31 Mart 2009 Salı
YÜZ YORGUNLUGU İÇİN,SELÜLİT İÇİN,GÜNEŞ YAGI VE KORUYUCU
CİLT İÇİN MASKE
- 1 tatlı kaşıgı portakal suyu
- yarım tatlı kaşıgı toz veya yaş maya
- 1 tatlı kaşıgı sulu yogurt
- 1 tatlı kaşıgı zeytinyagı
- 1 yemek kaşıgı pirinç nişastası(yulaf unu da olabilir)
Bütün malzemeleri muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak sabah akşam yüzünüze uygulayacagız.Bunu deneyin pamuk gibi bir cilde sahip olacagınıza eminim.Çünkü ben denedim.
PİZZA
- sucuk,sosis
- mantar,siyah zetin
- mısır,yeşil biber
- kaşar rendesi
- 1 tatlı kaşıgı domates salçası
- kekik,tuz,
- 2 adet rendelenmiş domates
30 Mart 2009 Pazartesi
YORUM SORUNUM
MANTARLI BULGUR PİLAVI
1 su bardagı pilavlık bulgur
20-25 adet mantar
2 yemek kaşıgı tereyag
2 adet orta boy sogan
2 su bardagı tavuk suyu
tuz,karabiber
TAVUKLU DÖVME
- 3 adet tavuk gögüs eti ve budu
- 1 su bardagı dövme
- 3 yemek kaşıgı tereyag
- 1 çay kaşıgı kırmızıbiber
- tuz
- karabiber
Dövmeyi akşamdan ılık suda bekletin.Ertesi gün yıkayıp tencereye koyun.Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin.İyice haşlayıp kenarda bekletin.(Suyunu fazla koymayın,ayrıca haşlandıktan sonra suyunu süzüp yıkamayın.)Tavukları yıkayın.Tuz ve karabiber atıp 4 su bardagı suda haşlayın.Pişince iri parçalara ayırın.Haşlanan dövmeyi borcama koyun.Tavuk parçalarını üzerine yerleştirin.Tavuk suyundan 1 bardak alıp üzerine gezdirin.1 kaşık margarini üzerine koyun.Tavukların üstü kızarana kadar,yaklaşık 45 dakika fırında pişirin.Suyu azalırsa,tekrar tavuk suyu ekleyin.Fırından çıkan yemegi 10 dakika bekletin.Kalan tereyagını tavada eritip içine kırmızıbiber atın.Karışımı dövmeli tavugun üzerine dökün ve servis yapın.(alıntıdır)
Afiyet olsun.
29 Mart 2009 Pazar
27 MART OGLUMUN DOGUM GÜNÜ
Oglum 2 gün önce 2 yaşına girdi."Zaman ne kadar çabuk geçti hiç anlamadım" derler ya gerçekten öyleymiş.Ailelerimizin gözünde neden hiç büyümüyoruz şimdi daha iyi anlıyorum.Herhalde benim gözümde de oglum hiç büyümeyecek.İyi ki varsın ve iyi ki bizi varlıgınla mutlu ediyorsun oglum.Saglıklı,mutlu.....nice yıllar diliyorum annecigim.
27 Mart 2009 Cuma
VE TATİLE DEVAM
MUCİZE İLAÇ ZEYTİN ÇEKİRDEGİ
24 Mart 2009 Salı
YAŞASIN TATİLE GİDİYORUZ
20 Mart 2009 Cuma
YAPAN YAPMIŞ
PORTAKALLI KURABİYE
- 200 gr.margarin(oda ısısında olacak)
- 5 su bardagı un
- 1 su bardagı yogurt
- 2 su bardagı tozşeker
- 1 yumurta(akı hamura,sarısı üstüne sürülecek)
- 1 tatlı kaşıgı kabartma tozu
- 1 portakalın suyu
- 1 portakalın rendelenmiş kabugu
Bir kaba margarini alıp tozşeker ve rendelenmiş portakal kabugunu ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Yumurtanın akını ve sarısını ayırın.Yogurt,yumurta akı ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.Un ve portakal suyunu ekleyip yogurmaya devam edin.(unu az gelirse un eklenebilir.)Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 1 cm.kalınlıgında açın.Yuvarlak ve kenarları şekilli kalıpla kesin.Hamurları yaglanmış fırın tepsisine aralıklarla dizip üzerlerine yumurta sarısını sürün.Önceden ısıtılmış 180C ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
KOLAY BAKLAVA
- 200 gr. milföy hamuru
- yarım su bardagı dövülmüş ceviz
- 2 çorba kaşıgı toz şeker
- 1 yumurta akı
- 3,5 kahve fincanı toz şeker
- 2 çay bardagı su
- yarım limon
19 Mart 2009 Perşembe
HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRAN İLGİNÇ TASARIMLAR
3.1.Saç rengine ve makyaj tarzına bir türlü karar veremeyen kadınları zaman ve para harcamaktan kurtaran bu alet televizyona bağlandığında fotoğraf üstünde makyaj ve saç renklerini denemeye imkan sağlıyor.
2.İşte mutfağı küçük olanlara çözüm sunan bir tasarım: Bu makinenin üst tarafında ekmeklerinizi kızartırken aynı anda çay yapabilirsiniz.
3.Yanında çok fazla eşya taşımayı sevmeyenler için bu tasarım, kalem ve flash belleği bir arada taşıma imkanı sunuyor. Tükenmez kalemin arkasını çevirerek çıkan 512 MB kapasitesinde flash belleği çıkarabiliyorsunuz. (Milliyet alıntıdır.)
18 Mart 2009 Çarşamba
BAYAT EKMEK TATLISI
- 1,5 bayat ekmek
- 1-2 su bardagı süt
- 50 gr.margarin
- 3 yumurta
- 1-2 çorba kaşıgı toz şeker
- 2 çorba kaşıgı hindistan cevizi
- 1 su bardagı toz şeker
- 1 su bardagı su
- 1 tatlı kaşıgı limon suyu
PATLICAN TAVA
- 4-5 adet patlıcan
- 2-3 adet domates
- 250 gr.kuşbaşı et
- 5-6 adet sivri biber
- 1 yemek kaşıgı biber salçası
- 4-5 diş sarmısak
- sıvıyag
- tuz,karabiber,kırmızıbiber
17 Mart 2009 Salı
2009 YILINDA YAŞAMAK
1. Gerçek iskambil kâğıtlarıyla yıllardır fal bakmadığınızı fark ettiyseniz
2. Şifrenizi yanlışlıkla mikro dalga fırınınıza girmeye çalışıyorsanız
3. 3 kişilik ailenize ait 15 adet telefon numaranız varsa
4. Yan masada çalışan arkadaşınıza e-mail gönderiyorsanız
5. Arkadaşlarını ve yakınlarını arayamama sebebin e-mail adreslerinin olmamasıysa
6. Alışverişten dönerken evinizde aldıklarınıza taşımaya yardım edecek birinin olup olmadığını anlamak için cep telefonunuzu kullanıyorsanız
7. Televizyondaki her reklâm, ekranın altında bir web adresi içeriyorsa
8. Hayatınızın ilk 20, 30 belki de 60 yılında sahip olmamanıza karşın, bugün evinizden cep telefonunuzu almadan çıkmak sizde paniğe yol açıyor ve almak için geri döndürüyorsa
10. Sabah uyandığınızda kahvaltıdan önce online oluyorsanız
11. Gülümserken başınızı yana yatırıyorsanız
12. Bu yazıyı okuyorsanız, başınızı sallıyor ve gülümsüyorsanız
13. Daha da kötüsü, bu maili kimlere forward edeceğinizi şimdiden biliyorsanız
14. Listede 9. maddenin olmadığını fark edemeyecek kadar meşgulseniz
15. Yukarı çıkıp listede 9. madenin olup olmadığını kontrol ettiyseniz
ve şu an kendi kendinize gülüyorsanız
2009 Yılında yaşıyorsunuz demektir.(ALINTIDIR)
AY ÇÖREGİ
3 su bardagı un
100 gr.margarin(Oda sıcaklıgında olacak)
yarım su bardagı ılık süt
30 gr.yaşmaya veya 1 yemek kaşıgı toz maya
1 su bardagı pudra şekeri
1 su bardagı dövülmüş ceviz veya fındık
yarım su bardagı pudra şekeri
1 su bardagı çekirdeksiz üzüm
1 tatlı kaşıgı tarçın
1 dilim bayat ekmek içi
1 yemek kaşıgı süt
FIRINDA KABAK
- 1 çay bardagı sıvıyag
- 1 adet kuru sogan
- 5 diş sarmısak
- 3 yemek kaşıgı pirinç
- 3 adet domates
- 2 adet kesme şeker
- 4 adet kabak
- 1 su bardagı su
- ince kıyılmış maydanoz
- tuz.kırmızıbiber,karabiber
- kaşar rendesi
Sogan ve sarmısagı incecik kıyın.Ve sıvıyag da kavurun.Pembeleşince pirinci ekleyip karıştırın.Domateslerin kabuklarını soyup,küçük dograyın.Tencereye ilave edin.Baharatını ve şekeri ilave edip,tencerenin kapagı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Kabakları uzunlamasına ikiye ayırın.İçlerini kaşıkla kazıyıp çıkarın.Ve kabakları kaynayan suda 2-3 dakika haşlayın.Çıkardıktan sonra içlerine harcı ekleyin.Borcama dizin.Üzerine 1 su bardagı suyu ekleyin.Ve kaşar rendesini kabakların üzerine yayın.180 derecelik fırında 15 dakika yani kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.Soguduktan sonra üstüne ince kıyılmış maydanoz serpin ve servis yapın.
Afiyet olsun.
16 Mart 2009 Pazartesi
YAZA HAZIRLIK(Çanta modelleri)
Ben yazı erken getirenlerdenim galiba.Yine cıvıl cıvıl bir yaz bizleri bekliyor bayanlar.Malum havaların ısınmasına az kaldı.Çiçek desenli çantalar yine moda mı bilemiyorum ama benim gözümü ve gönlümü açıyor bu çantalar.Açıkçası ben çocuklu bir bayan oldugum için pek böyle çantalar taşıyamıyorum çünkü bana küçük geliyor malumunuz çocugun bir sürü eşyasını da beraberimiz de götürmek gerektigi için.Eminim ki bunların büyükleride vardır.Belki eski eteklerinizden belki eski bir elbisenizden bu çantaları yapmak çok kolaydır.Sadece biraz dikiş bilmek yeterli.İnternetten çanta modellerini araştırırken bunları buldum.Ama ne yazık ki sitenin adını unuttum.
KEŞLİ VE CEVİZLİ ERİŞTE
- 1 su bardagı erişte
- 2 yemek kaşıgı tereyag
- 3yemek kaşıgı rendelenmiş keş(bu bir peynir çeşididir.Marketler de bulabileceginizi tahmin ediyorum.Ama bulamazsanız kaşarla da yapabilirsiniz.)
- 2 yemek kaşıgı küçük parçalara ayrılmış ceviz
TON BALIGI KÖFTESİ
- 1 kutu ton balıgı
- 1 adet kuru sogan
- 1 veya 2 adet bayat ekmek içi
- 1 adet yumurta
- istenilen kadar maydanoz
- 2 diş sarmısak
- 1 su bardagı un
- sıvıyag(kızartmak için)
Ton balıgının yagını süzdürün.Ton balıgına yumurta,maydanoz,ıslatılıp sıkılmış ekmek içi,sogan rendesi ve ezilmiş sarmısagı ekleyerek robottan geçirin.Elinizle şekil vererek küçük köfteler yapın.Bu köfteleri una bulayarak az sıvıyag da kızartın.
Afiyet olsun.
14 Mart 2009 Cumartesi
ANTALYA MÜZESİ
1988 yılında "Avrupa Konseyi Özel Ödülü" ne layık görülen Antalya Müzesi 12 sergi salonu ile bahçe sergilemesinden oluşmaktadır.Sergileme ilk insandan başlayarak günümüze dek gelen kronolojik bir sıralama ile yapılmıştır.İnşası bitmek üzere olan ek bina ile de geniş teşhir alanlarına ve modern eser depolarına kavuşacaktır.
Bu salondaki vitrinlerde antik çağların çeşitli çocuk oyuncakları ve kumbara koleksiyonu yer almaktadır.
Atölye bölümünde de çocuklara müzeleri, eski eserleri sevdirmek, onlarda ilgi uyandırmak amacıyla; basit eser onarımları ile seramik, heykel, resim gibi konularda eğitsel çalışma olanakları sağlanmakta ve üretilen eserler sergilenmektedir.
FOTOGRAF MAKİNASINI VE KAMERAYI HİÇ BÖYLE GÖRMÜŞMÜYDÜNÜZ
Düşünmüşler taşınmışlar acaba farklılık yaratmak adına ne yaparız demişler herhalde.Ama bence güzel olmuş.Peki ne işe mi yarayacak bakın onu bende bilmiyorum.Sadece bir fikir,belki süs eşyası olarak belki vitrin süsü olarak......nereye koyacagızın sizin hayal gücünüze baglı.Devamına bakmak isterseniz mariasphoto'a girmeniz yeterli olacaktır.
FIRINDA MAKARNA
- 1 paket çubuk makarna(kalın çubuk makarna)
- 3 yemek kaşıgı yag(1 kaşıgı tereyag)(erittikten sonra 1 tatlı kaşıgı kadar ayırın)
- 3 yemek kaşıgı un
- yarım litre süt
- 2 yumurta
- 4-5 çorba kaşıgı rendelenmiş kaşar
- tuz,karabiber
SOS:Yag ile un hafif pembe kavrulur.Süt konulup muhallebi gibi pişirilir.Ilınınca yumurta ve baharatları eklenir karıştırılır.
Tepsi yaglanır.Hazırlanan sostan biraz konup yayılır ve biraz kaşar rendesi eklenir.Haşlanarak soguk sudan geçirilmiş makarna sosun üzerine yayılır.Bastırılarak sıkıştırılır.Biraz erimiş yag gezdirilir.Geri kalan sos makarnanın üstüne konur sonra da kalan kaşar eklenir.180 dereceye ayarlanarak önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
13 Mart 2009 Cuma
İRMİKLİ BEBEK ÇORBASI(Çocuklarımıza çorba tarifi)
1 adet patates
1 adet sogan
1 yemek kaşıgı irmik
1 yemek kaşıgı zeytinyagı
1 yemek kaşıgı kıyma
BEZELYE ÇORBASI(Çocuklarımıza çorba tarifi)
2 yemek kaşıgı bezelye
yarım patates
1 adet havuç
yarım sogan
7-8 dal maydanoz
1 tatlı kaşıgı un
1 yemek kaşıgı zeytinyagı
YOGURTLU KARNIBAHAR ÇORBASI(Çocularımıza çorba tarifi)
yarım çiçek çiçek ayıklanıp yıkanmış karnıbahar
1 yemek kaşıgı yogurt
1 diş sarmısak(9 aylıktan sonra)
1 tatlı kaşıgı zeytinyagı
1 tutam kekik
MERCİMEK ÇORBASI
- 2 su bardagı kırmızı mercimek
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru sogan
- 1 adet domates
- tuz
- kırmızıbiber
- kimyon
- nane
- tereyag
12 Mart 2009 Perşembe
KÜRESEL ISINMA
Dvd çalar:
Aynı şekilde DVD çalarlar da, prizdeyken elektrik tüketmeye devam ediyor.
Bilgisayar:
Gün boyunca ara ara kullanıldıklarından, bilgisayarları sürekli açıp kapamak pratik olmayabilir. Ancak İngiltere'de tüketicileri enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmeye çalışan Energy Saving Trust, bunun yerine bilgisayar monitörlerinin kullanılmadıkları zaman kapatılmalarını öneriyor.
Şarj aletleri:
Uzmanlar cep telefonları ya da MP3 ses cihazlarının ve diğer şarj adaptörü kanalı ile şarj edilen aletlerinin de kullanılmadıklarında fişten çekilmesini tavsiye ediyor. Eğer tüm tüketiciler bu çağrıya uyarsa, sadece İngiltere'de 115 bin evin elektrik ihtiyacının karşılanabileceği hesaplanıyor.
Çamaşır makinaları:
Çamaşır makinelerini tam doluyken çalıştırın. Çamaşırları yıkarken sıcak su yerine ılık su kullanarak çamaşırlarınızı daha düşük ısıda yıkayın.
Bulaşık makinaları:
Bulaşıkları, bulaşık makinesine koymadan önce soğuk suda çalkalayın. Makineyi yarı dolu veya aşırı dolu şekilde kesinlikle çalıştırmayın. Yaz aylarında ısıyı ve nemi azaltmak için sabah veya akşam saatlerinde yıkama yapın. Bulaşıklar için maksimum 60 derece su sıcaklığı yeterlidir.
Ütüler:
Ütü alırken kurutucu gücü düşük, buhar kapasitesi yüksek olanları seçmek daha az enerji tüketmenizi sağlayacaktır. Ütü yapmadan önce çamaşırlarınızı düzgün şekilde askıya asın. Bu çamaşırlarınızı ütülerken daha az enerji harcamanızı sağlar.
Saş kurutma makinaları:
Saçlarınızı havlu ile iyice kuruladıktan sonra saç kurutma makinesi kullanın. Böylece daha az enerji harcarsınız. Unutmayın, saç kurutma makinesinin10 dakika çalışması 60 watt'lık bir lambanın 3 saat yanmasına eşdeğer elektrik tüketir.
Kombiler:
Kalorifer termostatınızın ısısını bir derece düşürmek, sıradan bir ailenin ısınma masrafını yüzde 10 ya da daha fazla azaltabilir.Ocak,fırın ve yemek pişirciler:Yemek pişirirken düdüklü tencere kullanın. Bu yolla hem enerji tasarrufu sağlayacak hem de yiyeceklerinizin besin değerini korumuş olacaksınız. Yemeklerinizi ocakta pişirmeyi tercih edin. Ocaklarda yemek pişirmek, fırında yemek pişirmekten daha ekonomiktir.
İLGİNÇ BİLGİLER
- 18 Şubat 1979 yılında sahra çölüne kar yağmıştı.
- Amerika’da her saat 40 kişi kanserden hayatini kaybediyor.
- Amerikan havayolları, uçuşlarda yolculara sunduğu kahvaltılarda her tepsiden bir zeytini kaldırarak 1987 yılında 40 bin dolar kar etmiştir.
- Baykuş mavi rengi görebilen tek kustur.
- Beethoven beste yapmadan önce kafasını soğuk suya sokardı.
- Bir devekuşunun gözü beyninden büyüktür.
- Bir Erkek Hayatının Ortalama 3350 Saatini Tıraş Olmak İçin Harcar.
- Bir hamamböceği kafası koptuktan sonra açlıktan ölmeden dokuz gün yaşayabiliyor.
- Bir insan yaşamı boyunca iki yüzme havuzunu dolduracak kadar tükürük salgılar.
- Bir kilo limonda bir kilo çilekten daha fazla şeker vardır.
- Bir timsahın gözlerinin arasındaki mesafe, ayaklarının büyüklüğüne eşittir.
- Birinin yüzünü hatırlamak için beynin sağ tarafı kullanılır.
- Çocuklar baharda daha fazla buyuyor.
- Değerli taşların çoğu birkaç elementten oluşur, sadece pırlanta tamamen karbondan oluşur.
- Dünyada insan başına düşen karınca sayısı bir milyondur.
- Dünyadaki hayvanların yüzde sekseni altı ayaklıdır.
- Elektrikli sandalye bir dişçi tarafından icat edilmiştir.
- En fazla asfaltlı yola sahip ülke Fransa’dır.
- Erkekler kadınlara göre on kat daha fazla renk koru oluyorlar.
- Filler zıplayamayan tek memelidir.
- Gecen 3500 yılın, sadece 230 yılı barış içinde yaşanmıştır.
- Global ısınma yüzünden yükselen deniz seviyesi 2050 yılında Shangai ve deniz kıyısındaki diğer cin şehirlerinde büyük sellere neden olacak. Bu sellerde 76 milyon kişi evsiz kalacak.
- Gözleri açık tutarak hapşırmak imkânsızdır.
- Gözlerimiz hiçbir zaman büyümez. Ama burnumuz ve kulaklarımızın büyümesi asla sona ermez.
ŞEHRİYE PİLAVI
Bizim ailecek tadına bayıldıgımız bir pilav çeşididir.Sizlerin de deneyince seveceginize inanıyorum.
- 1 su bardagı arpa şehriye
- 3 su bardagı sıcak su
- 3 çorba kaşıgı sıvıyag
- 2 çorba kaşıgı tereyag
- tuz
- İstenirse içine haşlanmış nohutta eklenebilir
KADINBUDU KÖFTE
11 Mart 2009 Çarşamba
PATATES ÇORBASI
5 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 adet kuru sogan
1 tatlı kaşıgı un
1 yemek kaşıgı sıvıyag
1 su bardagı süt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşıgı tereyag(üstüne)
kırmızıbiber
ARTI KURABİYE
- 1 yumurta
- çeyrek su bardagı pudra şekeri
- 2,5 su bardagı un
- 200 gr.margarin(oda sıcaklıgında bekletilmiş)
İçi İçin:
- 1-1,5 su bardagı dövülmüş ceviz
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşıgı süt
- 1 su bardagı toz şeker
Hamur için yumurtayı,pudra şekerini,unu ve margarini(küp küp dogranmış halde)karıştırıp yoguruyoruz.İyice yogurduktan sonra 1 saat bekletiyoruz.İç malzemesinin hepsini bir kapta karıştırıyoruz.
Tart kalıplarını yaglıyoruz.(dilerseniz yaglamadan tart kalıpları için hazırlanmış yaglı küçük kagıtlardan da kullanabilirsiniz.)Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp tart kalıplarına yayıyoruz.Üstüne 1 tatlı kaşıgı kadar iç malzemesi koyuyoruz.En üste de hamurdan yaptıgımız ince şeritler yerleştiriyoruz.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
10 Mart 2009 Salı
KİTAPLARI HİÇ BU HALDE GÖRMÜŞMÜYDÜNÜZ?
ISPANAKLI BÖREK
- 5 adet yufka
- 2 su bardagı süt
- 2 veya 3 yumurta
- 1 su bardagından biraz eksik sıvı yag
- 2 yemek kaşıgı yogurt
- 500 gr.ıspanak
- 1 adet sogan
- tuz,karabiber,kırmızıbiber
- lor
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEK
- 3 yumurta
- 1 su bardagı süt
- 1 su bardagı sıvıyag
- 3 su kardagı un
- 1-1,5 su bardagı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardagı kuş üzümü
- yarım su bardagı iri dövülmüş ceviz
9 Mart 2009 Pazartesi
PATATES KROKET ve TAVUK KANADI
- 500 gr.patates(Haşlayın ve ezin.)
- 1 yumurta (sarısı patatese eklenecek)
- 3 çorba kaşıgı un
- Galeta unu
- tuz,karabiber,kırmızıbiber
- sıvıyag(kızartmak için)
Patatesi ezip ılıttıktan sonra içine yumurta sarısını,unu ve baharatlarını ilave edip yoguruyoruz.Hafif unlanmış zeminde rulo şeklini alınca İstedigimiz büyüklükte bıçakla kesiyoruz.Yumurta akını az tuz ilavesiyle çıptıktan sonra patatesi ilk önce yumurta akına sonra galeta ununa batırıp kızgın yagda kızartıyoruz.
Not:Tabagın yanındaki yeşillik su teresiymiş pazardan aldım.Ve adını ilk defa duydum.Ama tadı müthiş.Bulursanız alıp bol limon ve tuz ilavesiyle karıştırıp yemenizi tavsiye ederim.Ve bu arada tabii ki şalgam suyunu da unutmayalım.
8 Mart 2009 Pazar
6 Mart 2009 Cuma
UÇAN SÜPÜRGE KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ
Nazım HİKMET