklerin hiç birini çıkarmayıp yuttuğunu görünce inandım.Bende kahvaltıya başlayıp çekirdekleri yutmaya başladım.Çok ilginçtir yıllardır sabah kahvaltılarını çay içerek geçiştirdiğim halde boğazıma kadar yanmalar hissetmeme rağmen o gün midemde yanma olmadı kahvaltıdan yaklaşık yarım saat kadar sonra midemden saf zeytinyağı kokusu geldiğini hissettim..Arkadaşıma midede çekirdeğin erimeyeceğini zaten rahatsız olduğumu söylediğimde bana mide özsuyunun zeytin çekirdeğini çok kısa bir sürede parçalayarak saf zeytinyağına ve şifalı yağlara ulaşıldığını geriye kalan posanın ise bağırsakları onarararak rahatlattığını dolayısı ile kabızlığın ve hemeroidinde tedavi olduğunu yanı sıra damar sertliğinden hazımsızlığa kadar bir çok derde şifa olduğunu söyledi..ilk 15 günde midemdeki yanmalar ve gastritin yumuşadığını ve yok olduğunu,hemeroidimin verdiği ızdırapların son bulduğunu gördüm.3 aylık bir sürenin sonunda cildimdeki matlığın yerini bir parlaklık ve bütün ızdıraplarımın yerini bir mutluluk aldı.inanın migren ağrılarında bile çok mükemmel sonuçlar veriyor.Yalnız zeytin meyvesini çiğneyip çekirdeğini yutun zira meyveyi olduğu gibi yutarsanız mide zeytinin dışındaki ince zarı eritemiyor ve olduğu gibi dışarı atmaya çalışıyor.Ve size hiç bir yararı olmaz Meyve bölümünü yedikten sonra kalan çekirdeğini yutacaksınız....."

    24 Mart 2009 Salı

    YAŞASIN TATİLE GİDİYORUZ


    Merhaba arkadaşlar bir süredir yapmak isteyipte bir türlü yapamadıgımız tatile sonunda çıktık.Ailecek bu tatile ihtiyacımız vardı.Ve eşimin memleketine yani Bolu'ya geldik.Aslında geliş sebebimiz hem tatil hem de oglumun 2.dogum gününü dedesi,babaannesi ve halasıyla kutlama isteginden dogdu.Ama açıkçası kar altın da olan bir şehir nasıl olurdu unutmuşuz Antalya da.Resmen donduk.Efe hayatında ilk defa kar gördü ve çok heyecanlandı.Garibine gitti.Bu arada fotograflar yolda mola yerlerinde ve Bolu'ya girerken çektigim fotograflar.Dede'ye gidiyoruz diye uçtu resmen Efe.Mola yerinde Efe'nin keyfine diyecek yoktu.Fırsat buldukça resimleri ve yaşadıklarımızı yazmaya çalışacagım sizlere.Bu arada havvanur arkadaşıma buradan teşekkür ediyorum bana neredesin diye mesaj bırakmış.Hepinize sevgiler.

    20 Mart 2009 Cuma

    YAPAN YAPMIŞ







    Eliniz de atılmayı bekleyen bu gibi materyaller varsa atmadan önce bir düşünün derim size.Hani Derya Baykal hep der ya ben hiç birşeyi atmam diye belki de onu dinlemek gerekiyor. Eskileri degerlendirelim.Hem degişik tasarımlar yaratalım hem de evimize neşe katalım derim ben.Ben açıkçası evim de eski eşya barındırmayı pek sevmem.Ama bu gibi şeyleri görünce neden ben de yaratıcı olmak için ugraşmıyorum diye sormaya başladım kendime.Bu şekilde geri dönüşüm de saglayarak aslında dogaya katkı da bulunurum hem.Hani küresel ısınmadan ve alınacak küçük önlemlerden bahsetmiştim ya işte bir katkı daha sizlere.














    PORTAKALLI KURABİYE

    Malzemeler:
    • 200 gr.margarin(oda ısısında olacak)
    • 5 su bardagı un
    • 1 su bardagı yogurt
    • 2 su bardagı tozşeker
    • 1 yumurta(akı hamura,sarısı üstüne sürülecek)
    • 1 tatlı kaşıgı kabartma tozu
    • 1 portakalın suyu
    • 1 portakalın rendelenmiş kabugu

    Bir kaba margarini alıp tozşeker ve rendelenmiş portakal kabugunu ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Yumurtanın akını ve sarısını ayırın.Yogurt,yumurta akı ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.Un ve portakal suyunu ekleyip yogurmaya devam edin.(unu az gelirse un eklenebilir.)Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 1 cm.kalınlıgında açın.Yuvarlak ve kenarları şekilli kalıpla kesin.Hamurları yaglanmış fırın tepsisine aralıklarla dizip üzerlerine yumurta sarısını sürün.Önceden ısıtılmış 180C ayarlı fırında 25 dakika pişirin.

    Afiyet olsun.

    KOLAY BAKLAVA

    Malzemeler:
    • 200 gr. milföy hamuru
    • yarım su bardagı dövülmüş ceviz
    • 2 çorba kaşıgı toz şeker
    • 1 yumurta akı
    Şerbeti için:
    • 3,5 kahve fincanı toz şeker
    • 2 çay bardagı su
    • yarım limon
    Bir kapta yumurta akı,şeker ve cevizi karıştırın.Milföy hamurunu oklavayla 2 mm kalınlıgında açıp hazırladıgın cevizli karışımı ortasına uzunlamasına yayın.Hamuru rulo şeklinde sarıp yaglanmış tepsiye alın ve 30 dakika dinlendirin.Küçük parçalar halinde kesip önceden ısıtılmış 180C fırında 30 dakika pişirin.Bir tencerede şeker,su ve limonu kaynatıp şerbeti hazırlayın.Fırından aldıgınız hamurun üstüne sıcak şerbeti gezdirerek dökün.Tatlı şurubu çekince yemeye hazırdır.(şımartan tatlar kitabından alıntıdır.)
    Afiyet olsun.

    19 Mart 2009 Perşembe

    HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRAN İLGİNÇ TASARIMLAR

    1.

    2.

    3.1.Saç rengine ve makyaj tarzına bir türlü karar veremeyen kadınları zaman ve para harcamaktan kurtaran bu alet televizyona bağlandığında fotoğraf üstünde makyaj ve saç renklerini denemeye imkan sağlıyor.

    2.İşte mutfağı küçük olanlara çözüm sunan bir tasarım: Bu makinenin üst tarafında ekmeklerinizi kızartırken aynı anda çay yapabilirsiniz.

    3.Yanında çok fazla eşya taşımayı sevmeyenler için bu tasarım, kalem ve flash belleği bir arada taşıma imkanı sunuyor. Tükenmez kalemin arkasını çevirerek çıkan 512 MB kapasitesinde flash belleği çıkarabiliyorsunuz. (Milliyet alıntıdır.)



    YENİ DOĞAN ODALARI





    Ve işte dünyamıza neşe katmaya geldiler.Geldiklerinde onlarsız yaşanmış yıllarımıza hayıflanır dururuz.Ve herşeyin en iyisi onların olsun ister ve bunun için çabalarız.Bende buna dayanarak size bebek odaları için birkaç fikir vermek istedim.

    18 Mart 2009 Çarşamba

    BAYAT EKMEK TATLISI

    Malzemeler:
    • 1,5 bayat ekmek
    • 1-2 su bardagı süt
    • 50 gr.margarin
    • 3 yumurta
    • 1-2 çorba kaşıgı toz şeker
    • 2 çorba kaşıgı hindistan cevizi
    Şerbeti için:
    • 1 su bardagı toz şeker
    • 1 su bardagı su
    • 1 tatlı kaşıgı limon suyu
    Ekmeklerin içini çukur bir kaba ufalayın.Üzerine süt gezdirip karıştırın ve yarım saat bekletin.Elinizle sıkıp sütünü akıtın.Eritilmiş margarin,yumurta ve toz şekeri ilave edin.Yüksek kenarlı bir tepsiyi yaglayın.Hazırladıgınız karışımı tepsiye dökün.Önceden ısıtılmış 180C fırında 40 dakika pişirin.Şişip kabaracak olursa birkaç yerinden delin.Tencere de su,şeker ve limon suyunu kaynatın.Tepsiyi fırından alınca sıcak şurubu üzerine gezdirin.Tatlı soguyunca dilimleyin.Hindistan cevizi ile süsleyin.(bu tarif alıntıdır.)
    Afiyet olsun.

    PATLICAN TAVA

    Malzemeler:

    • 4-5 adet patlıcan

    • 2-3 adet domates

    • 250 gr.kuşbaşı et

    • 5-6 adet sivri biber

    • 1 yemek kaşıgı biber salçası

    • 4-5 diş sarmısak

    • sıvıyag

    • tuz,karabiber,kırmızıbiber
    Patlıcanları alaca soyun ve küp şeklinde dograyın.30 dakika tuzlu suda bekletin.(acısı çıkar)Kuşbaşı eti sıvıyag da kavurun.Etler suyunu çekince salçasını ilave edin ve kavurmaya devam edin.Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp yıkayın.Etlerin üstüne dökün.Üzerine küp küp dogranmış domates,biber ve sarmısagı ekleyin.Karıştırmayın.Baharatlarını katıp bir miktar su(eger domatesiniz sulu ise hiç eklemezseniz daha lezzetli olur) ekleyin.Kısık ateşte pişmeye bırakın.(etsiz de yapabilirsiniz)
    Afiyet olsun.

    17 Mart 2009 Salı

    2009 YILINDA YAŞAMAK

    2009 yılında yaşamak
    1. Gerçek iskambil kâğıtlarıyla yıllardır fal bakmadığınızı fark ettiyseniz
    2. Şifrenizi yanlışlıkla mikro dalga fırınınıza girmeye çalışıyorsanız
    3. 3 kişilik ailenize ait 15 adet telefon numaranız varsa
    4. Yan masada çalışan arkadaşınıza e-mail gönderiyorsanız
    5. Arkadaşlarını ve yakınlarını arayamama sebebin e-mail adreslerinin olmamasıysa
    6. Alışverişten dönerken evinizde aldıklarınıza taşımaya yardım edecek birinin olup olmadığını anlamak için cep telefonunuzu kullanıyorsanız
    7. Televizyondaki her reklâm, ekranın altında bir web adresi içeriyorsa
    8. Hayatınızın ilk 20, 30 belki de 60 yılında sahip olmamanıza karşın, bugün evinizden cep telefonunuzu almadan çıkmak sizde paniğe yol açıyor ve almak için geri döndürüyorsa
    10. Sabah uyandığınızda kahvaltıdan önce online oluyorsanız
    11. Gülümserken başınızı yana yatırıyorsanız
    12. Bu yazıyı okuyorsanız, başınızı sallıyor ve gülümsüyorsanız
    13. Daha da kötüsü, bu maili kimlere forward edeceğinizi şimdiden biliyorsanız
    14. Listede 9. maddenin olmadığını fark edemeyecek kadar meşgulseniz
    15. Yukarı çıkıp listede 9. madenin olup olmadığını kontrol ettiyseniz
    ve şu an kendi kendinize gülüyorsanız
    2009 Yılında yaşıyorsunuz demektir.(ALINTIDIR)

    AY ÇÖREGİ

    Malzemeler:

    • 3 su bardagı un

    • 100 gr.margarin(Oda sıcaklıgında olacak)

    • yarım su bardagı ılık süt

    • 30 gr.yaşmaya veya 1 yemek kaşıgı toz maya

    • 1 su bardagı pudra şekeri
    İç malzemesi:

    • 1 su bardagı dövülmüş ceviz veya fındık

    • yarım su bardagı pudra şekeri

    • 1 su bardagı çekirdeksiz üzüm

    • 1 tatlı kaşıgı tarçın

    • 1 dilim bayat ekmek içi

    • 1 yemek kaşıgı süt
    Üstüne:yumurta sarısı
    Ilık sütün içinde maya eritilir.Pudra şekeri ve margarin ayrı bir kapta iyice birbirine yedirilir.Bu karışıma mayalı karışım yavaş yavaş eklenir.Daha sonra yavaş yavaş un eklenir.Ve yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurun üzerini nemli bir bezle örtülüp 1-2 saat bekletilir.Kabarmazsa endişe etmeyin.
    Bu arada iç malzemesinin hepsi karıştırılır.Hamurdan limon büyüklügünde parçalar koparılarak tezgahta oval şekilde açılır ve içine 1 tatlı kaşıgı iç malzemesi konarak kapatılır.Daha sonra elimizle hafif bastırılarak çubuk yapılır.Sonra da ay şekli verilerek yaglanmış tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
    Afiyet olsun.

    FIRINDA KABAK

    Malzemeler:
    • 1 çay bardagı sıvıyag
    • 1 adet kuru sogan
    • 5 diş sarmısak
    • 3 yemek kaşıgı pirinç
    • 3 adet domates
    • 2 adet kesme şeker
    • 4 adet kabak
    • 1 su bardagı su
    • ince kıyılmış maydanoz
    • tuz.kırmızıbiber,karabiber
    • kaşar rendesi

    Sogan ve sarmısagı incecik kıyın.Ve sıvıyag da kavurun.Pembeleşince pirinci ekleyip karıştırın.Domateslerin kabuklarını soyup,küçük dograyın.Tencereye ilave edin.Baharatını ve şekeri ilave edip,tencerenin kapagı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Kabakları uzunlamasına ikiye ayırın.İçlerini kaşıkla kazıyıp çıkarın.Ve kabakları kaynayan suda 2-3 dakika haşlayın.Çıkardıktan sonra içlerine harcı ekleyin.Borcama dizin.Üzerine 1 su bardagı suyu ekleyin.Ve kaşar rendesini kabakların üzerine yayın.180 derecelik fırında 15 dakika yani kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.Soguduktan sonra üstüne ince kıyılmış maydanoz serpin ve servis yapın.

    Afiyet olsun.

    16 Mart 2009 Pazartesi

    YAZA HAZIRLIK(Çanta modelleri)






    Ben yazı erken getirenlerdenim galiba.Yine cıvıl cıvıl bir yaz bizleri bekliyor bayanlar.Malum havaların ısınmasına az kaldı.Çiçek desenli çantalar yine moda mı bilemiyorum ama benim gözümü ve gönlümü açıyor bu çantalar.Açıkçası ben çocuklu bir bayan oldugum için pek böyle çantalar taşıyamıyorum çünkü bana küçük geliyor malumunuz çocugun bir sürü eşyasını da beraberimiz de götürmek gerektigi için.Eminim ki bunların büyükleride vardır.Belki eski eteklerinizden belki eski bir elbisenizden bu çantaları yapmak çok kolaydır.Sadece biraz dikiş bilmek yeterli.İnternetten çanta modellerini araştırırken bunları buldum.Ama ne yazık ki sitenin adını unuttum.

    KEŞLİ VE CEVİZLİ ERİŞTE

    Yapımı basit ama bir o kadar lezzetli bir erişte tarifi.
    KEŞLİ ve CEVİZLİ ERİŞTE TARİFİ:
    • 1 su bardagı erişte
    • 2 yemek kaşıgı tereyag
    • 3yemek kaşıgı rendelenmiş keş(bu bir peynir çeşididir.Marketler de bulabileceginizi tahmin ediyorum.Ama bulamazsanız kaşarla da yapabilirsiniz.)
    • 2 yemek kaşıgı küçük parçalara ayrılmış ceviz
    Erişteyi makarna haşlar gibi haşlayıp süzüyoruz.Tencere de tereyagını eritip rendelenmiş keşi ekleyip bir süre kavuruyoruz.Bu işlem keşin biraz erimesini saglıyor.Sonra süzdügümüz erişteyi ekleyip kısık ateşte bir süre karıştırıyoruz.Ve son işlem olarak tabaga alıp üzerine ceviz ekliyoruz.
    Afiyet olsun.

    TON BALIGI KÖFTESİ

    Çocuklarınızın ve sizlerin severek yiyecegi bir köfte tarifi daha benden.Balıgın için de bulunan omega yagları ile bilgiyi hepiniz duymuşsunuzdur.Ve hepimiz çocuklarımıza balık yedirebilmek için onlarla savaşır dururuz.Kimi çocuk severek yer kimi burun kıvırır.Ama bu köfte tarifin de balık kokusu adına hiçbirşey kalmıyor.Tabii ki bu tarifi kılçıkları çıkarılmış diger balıklarla da yapabilirsiniz.İşte tarifi:
    Malzemeler:
    • 1 kutu ton balıgı
    • 1 adet kuru sogan
    • 1 veya 2 adet bayat ekmek içi
    • 1 adet yumurta
    • istenilen kadar maydanoz
    • 2 diş sarmısak
    • 1 su bardagı un
    • sıvıyag(kızartmak için)

    Ton balıgının yagını süzdürün.Ton balıgına yumurta,maydanoz,ıslatılıp sıkılmış ekmek içi,sogan rendesi ve ezilmiş sarmısagı ekleyerek robottan geçirin.Elinizle şekil vererek küçük köfteler yapın.Bu köfteleri una bulayarak az sıvıyag da kızartın.

    Afiyet olsun.

    14 Mart 2009 Cumartesi

    ANTALYA MÜZESİ



    Her şehir de oldugu gibi güzel Antalyamızda da Tarihi eserlerle dolu bir müzemiz var.Eger yolunuz Antalya'ya düşerse mutlaka görün derim.Pişman olmazsınız.
    Antalya Müzesinin kurucusu olan merhum Süleyman Fikri ERTEN, ilk olarak tekeli Mehmet Paşa Camii'nin karşısında yer alan küçük bir mescitte eski eserleri toplayarak Müzenin kuruluşunda ilk adımını atmıştır.1922 yılında kaleiçi'ndeki Alaaddin Camii'ne, 1937 yılında da Yivli Minare Camii'ne taşınmış olan Müze, 1972 yılından bu yana da bugünkü binasında hizmet vermektedir.
    1988 yılında "Avrupa Konseyi Özel Ödülü" ne layık görülen Antalya Müzesi 12 sergi salonu ile bahçe sergilemesinden oluşmaktadır.Sergileme ilk insandan başlayarak günümüze dek gelen kronolojik bir sıralama ile yapılmıştır.İnşası bitmek üzere olan ek bina ile de geniş teşhir alanlarına ve modern eser depolarına kavuşacaktır.
    Ayrıca;Müzenin girişindeki bir salon Çocuk Müzesi olarak düzenlenmiş olup, ülkemizdeki ilk uygulamadır.
    Bu salondaki vitrinlerde antik çağların çeşitli çocuk oyuncakları ve kumbara koleksiyonu yer almaktadır.
    Atölye bölümünde de çocuklara müzeleri, eski eserleri sevdirmek, onlarda ilgi uyandırmak amacıyla; basit eser onarımları ile seramik, heykel, resim gibi konularda eğitsel çalışma olanakları sağlanmakta ve üretilen eserler sergilenmektedir.

    FOTOGRAF MAKİNASINI VE KAMERAYI HİÇ BÖYLE GÖRMÜŞMÜYDÜNÜZ


    Düşünmüşler taşınmışlar acaba farklılık yaratmak adına ne yaparız demişler herhalde.Ama bence güzel olmuş.Peki ne işe mi yarayacak bakın onu bende bilmiyorum.Sadece bir fikir,belki süs eşyası olarak belki vitrin süsü olarak......nereye koyacagızın sizin hayal gücünüze baglı.Devamına bakmak isterseniz mariasphoto'a girmeniz yeterli olacaktır.

    FIRINDA MAKARNA

     FIRINDA MAKARNA TARİFİ:
    • 1 paket çubuk makarna(kalın çubuk makarna)
    • 3 yemek kaşıgı yag(1 kaşıgı tereyag)(erittikten sonra 1 tatlı kaşıgı kadar ayırın)
    • 3 yemek kaşıgı un
    • yarım litre süt
    • 2 yumurta
    • 4-5 çorba kaşıgı rendelenmiş kaşar
    • tuz,karabiber
    Makarna haşlanır ve soguk sudan geçirilir.
    SOS:Yag ile un hafif pembe kavrulur.Süt konulup muhallebi gibi pişirilir.Ilınınca yumurta ve baharatları eklenir karıştırılır.
    Tepsi yaglanır.Hazırlanan sostan biraz konup yayılır ve biraz kaşar rendesi eklenir.Haşlanarak soguk sudan geçirilmiş makarna sosun üzerine yayılır.Bastırılarak sıkıştırılır.Biraz erimiş yag gezdirilir.Geri kalan sos makarnanın üstüne konur sonra da kalan kaşar eklenir.180 dereceye ayarlanarak önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
    Afiyet olsun.

    13 Mart 2009 Cuma

    İRMİKLİ BEBEK ÇORBASI(Çocuklarımıza çorba tarifi)

    Malzemeler:

    • 1 adet patates

    • 1 adet sogan

    • 1 yemek kaşıgı irmik

    • 1 yemek kaşıgı zeytinyagı

    • 1 yemek kaşıgı kıyma
    Bütün malzemeleri bir tencereye koyup 1 su bardagı su ile pişirin.Pişince blenderden geçirin.
    Minik beylere ve bayanlara afiyet olsun.

    BEZELYE ÇORBASI(Çocuklarımıza çorba tarifi)

    Malzemeler:

    • 2 yemek kaşıgı bezelye

    • yarım patates

    • 1 adet havuç

    • yarım sogan

    • 7-8 dal maydanoz

    • 1 tatlı kaşıgı un

    • 1 yemek kaşıgı zeytinyagı
    Zeytinyagını tencereye koyuyoruz.İçine 1 tatlı kaşıgı unu ekleyip hafif pembeleştiriyoruz.Sonra içine diger malzemeleri ekleyip pişiriyoruz.Ve son olarak blenderdan geçiriyoruz.
    Minik beyler ve bayanlara afiyet olsun.
    Not:Bezelyenin faydaları:Vücuda enerji verdigi,vücudu kuvvetlendirdigi,kasların gelişmesine ve güçlenmesine yardımcı oldugu,kansızlıga iyi geldigi,kan kanserine karşı koruyucu oldugu,karacigerin çalışmasını düzene soktugu,bagırsakları çalıştırdıgı uzmanlarca tespit edilmiştir.

    YOGURTLU KARNIBAHAR ÇORBASI(Çocularımıza çorba tarifi)

    Malzemeler:

    • yarım çiçek çiçek ayıklanıp yıkanmış karnıbahar

    • 1 yemek kaşıgı yogurt

    • 1 diş sarmısak(9 aylıktan sonra)

    • 1 tatlı kaşıgı zeytinyagı

    • 1 tutam kekik
    Sarmısagı zeytinyagı ve kekikle soteleyin.Ayıkladıgınız karnıbaharı ilave edin.1-2 dakika sürekli karıştırarak kavurun.200 ml.Sıcak suyu tencereye ilave edip kapagını kapatın.Karnıbahar yumuşayana kadar pişirin.Blenderla püre haline getirin.Tekrar ateşe koyun.2 yemek kaşıgı su ile ezildigimiz yogurdu ekleyelim.Bir taşım kaynatalım.Çorbamız hazır.
    Minik beylere ve bayanlara Afiyet olsun.
    Not:Karnıbaharın faydaları:Karnıbahar da A,C,B1 ve B2 vitamini vardır.Ayrıca Kalsiyum,Potasyum,Fosfor,Fosfat ve Demir mineralleri içermektedir.Vücuda kuvvet verdigi,zihinsel ve bedensel yorgunlugu giderdigi,sinirleri güçlendirdigi,beynin çalışmasını destekledigi,kollestrolü düşürdügü,mide ekşimesi ve yanmasına iyi geldigi bagırsakların düzenli çalışmasını sagladıgı,vücuttaki zararlı maddeleri atmaya yardımcı oldugu,kabızlıgı giderdigi uzmanlarca tespit edilmiştir.

    MERCİMEK ÇORBASI

    Hepimizin severek içtigi kış günlerinin şifa kaynagı bir çorba bence.Oglum da sevdigi için sık sık yaparım ben.
    Malzemeler:
    • 2 su bardagı kırmızı mercimek
    • 2 adet patates
    • 1 adet havuç
    • 1 adet kuru sogan
    • 1 adet domates
    • tuz
    • kırmızıbiber
    • kimyon
    • nane
    • tereyag
    Patatesleri,havucu,soganı ve domatesi blenderdan geçirin ya da rendeleyin.Tencereye kırmızı mercimegi ve blenderden geçirdiginiz tüm malzemeleri ekleyin.Üstünü geçecek kadar su ekleyelim ve pişmeye bırakalım.Piştikten sonra el blenderından geçirelim eger koyu ise sıcak su ekleyelim.Tuzunu atalım.Tavada tereyagını eritip içine kırmızıbiberi,kimyonu ve naneyi koyalım.Az yakıp çorbanın üstüne döküp karıştıralım.Ve bir taşım daha kaynatalım.
    Afiyet olsun.

    12 Mart 2009 Perşembe

    KÜRESEL ISINMA

    Küresel ısınmanın etkisini azaltmak için bizlere düşen görevleri hepiniz biliyorsunuzdur.Leeds Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Chris Thomas tarafından Nature dergisinde yayınlanan bir yazıda “küresel ısınma 2050’ye kadar bitki ve hayvan türlerinin dörtte birini ya da 1 milyondan fazlasını yok edecek” denmektedir. Eger çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak için bizim de katkımız olsun diyorsanız işte önlemler:
    Televizyon:Sıradan bir televizyon çalışırken ortalama 100 Watt elektrik tüketir. Televizyonu kapatıp da prizden çekmezseniz, tüketim 2 Watt düşer.
    Dvd çalar:
    Aynı şekilde DVD çalarlar da, prizdeyken elektrik tüketmeye devam ediyor.
    Bilgisayar:
    Gün boyunca ara ara kullanıldıklarından, bilgisayarları sürekli açıp kapamak pratik olmayabilir. Ancak İngiltere'de tüketicileri enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmeye çalışan Energy Saving Trust, bunun yerine bilgisayar monitörlerinin kullanılmadıkları zaman kapatılmalarını öneriyor.
    Şarj aletleri:
    Uzmanlar cep telefonları ya da MP3 ses cihazlarının ve diğer şarj adaptörü kanalı ile şarj edilen aletlerinin de kullanılmadıklarında fişten çekilmesini tavsiye ediyor. Eğer tüm tüketiciler bu çağrıya uyarsa, sadece İngiltere'de 115 bin evin elektrik ihtiyacının karşılanabileceği hesaplanıyor.
    Çamaşır makinaları:
    Çamaşır makinelerini tam doluyken çalıştırın. Çamaşırları yıkarken sıcak su yerine ılık su kullanarak çamaşırlarınızı daha düşük ısıda yıkayın.
    Bulaşık makinaları:
    Bulaşıkları, bulaşık makinesine koymadan önce soğuk suda çalkalayın. Makineyi yarı dolu veya aşırı dolu şekilde kesinlikle çalıştırmayın. Yaz aylarında ısıyı ve nemi azaltmak için sabah veya akşam saatlerinde yıkama yapın. Bulaşıklar için maksimum 60 derece su sıcaklığı yeterlidir.
    Ütüler:
    Ütü alırken kurutucu gücü düşük, buhar kapasitesi yüksek olanları seçmek daha az enerji tüketmenizi sağlayacaktır. Ütü yapmadan önce çamaşırlarınızı düzgün şekilde askıya asın. Bu çamaşırlarınızı ütülerken daha az enerji harcamanızı sağlar.
    Saş kurutma makinaları:
    Saçlarınızı havlu ile iyice kuruladıktan sonra saç kurutma makinesi kullanın. Böylece daha az enerji harcarsınız. Unutmayın, saç kurutma makinesinin10 dakika çalışması 60 watt'lık bir lambanın 3 saat yanmasına eşdeğer elektrik tüketir.
    Kombiler:
    Kalorifer termostatınızın ısısını bir derece düşürmek, sıradan bir ailenin ısınma masrafını yüzde 10 ya da daha fazla azaltabilir.
    Ocak,fırın ve yemek pişirciler:Yemek pişirirken düdüklü tencere kullanın. Bu yolla hem enerji tasarrufu sağlayacak hem de yiyeceklerinizin besin değerini korumuş olacaksınız. Yemeklerinizi ocakta pişirmeyi tercih edin. Ocaklarda yemek pişirmek, fırında yemek pişirmekten daha ekonomiktir.

    İLGİNÇ BİLGİLER

    • 18 Şubat 1979 yılında sahra çölüne kar yağmıştı.
    • Amerika’da her saat 40 kişi kanserden hayatini kaybediyor.
    • Amerikan havayolları, uçuşlarda yolculara sunduğu kahvaltılarda her tepsiden bir zeytini kaldırarak 1987 yılında 40 bin dolar kar etmiştir.
    • Baykuş mavi rengi görebilen tek kustur.
    • Beethoven beste yapmadan önce kafasını soğuk suya sokardı.
    • Bir devekuşunun gözü beyninden büyüktür.
    • Bir Erkek Hayatının Ortalama 3350 Saatini Tıraş Olmak İçin Harcar.
    • Bir hamamböceği kafası koptuktan sonra açlıktan ölmeden dokuz gün yaşayabiliyor.
    • Bir insan yaşamı boyunca iki yüzme havuzunu dolduracak kadar tükürük salgılar.
    • Bir kilo limonda bir kilo çilekten daha fazla şeker vardır.
    • Bir timsahın gözlerinin arasındaki mesafe, ayaklarının büyüklüğüne eşittir.
    • Birinin yüzünü hatırlamak için beynin sağ tarafı kullanılır.
    • Çocuklar baharda daha fazla buyuyor.
    • Değerli taşların çoğu birkaç elementten oluşur, sadece pırlanta tamamen karbondan oluşur.
    • Dünyada insan başına düşen karınca sayısı bir milyondur.
    • Dünyadaki hayvanların yüzde sekseni altı ayaklıdır.
    • Elektrikli sandalye bir dişçi tarafından icat edilmiştir.
    • En fazla asfaltlı yola sahip ülke Fransa’dır.
    • Erkekler kadınlara göre on kat daha fazla renk koru oluyorlar.
    • Filler zıplayamayan tek memelidir.
    • Gecen 3500 yılın, sadece 230 yılı barış içinde yaşanmıştır.
    • Global ısınma yüzünden yükselen deniz seviyesi 2050 yılında Shangai ve deniz kıyısındaki diğer cin şehirlerinde büyük sellere neden olacak. Bu sellerde 76 milyon kişi evsiz kalacak.
    • Gözleri açık tutarak hapşırmak imkânsızdır.
    • Gözlerimiz hiçbir zaman büyümez. Ama burnumuz ve kulaklarımızın büyümesi asla sona ermez.

    ŞEHRİYE PİLAVI


    Bizim ailecek tadına bayıldıgımız bir pilav çeşididir.Sizlerin de deneyince seveceginize inanıyorum.
    Malzemeler:
    • 1 su bardagı arpa şehriye
    • 3 su bardagı sıcak su
    • 3 çorba kaşıgı sıvıyag
    • 2 çorba kaşıgı tereyag
    • tuz
    • İstenirse içine haşlanmış nohutta eklenebilir
    Yagları tencerede eritiyoruz.Üstüne Şehriyeyi ekleyip yaklaşık 5-10 dakika kavuruyoruz.Tuzunu atıp tencerenin kapagını kapatıp altını kısıyoruz.Bir süre sonra sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
    Afiyet olsun.

    KADINBUDU KÖFTE


    Kadınbudu Köfte Malzemeleri:
    500 gr.kıyma
    2 sogan
    3 çorba kaşıgı pirinç(Bir su bardagı suyla haşlayın)
    3 yumurta(1 tanesi köfte hamuruna eklemek için,2 tanesi kızartmak için)
    yarım demet maydanoz
    tuz,karabiber
    galeta unu
    sıvıyag(kızartmak için)
    Başlangıç olarak pirinci 1 su bardagı suyla haşlayalım.Ayrı bir yerde rendeledigimiz soganlarla kıymanın yarısını yagsız kavuralım.Soguyunca çig olan kıymaya katalım.Bu karışıma pirinci,maydanozu,1 adet yumurtayı ve baharatlarını katıp karıştıralım.Küçük parçalar alarak elimizle yassıtarak şekil verelim.Köfteleri ilk önce galeta ununa sonra 2 adet çırpılmış yumurtaya batırarak kızgın yagda kızartalım.Sonra yaglı kagıt üzerine alalım.
    Afiyet olsun.

    11 Mart 2009 Çarşamba

    PATATES ÇORBASI

    Malzemeler:

    • 5 adet orta boy patates

    • 2 adet havuç

    • 1 adet kuru sogan

    • 1 tatlı kaşıgı un

    • 1 yemek kaşıgı sıvıyag

    • 1 su bardagı süt

    • 1 adet yumurta sarısı

    • 1 yemek kaşıgı tereyag(üstüne)

    • kırmızıbiber
    Sıvıyagı tencereye alıyoruz.Soganı yemeklik dograyıp yagda kavuruyoruz.Soganlar hafif pembeleşince unu ekleyip bir de unla kavuruyoruz.Sonra soyulup dogranmış patates ve havucu ekleyip 5 dakika kısık ateşte kavuruyoruz.Patatesler pişince blenderdan geçiriyoruz.Ayrı bir yerde 1 bardak süt ile yumurta sarısını çırpıyoruz.Bu karşımı pişen çorbamızın üstüne agır agır döküp çorbaya yediriyoruz.Bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.Üstüne tereyagında kırmızıbiberi yakıp ekliyoruz.
    Hem sizlerin hem de çocuklarınızın severek yiyebilecegi bir çorba.
    Afiyet olsun.

    ARTI KURABİYE

    Malzemeler:
    • 1 yumurta
    • çeyrek su bardagı pudra şekeri
    • 2,5 su bardagı un
    • 200 gr.margarin(oda sıcaklıgında bekletilmiş)

    İçi İçin:

    • 1-1,5 su bardagı dövülmüş ceviz
    • 2 yumurta
    • 1 çorba kaşıgı süt
    • 1 su bardagı toz şeker

    Hamur için yumurtayı,pudra şekerini,unu ve margarini(küp küp dogranmış halde)karıştırıp yoguruyoruz.İyice yogurduktan sonra 1 saat bekletiyoruz.İç malzemesinin hepsini bir kapta karıştırıyoruz.

    Tart kalıplarını yaglıyoruz.(dilerseniz yaglamadan tart kalıpları için hazırlanmış yaglı küçük kagıtlardan da kullanabilirsiniz.)Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp tart kalıplarına yayıyoruz.Üstüne 1 tatlı kaşıgı kadar iç malzemesi koyuyoruz.En üste de hamurdan yaptıgımız ince şeritler yerleştiriyoruz.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz.

    Afiyet olsun.


    10 Mart 2009 Salı

    KİTAPLARI HİÇ BU HALDE GÖRMÜŞMÜYDÜNÜZ?


    Ben sadece kitaplar okunmak içindir diye düşünürken bir site ve yayınlanan fotograflar fikirlerimi alt üst etti.Bu fotograflara bakınca kitaplarıma daha da özen göstermek geldi içimden.Neden mi hem benim ufkumu,dilimi,bilgimi geliştiren kitaplar bu şekilde görselligiyle de gözüme hitap eder oldu.Devamına funforever.net sitesinden bakabilirsiniz.



    ISPANAKLI BÖREK

    Hepinizin bildigi ve belki de tadına doyamadıgımız ıspanaklı böregi birde benim tarifimle denemeye ne dersiniz?
    Malzemeler:
    • 5 adet yufka
    • 2 su bardagı süt
    • 2 veya 3 yumurta
    • 1 su bardagından biraz eksik sıvı yag
    • 2 yemek kaşıgı yogurt
    İç malzemesi:
    • 500 gr.ıspanak
    • 1 adet sogan
    • tuz,karabiber,kırmızıbiber
    • lor
    İlk önce içini hazırlayalım.Ben ıspanakları yıkayıp ayıkladıktan sonra ya soganla beraber az tuz ilavesiyle elimle ovuyorum ya da ıspanagı ayıklayıp dogradıktan sonra üstüne kaynar su döküp 2 dakika bekleyip suyunu sıkıyorum.Hem ıspanagın vitaminide kaybolmamış oluyor.İçine baratlarını ve loru katıyoruz ve bir güzel karıştırıyoruz.
    Fırın tepsisini yaglayın.Birinci yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde yayın.Yumurta,süt,sıvıyag ve yogurdu çırpın. Yufakanın üzerine bir kısmını sürün.2.yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve iç malzemesini yayın.Kalan yufkaları da arasına karışım sürerek serin.Ve en son sarkan yufka kısımlarını üstüne kapatın ve karışım sürün.Dilimleyerek önceden 180 derece de ısıtılmış fırına verin.
    Afiyet olsun.

    ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEK


    Malzemeler:
    • 3 yumurta
    • 1 su bardagı süt
    • 1 su bardagı sıvıyag
    • 3 su kardagı un
    • 1-1,5 su bardagı toz şeker
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 1 su bardagı kuş üzümü
    • yarım su bardagı iri dövülmüş ceviz
    Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın.Sıvıyagı ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.Sonra içine un,kabartma tozu,vanilyayı ekleyin ve çırpın.Pürüzsüz bir hamur elde edince üzümünü ve cevizi ekleyin.Yaglanmış kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
    Afiyet olsun.

    9 Mart 2009 Pazartesi

    PATATES KROKET ve TAVUK KANADI

    Malzemeler:
    • 500 gr.patates(Haşlayın ve ezin.)
    • 1 yumurta (sarısı patatese eklenecek)
    • 3 çorba kaşıgı un
    • Galeta unu
    • tuz,karabiber,kırmızıbiber
    • sıvıyag(kızartmak için)

    Patatesi ezip ılıttıktan sonra içine yumurta sarısını,unu ve baharatlarını ilave edip yoguruyoruz.Hafif unlanmış zeminde rulo şeklini alınca İstedigimiz büyüklükte bıçakla kesiyoruz.Yumurta akını az tuz ilavesiyle çıptıktan sonra patatesi ilk önce yumurta akına sonra galeta ununa batırıp kızgın yagda kızartıyoruz.
    Not:Tabagın yanındaki yeşillik su teresiymiş pazardan aldım.Ve adını ilk defa duydum.Ama tadı müthiş.Bulursanız alıp bol limon ve tuz ilavesiyle karıştırıp yemenizi tavsiye ederim.Ve bu arada tabii ki şalgam suyunu da unutmayalım.

    Afiyet olsun.

    8 Mart 2009 Pazar

    AMAN BARDAKLAR ÜŞÜMESİN


    Bana ilginç geldi bardakların giydirilmesi.Ama hoş görünüyor degil mi?Böyle şeylere bakınca aman tanrım insanlar ne kadar yaratıcı diyesim geliyor.Devamına blog.kimvallee.com'dan bakabilirsiniz.Daha yaratıcı şeyler de var eminim begeneceksiniz.

    6 Mart 2009 Cuma

    UÇAN SÜPÜRGE KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ








    Ve kadınlar
    bizim kadınlarımız:
    korkunç ve mübarek elleri
    ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
    anamız, avradımız, yarimiz
    ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen
    ve soframızdaki yeri
    öküzümüzden sonra gelen
    ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız
    ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki
    ve kara sabana koşulan ve ağıllarda
    ışıltısında yere saplı bıçakların
    oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
    kadınlar,
    bizim kadınlarımız
    şimdi ayın altında
    kağnıların ve hartuçların peşinde
    harman yerine kehriban başlı sap çeker gibi
    aynı yürek ferahlığı,
    aynı yorgun alışkanlık içindeydiler.
    Ve onbeşlik şaraplenin çeliğinde
    ince boyunlu çocuklar uyuyordu.
    Ve ayın altında kağnılar
    yürüyordu Akşehir üzerinden Afyon`a doğru.
    Nazım HİKMET
    Uçan Süpürge Kadın filmleri festivali ülkemizden ve dünyadan kadın yönetmenlerin filmlerinin izleyiciyle buluştugu bir festival. Kadınlarımız Nazım Hikmet'inde dedigi gibi bir zamanlar "soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen"kadınlarımız.İşte o zamandan bu zamana kendi çabalarıyla kimliklerini kazanıp,geliştiren kadınlarımızın bir eseri de bu festival bence.Onlara destek olmaya ne dersiniz.festival.ucansupurge.org adresine girerek festivalin gösterim yerlerini ögrenebilirsiniz.Şimdiden hepinize iyi seyirler.
    Not:Fotograflar kadın filmleri festivali sayfasından alınmıştır.

    BİLGİ:Sitenize Mesaj Yazma Eklentileri

    Bence çok güzel bir gadget.Sitenize ziyaret eden insanların size siteyle ilgili mesaj bırakmasını mı istiyorsunuz.Eger ziyaretçilerin düşüncelerini önemsiyorsanız bu eklenti tam size göre.Gadget ekle butonuna basıyoruz ve arama butonuna web messages yazıp aratıyoruz.Çıkan sayfadan istediginiz mesaj gadgetini seçip başlık kısmını da istediginiz şeyi yazarak kaydet diyoruz.Hepsi bu.