10 Aralık 2009 Perşembe

FIRINDA İSTAVRİT



Balık mevsimi açıldı açılalı her hafta bir veya iki defa balık yer olduk.İstavriti fırında pişirmek benim fikrimdi.Eşime kalsa kızartmak balıga çok yakışıyor diyor.Belki de haklı ama sanki fırında pişince besin degeri kaybolmuyormuş gibi geliyor nedense bana.Bu arada oglumun ve bizim hastalıgımızdan dolayı iyi dileklerini ileten tüm arkadaşlarıma ve özellikle Sevil arkadaşıma teşekkür etmek isitiyorum.
Malzemeler:

  • 1 kilo istavrit
  • 1 adet kuru sogan
  • bir tutam maydanoz
  • sıvıyag
  • limon suyu
  • tuz
İstavritler ayıklanıp yıkandıktan sonra sıvıyag ile yaglanmış tepsiye dizilir.Ve üstüne halka halka dogranmış soganlar yerleştirilir.Ve önceden ısıtılmış 200C fırına verilir.Balık fırında çabuk pişiyor arada açıp bakmak lazım.Balıklar suyunu salıp tekrar çekince üstüne limon suyu ve sıvıyag karışımı sürülür ve maydanoz eklenir.Ve tekrar fırına verilir.Balıklar tam anlamıyla kızarıncaya kadar fırında tutulur ve pişince afiyetle yenir.
Afiyet olsun.

32 yorum:

  1. Süper görünüyor Eylem. Ellerine sağlık arkadaşım. Yarın bizde de istavrit var:)

    YanıtlaSil
  2. Bu akşam bizde de istavrit var :) fırında hiç denemedim.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ooooffff istavrit, en sevdigim balik diyebilirim ama maalesef burada bulamiyorum. Cok lezzetli görünüyor, olsa da yesem:).
    Ellerine saglik. Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  4. bu şekilde hiç denemedim.ellerine sağlık.enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. SÜPER GEÇENLERDE TEKİR FIRINDA ÖĞRENMİŞTİM BU GÜN İSTAVRİT.KIZARTMA BEN DE ÇOK SEVERİM AMA YAŞTAN DOLAYI ARTIK YEMEMEM LAZIM BUNU YARIN DENEYECEĞİM.ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN

    YanıtlaSil
  6. Biz de ailecek balığı çok seviyoruz. Erkekler hep aynı galiba bizimkilerde kızartma meraklısı.
    Fırında nefis bir görüntüsü var. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. ben de yaparım bu tarifi..çok güzel oluyor..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. ALLAHın bize hediye ettiği en güzel lezzetlerden olan balığın her çeşitini çok severek yeriz... ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Ooo balık dedin mi sular durulur !
    İstavrit yenmez mi yaa? kızartsanda fırınlasanda yeriz Eylem, sen yap yeterki..
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. Ooo balık dedin mi sular durulur !
    İstavrit yenmez mi yaa? kızartsanda fırınlasanda yeriz Eylem, sen yap yeterki..
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. canım geçmişler olsun .
    bizde eşimle balıkcıyız .ıstavriti bizde fırında yapıyoruz harika oluyor.
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Annemin en sevdiği balıktır bu.Ellerine sağlık nefis gözüküyor canım.

    YanıtlaSil
  13. Hafta sonu biz de de balık günü çok ama çok severiz elleine sağlık

    YanıtlaSil
  14. balık her hali ile kabulümdür eylem..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık canım...
    Hamsi dışında pek balık yiyemiyorum ama bu güzel görünüyor...

    Bana da beklerim, izlemeye aldım seni ;)

    YanıtlaSil
  16. ELİNE SAĞLIK CANIM ŞİFA OLSUN EFEYE.

    YanıtlaSil
  17. ne kadar harika bir görüntü o öyle içim gitti resmen :(( ellerine sağlık canım sıcacık sevgiler

    YanıtlaSil
  18. istavriti hep tavada yaparız. fırında hiç denemedim. şahane görünüyor. ellerine sağlık canım. sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. Canım,
    Çok geçmiş olsun,İnşallah ailece şimdi daha iyisinizdir.
    Ellerine sağlık, istavrit nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  20. ELLERİNE SAĞLIK BALIĞI HER TÜRLÜ ÇOK SEVERİM İSTER FIRINDA İSTER YAĞDA KIZARMIŞ BENCE HER İKİSİDE ÇOK LEZİZ OLUYOR..

    YanıtlaSil
  21. Canım çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık bu saatte canım istedi doğrusu!
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Eylemcim bu erkekler hep aynı :) Benimki de sadece kızarmış balık seviyor. Ben ise fırında sosla beraber pişirilince ölüyorum balığa. Annem azıcık da kimyon koyar balık sosuna bir dene. ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Eylemcim bu erkekler hep aynı :) Benimki de sadece kızarmış balık seviyor. Ben ise fırında sosla beraber pişirilince ölüyorum balığa. Annem azıcık da kimyon koyar balık sosuna bir dene. ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Canım ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  25. Merhaba. Ellerine sağlık, süper görünüyor. Canım balık istedi, tarifini görünce, en kısa zamanda ben de yapacağım. Kek ile ilgili soruna gelince; Ramazan ayında aldığımız hurmalardan kullandım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  26. Mısır unsuz yapılıyor doğru mu

    YanıtlaSil
  27. Misir unsuz ve alimunyum folyosiz yapılıyor dogru mu

    YanıtlaSil
  28. faruk bey kusura bakmayın geç dönüş yaptım mesajınıza evet ben mısır unu kullanmadım ama isterseniz mısır unu ile de yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dünyama.